مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، درباره نقش و اقدامات این انجمن در بحران‌ها و ضرورت تقویت همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد سخن گفت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی- در چهارمین نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی با موضوع «نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در دفاع میهنی؛ موانع و بایسته‌ها»، سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، به بیان تجربیات و اقدامات این نهاد مردمی در مواجهه با بحران‌ها پرداخت.

صالح غفاری ضمن گرامیداشت هفته بهزیستی، سازمان بهزیستی کشور را یکی از مهم‌ترین شرکای سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه آسیب‌ها و سلامت معرفی کرد و تأکید کرد که انجمن اوتیسم ایران با همکاری این سازمان توانسته در دوران کرونا زیرساخت‌های مهمی برای ارائه خدمات مستمر ایجاد کند.

وی با اشاره به علاقه و تعلق خاطر به شهر تهران، گفت: علیرغم هشدار‌ها و شرایط بحرانی، مایل بودم در شهر و وطنم بمانم، چرا که تهران با تمام مشکلاتش خانه ماست و هرگز حاضر نیستیم حتی لحظه‌ای تصور کنیم اگر این سرزمین نباشد، چه اتفاقی خواهد افتاد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران توضیح داد: راه‌اندازی سامانه مشاوره تلفنی ۲۴ ساعته و سامانه خدمات توانبخشی آنلاین، دو دستاورد مهم این انجمن در دوران کرونا بوده است که با همکاری سازمان جهانی بهداشت (WHO) راه‌اندازی شده و امکان ارائه خدمات پیوسته به مددجویان در سراسر کشور را فراهم آورده است.

وی افزود: خانه‌های امید انجمن اوتیسم در ۹ استان فعال هستند و علی‌رغم بحران‌ها، خدمات توانبخشی به کودکان زیر هفت سال را قطع نکرده و حتی خدمات آنلاین را توسعه داده‌اند.

وی همچنین به تشکیل کمیته بحران در انجمن اشاره کرد:از اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل، معاونان و نمایندگانی از خانواده‌ها در سراسر کشور تشکیل شده و از نخستین ساعات بحران فعال بوده و به رصد وضعیت مددجویان پرداخته است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در ادامه به مشکلات ویژه افراد مبتلا به اوتیسم در شرایط بحرانی اشاره و تأکید کرد: این افراد با مشکلات حسی و عدم تعامل اجتماعی مواجه‌اند که در شرایط جنگ تشدید می‌شود. خانواده‌های آنان در این شرایط نیازمند حمایت ویژه هستند.

وی همچنین خبر از راه‌اندازی سامانه «گم شدن افراد دارای اوتیسم» با همکاری ناجا داد و گفت: در ۱۰ روز گذشته دو کودک گمشده به خانواده‌هایشان بازگردانده شده‌اند.

صالح غفاری بر لزوم ارتباط مستمر سازمان‌های مردم‌نهاد با نهاد‌های بحران مانند اورژانس و هلال احمر تأکید کرد و اظهار داشت: این سازمان‌ها آموزش‌های لازم را دیده و در شرایط بحرانی با حساسیت‌های افراد اوتیسم آشنا هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت تقویت شبکه‌های داخلی سازمان‌ها و خودکفایی در شرایط بحرانی اشاره کرد و افزود: تکیه صرف به دولت در بحران‌ها کافی نیست و باید شبکه‌های قوی و فعال داشته باشیم.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران همچنین خواستار مستندسازی درس‌آموخته‌ها و به اشتراک‌گذاری تجربیات بین سازمان‌های مردم‌نهاد شد و تأکید کرد که رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها از شرکای اصلی در انتقال اخبار و اطلاع‌رسانی هستند.

وی پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای متشکل از سازمان‌های مردم‌نهاد و نمایندگان سازمان امور اجتماعی را برای مدیریت متمرکز ظرفیت‌ها در شرایط بحران مطرح کرد.

صالح غفاری در پایان به نقش فعال انجمن اوتیسم ایران در عرصه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: این انجمن دارای مقام مشورتی سازمان اکوسوک و مجوز‌های بین‌المللی است و همکاری‌هایی با انجمن‌های اوتیسم کشور‌های دیگر دارد. اخیراً درخواست‌های همکاری از انجمن‌های اوتیسم بنگلادش، کره و فرانسه دریافت شده است.

وی این موفقیت‌ها را دستاوردی بزرگ برای کشوری در شرایط دشوار دانست و ابراز امیدواری کرد که با همکاری‌های گسترده‌تر بتوان خدمات مؤثرتری به جامعه هدف ارائه کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار