
باشگاه خبرنگاران جوان، مونا محمد قاسمی -امیریوسفی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در سه ماه نخست سال جاری، استان گلستان به ۲۴ کشور صادرات داشته است که در مجموع ۲۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۹۸ میلیون دلار صادر شده است.
وی با اشاره به کاهش صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزود: میزان صادرات استان از نظر وزنی ۷ درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۱ درصد کاهش داشته است.
امیریوسفی همچنین از واردات ۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۲۳.۷ میلیون دلار از گمرکات استان در این بازه زمانی خبر داد و گفت: در بخش واردات نیز شاهد کاهش ۷.۹ درصدی بودهایم.
به گفته وی، محصولات لبنی، تخممرغ، خوراک آبزیان، آب و رب گوجهفرنگی از جمله اقلام عمده صادراتی استان گلستان در این مدت بودهاند.
یوسفی از قطعیهای مکرر برق و چالشهای مربوط به منابع آبی بهعنوان یکی از دغدغههای جدی فعالان اقتصادی استان گلستان یاد کرد و گفت: این مشکلات فشار زیادی را بر تولیدکنندگان وارد کرده و روند تولید را با اخلال مواجه کرده است.
وی خواستار پیگیری جدی و هماهنگی میان دستگاههای مسئول برای حل این مسائل شد تا تولید در استان دچار آسیب نشود.
یوسفی با ابراز نگرانی از مهاجرت سرمایهگذاران گلستان به استانهایی مانند مازندران، دلیل این اتفاق را سختگیریهای اداری و نبود حمایت مؤثر دانست.
وی تأکید کرد: اگر استاندار و مجموعه دستگاههای اجرایی همکاری موثری داشته باشند، میتوان این روند را متوقف و سرمایهها را مجدداً به استان جذب کرد.
او همچنین منطقه آزاد اینچهبرون را یکی از ظرفیتهای مهم و راهبردی استان معرفی کرد و خواستار تسریع در رفع موانع موجود و توسعه زیرساختهای این منطقه شد تا گلستان بتواند جایگاه واقعی خود را در اقتصاد کشور به دست آورد.
یوسفی با اشاره به فعالیتهای مستمر اتاق بازرگانی گرگان در طول سال، تصریح کرد: این مجموعه بهصورت شبانهروزی در خدمت صادرکنندگان است و با برگزاری نمایشگاهها و میزبانی از هیئتهای تجاری کشورهای همسایه، زمینه گسترش بازارهای صادراتی استان را فراهم میکند.
وی بر ضرورت تعامل و همافزایی میان دولت و بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: با رفع موانع زیرساختی و افزایش همکاریها، میتوان به سمت توسعه پایدار، افزایش تولید و رونق صادرات گام برداشت و با وجود همه چالشها، آیندهای روشن برای استان رقم زد.