در خبر امروز از میانگین ۷۳ درصدی مناسب‌سازی ادارات استان برای معلولین و .. تا تزاید سالمندی در استان و هشدار وقوع ابر بحران سالمندی در سال ۱۴۳۰ را بررسی کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - حمیدرضا گازرانی، سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: مناسب‌سازی اماکن عمومی و ادارات دولتی و خصوصی یک همت جمعی برای تحقق وضعیت مطلوب را می‌طلبد، وضعیت ما نسبت به باقی استان‌ها بهتر است، اما هنوز مطلوب نیست؛ در حال حاضر میانگین سطح مناسب‌سازی در ادارات به ۷۳ درصد رسیده که از میانگین کشوری یعنی عددِ ۵۵ درصد، بیشتر است، اما برای رسیدن به وضعیت ایده‌آل نیازمند همت جمعی در دستگاه‌های اجرایی هستیم.

او افزود: مناسب‌سازی تنها مختص جامعه هدف بهزیستی نیست و شامل تمام اقشار جامعه می‌شود؛ جانبازان، کودکان، مادران باردار، افراد در دوران نقاهت بیماری، افراد دارای افزایش وزن یا کوتاه قامت نیز از جمله افرادی هستند که نیازمند این امکانات هستند.

گازرانی بیان کرد: جلسات شورای مناسب‌سازی استان و شهرستان‌ها هر سه ماه یکبار به ریاست معاون عمرانی استاندار و فرمانداران برگزار می‌شود و گروه‌های شورای فنی نیز بر روند مناسب‌سازی در دستگاه‌های اجرایی نظارت دارند.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی همچنین از اجرای طرح اعطای نشان نقره‌ای و طلایی به اماکن خصوصی که دارای ۹۰ درصد به بالا و ۷۰ تا ۹۰ درصد مناسب‌سازی هستند خبر و ادامه داد: چند مکان در استان به عنوان مکان‌های دسترس‌پذیر احصا شده‌اند که در هفته بهزیستی نشان خود را دریافت خواهند کرد.

او عنوان کرد: در حوزه مناسب‌سازی خودرو، مبلغ ۳۰ میلیون تومان و در حوزه مسکن، ۴۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌شود؛ پارسال نیز ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به ۱۸۸ نفر از جامعه هدف اهدا شده است؛ این افراد نیازمند مناسب‌سازی باید به مراکز یا ادارات بهزیستی مراجعه کنند و بر اساس دهک‌بندی، در اولویت قرار می‌گیرند.

گازرانی تصریح کرد: برخی دستگاه‌ها زیر ۶۰ درصد و برخی بالای ۹۰ درصد مناسب‌سازی را انجام داده‌اند که از همراهی دستگاه‌هایِ همراه، تشکر می‌کنیم؛ همچنین از پارسال طرحی مبنی بر مناسب‌سازی یک بوستان در هر شهر برای جامعه هدف در دست اجراست.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: در خصوص سالمندی، وضعیت استان ما در سال ۹۵ با ۱۰.۵ درصد جمعیت در رتبه ۲۲ کشوری قرار داشت، در حال حاضر ۸۷ هزار نفر سالمند در استان داریم که ۴۵ هزار نفر در مناطق شهری و ۴۲ هزار نفر در مناطق روستایی سکونت دارند. این آمار رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ با "ابر بحران سالمندی" مواجه شویم به طوری که ۳۰ تا ۳۵ درصد جامعه را سالمندان تشکیل دهند.

او گفت: نگاه ما به مراکز روزانه سالمندان این است که افراد بتوانند در طول روز از خدمات آموزشی، تفریحی و مذهبی بهره‌مند شوند و بخشی از روز خود را با خوشی سپری کنند. با این حال، رویکرد اصلی ما این است که افراد معلول و مددجو تا حد امکان در کنار خانواده خود باشند و برای این منظور، مبالغی تحت عنوان حق پرستاری، کمک مستمری ماهانه یا سالانه و کمک‌هزینه درمان به آنان پرداخت می‌شود.

 گازرانی در پایان افزود: باید ابر بحران سالمندی را جدی بگیریم چرا که نتایج آن در سال‌های آینده آشکار خواهد شد.

برچسب ها: بهزیستی ، مناسب سازی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.