
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سعید بیاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس سازمان تأمین اجتماعی ضمن اشاره به گستردگی خدمات این وزارتخانه، گفت: ۱۲ دستگاه مهم در زیرمجموعه وزارت تعاون قرار دارند که سازمان تأمین اجتماعی یکی از ستونهای کلیدی آن محسوب میشود.
او با اشاره به وسعت مأموریت وزارت تعاون، اظهار داشت: این وزارتخانه بهنوعی نقش یک دولت را ایفا میکند، چرا که حدود ۹۱ درصد جمعیت کشور از دهکهای مختلف، تحت پوشش خدمات حمایتی آن قرار دارند. وی افزود: بیش از ۶۰ درصد این جمعیت، به صورت مستقیم از خدمات سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند هستند.
مدیرکل تعاون فارس با تأکید بر چالشهای درمانی موجود در استان، گفت: شیراز بهعنوان مرکز درمانی جنوب کشور، علاوه بر خدمترسانی به ساکنان فارس، پذیرای بیماران استانهای همجوار و حتی سیستان و بلوچستان است. با وجود اینکه استانهایی، چون بوشهر دارای چندین مرکز درمانی وابسته به تأمین اجتماعی هستند، اما فارس با چنین جایگاه استراتژیکی، همچنان از کمبود مراکز درمانی رنج میبرد.
او خاطرنشان کرد: در حال حاضر شیراز میزبان نزدیک به یک میلیون بیمار از سایر استانهاست و بین ظرفیتهای درمانی موجود و نیاز جامعه هدف، تناسبی وجود ندارد.
بیاری خواستار تلاش گسترده مسئولان برای ارتقاء خدمات درمانی و ایجاد امید در این حوزه شد.
علی راستگو، دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس هم با اشاره به پوشش ۵۰ میلیون نفر توسط سازمان تأمین اجتماعی، اظهار داشت: ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار نفر از این جمعیت در استان فارس زندگی میکنند و انتظار دارند حقوقشان در قبال خدمات این سازمان محفوظ بماند.
او تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی که در سال ۱۳۳۱ تأسیس شده، سرمایه کارگران است و دولتمردان و نمایندگان مجلس باید از آن حفاظت کنند.
راستگو همچنین از تلاشهای چهار ساله برای احیای جایگاه بانک رفاه کارگران خبر داد و گفت: برخی نمایندگان مجلس قول پیگیری این موضوع را دادهاند و طومارهایی در مخالفت با واگذاری این بانک تهیه شده است.
او هشدار داد: واگذاری بانک رفاه که ۸۰ درصد حسابهای آن متعلق به جامعه کارگری است، میتواند عملکرد سازمان تأمین اجتماعی را مختل و جامعه کارگری را با چالش جدی مواجه کند.
رئیس تشکیلات خانه کارگر فارس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تأخیر در راهاندازی درمانگاه شهید رضایی با ظرفیت خدمترسانی به ۲ هزار نفر، از مدیر درمان تأمین اجتماعی استان فارس خواست تا هرچه سریعتر وضعیت این درمانگاه و بیمارستان هاشمینژاد را تعیین تکلیف کند.
راستگو همچنین به مشکل تأخیر در پرداخت اسناد پزشکی بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: این روند باید تسریع شود. وی افزود: ۹۹ درصد پرداختهای بیمه تکمیلی تا پایان سال انجام شده و موارد باقیمانده در حال رسیدگی است.
بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی ملاصدرا پروژه کل سازمان تأمین اجتماعی است
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان فارس گفت: سازمان تأمین اجتماعی در بخش درمان وظایف خود را بر اساس قانون اساسی اجرا میکند، اما عمده مسائل فرااستانی است و باید در مجامع کارگری به شکل بهتری مطرح و در سطح کشور پیگیری شود.
عباس محسنی ابراز امیدواری کرد که با فعالتر شدن نقش بیمهها، خدمات بهتری برای بازنشستگان، شاغلان و بیمهشدگان در حوزه درمان و امنیت فراهم شود.
محسنی با اشاره به مسائل تخصصی مانند داروها، گفت: این موضوعات باید در ستاد تعرفه وزارت بهداشت بررسی شود. افزایش تعرفهها و سایر مسائل در جلسات کارشناسی جمعبندی و اعلام میشود و خارج از توان تشکیلات استانی است.
او افزود: مطالبات خانه کارگر و تشکلات کارگری باید در سطح کشور مطرح شود تا نتایج خوبی حاصل شود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان فارس با بیان اینکه خود به عنوان بیمهشده تأمین اجتماعی و آینده بازنشسته، وظیفه دارد مطالبات را به ستاد سازمان منتقل کند، گفت: تیم فعلی سازمان، از مدیرعامل تا بخش درمان، با نگاه ویژهای پیگیر مسائل هستند. مدیران ارشد سازمان شبانهروز تلاش میکنند و دغدغههای جامعه کارگری را میشناسند.
محسنی با اعلام افتتاح بخش جدید دیالیز بیمارستان شهید بهشتی با ۷ تخت مجهز به دستگاههای پیشرفته، اظهار داشت: این دستگاهها از بهروزترین تجهیزات دنیا هستند و تنها ۳۶ درصد مراکز دیالیز اروپا به آنها مجهزند. با این اقدام، ۳۷ درصد تختهای دیالیز بیمارستان ما به این فناوری مجهز میشود که کیفیت زندگی بیماران کلیوی را بهبود میبخشد و عوارض را کاهش میدهد.
او افزود: بیمارستان شهید بهشتی با ۷۶ درصد استانداردهای وزارتی، جزو بیمارستانهای برتر کشور است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان فارس درباره بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی ملاصدرا گفت: این پروژه نه تنها مطالبه مدیریت درمان، بلکه پروژه کل سازمان است. جلسات متعددی با وزیر، استاندار و مسئولین برگزار شده و پیگیر تأمین بودجه هستیم.
محسنی افزود: با کمک خیرین، دانشگاه علوم پزشکی و همیاری استانی، امیدواریم این بیمارستان هرچه سریعتر تکمیل شود.
او با اشاره به همکاری بیمارستانهای خصوصی، گفت: برخلاف برخی ادعاها، مطالبات این بیمارستانها بهروز پرداخت میشود و حداقل ۴۵ درصد تهاتر قبل از ارسال اسناد انجام میشود. از ابتدای خرداد، تمام بیمارستانهای خصوصی به چرخه خدمت بازگشتهاند و با داروخانهها و مراکز دارای استاندارد قرارداد داریم.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان فارس درباره هجمهها علیه سازمان، اظهار داشت: برخی سخنان، مانند پوشش ندادن داروهای مکمل که برخی آنها کاربرد درمانی ندارند، غیرمنصفانه است. منابع سازمان نباید صرف مکملهای غیرضروری شود که به نفع شرکتهای دارویی است. بیماران خاص مانند دیالیزی و تالاسمی از خدمات رایگان در مراکز دولتی و خصوصی برخوردارند.
محسنی درباره پلیکلینیک شهید رضایی گفت: مصوبه احداث ساختمان ۵ طبقه آن گرفته شده، اما به دلیل دغدغههای خانه کارگر، با ستاد سازمان هماهنگی شده تا خدمات متوقف نشود و حتی افزایش یابد. وی افزود: بیمارستان شهید بهشتی بازسازی شده و پلیکلینیک الحاقی آن در انتظار تأیید تشکیلات است تا با نیروی جدید و بودجه خاص فعال شود. ۳ مرکز سرپایی جدید نیز در شهرهای استان تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد و ۵ مرکز دیگر در مراحل مختلف ساخت هستند.
او با تأکید بر تلاش شبانهروزی همکاران حتی در روزهای تعطیل برای پرداخت مطالبات مراکز خصوصی، گفت: حفظ کرامت بیمهشدگان اولویت ماست و از هجمههای غیرمنصفانه علیه سازمان باید جلوگیری شود.