وقایع اخیر کشور هیچ گونه خللی در تولید و تامین مرغ مجموعه سالیذ نداشت و این واحد تولیدی در شرایط مختلف آمادگی تولید را دارد و در طول مدت اخیر هیچ مشکلی در تامین و عرضه مرغ نداشتیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته ۲۳۸ هزارتن گوشت مرغ در استان فارس تولید شد که نسبت به سه سال قبل افزایشی قریب به ۲۴ درصد داشته است.

استان فارس پس از استان‌های مازندارن، گیلان و گلستان در جایگاه چهارم تولید گوشت مرغ کشور قرار دارد.

سرانه مصرف گوشت مرغ در این استان بیش از ۱۷۰ هزارتن در سال است که امسال بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ زنده و قریب به ۱۱ هزارتن مرغ گرم با مجوز از استان فارس به سایر استان‌ها ارسال و نیز بالغ بر ۲۰ هزارتن گوشت مرغ منجمد از این استان به سایر استان‌ها و یا خارج از کشور صادر شده است.

و حالا در دنیایی که کیفیت و یکپارچگی در تأمین مواد غذایی به یک مزیت رقابتی بدل شده، گروه غذایی سالیذ به عنوان یک زنجیره کامل و مستقل، راهی متفاوت را پیموده است؛ راهی که در نهایت با استاندارد‌های روز دنیا همگام است، بلکه ریشه در تجربه و تاریخ‌ی دیرینه دارد. 

آغاز این مسیر به بیش از ۸۰ سال پیش بازمی‌گردد؛ زمانی که دفتر بارفروشی روحانی در سال ۱۳۱۴ بنیان گذاشته شد. این دفتر، به عنوان نخستین حلقه از زنجیره‌هایی که امروز نام سالیذ را یدک میکشد، در طول دهه‌ها فعالیت، نقش مهمی در بازار محصوالت کشاورزی و دامپروری جنوب کشور ایفا کرده است. 

دفتر بارفروشی امروزه با سه حوزه فعالیت کلیدی، یکی از مهمترین زیرساخت‌های زنجیره سالیذ به شمار می‌آید. بازرگانی محصولات کشاورزی خرد، تأمین و توزیع میوه و صیفی جات با بهره گیری از سردخانه ۵۰۰۰ تنی، فعالیت‌های تبدیلی مانند ذرت خشک کنی و برنجکوبی و... بخشی از فعالیت‌های این مجموعه است که از دل همین زیرساخت، نیاز به توسعه بخش‌های تکمیلی پدید آمد؛ نیازی که منجر به شکل گیری کارخانه‌های تولید خوراک دام، مزارع پرورش مرغ مادر، مراکز کشتار و فرآوری گوشت، مراکز لبنی، صنایع غذایی، و در نهایت فروشگاه‌های بوتیک پروتئین سالیذ شد. 

 زنجیره‌های غذایی سالیذ شامل چندین مجموعه تخصصی است که همگی در تعامل با یکدیگر و تحت یک مدیریت یکپارچه فعالیت میکنند. 

 راد آرد پارس (تأسیس ۱۳۸۸) کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن پلت و کنسانتره، سالیذ مرغ (تأسیس ۱۳۹۵) کشتارگاه صنعتی هوشمند با فناوری EVS و ظرفیت ۶۰۰۰ قطعه در ساعت، مرکز جمع آوری شیر راد لبن (تأسیس ۱۳۹۷) تأمین شیر مازاد دامداران و ارائه تسهیلات فصلی، مزرعه مرغ مادر (نورآباد ممسنی): بزرگترین مزرعه مرغ مادر گوشتی کشور با تولید ساالنه ۲۱ میلیون تخم مرغ نطفه دار بخشی از این زنجیره است.

 داماک به عنوان شبکه همکاری با مرغداران برای تأمین جوجه، دارو، واکسن و نهاده با ارائه خدمات نقشی مهم در این زنجیره ایفا می‌کند.

 واحد گوشت قرمزبا بسته بندی انواع گوشت گوسفندی و گوساله با ظرفیت ۸۰۰۰ تن در سال، صنایع غذایی راد مرغ (تأسیس ۱۴۰۰) تولید محصوالت پخته و نیمه پخته منجمد شامل ناگت، فالفل، کتلت، کباب و برگر را دنبال می‌کند. ضمن اینکه بوتیک پروتئین سالیذ (فعال از ۱۳۹۹) ۹ شعبه فعال در استان‌های فارس و بوشهر و مرودشت با تمرکز بر تجربه خرید شخصی سازی شده از دیگر بخش‌های مجموعه است.

کشاورز مدیرعامل جوان و خوش فکر مجموعه سالیذ در جمع خبرنگاران با تشریح نگاه استراتژیک پشت این زنجیره گسترده و افق‌های پیش رو بیان داشت: هدف ما از ابتدا ایجاد زنجیره‌های خودکفا، منسجم و استاندارد بود که بتواند از تأمین نهاده تا تولید نهایی را تحت کنترل داشته باشد. 

او افزود: ما کار را از جایی شروع کردیم که اغلب برند‌ها حتی به آن فکر هم نمیکنند؛ یعنی از مزرعه، خوراک دام، تخم مرغ نطفه دار، کشتارگاه، واحد بسته بندی، صنایع غذایی و... تا فروش نهایی در بوتیک پروتئین‌ها؛ این یعنی نظارت ۱۰۰ درصد رو‌ی کیفیت و سلامت محصول.

این فعال صنعتی افزود: ما این مجموعه و واحد تولیدی را با شعار سالم و لذیذ بنا نهادیم؛ شعاری که صرفاً یک جمله تبلیغاتی نیست، بلکه بازتابی از رویکرد ما به مسئولیت در زنجیره تأمین غذاست. 

او تاکید کرد: توسعه در نگاه ما، صرفاً به معنای افزایش ظرفیت تولید نیست؛ بلکه دربرگیرنده نوآوری در طعم، حفظ سلامت محصول، به کارگیری فناوری‌های نوین و ارتقای رفاه مصرف کننده است.

کشاوز در ادامه به آینده روشن مجموعه با برنامه ریزی‌های دقیق اشاره کرد و بیان داشت: سالیذ نماینده تفکریست که کیفیت، سلامت و مسئولیت پذیری را در همه مراحل تولید یکپارچه از مزرعه تا سفره میبیند. 

او سالیذ را جایی دانست که طعم خوب، با تعهد آغاز میشود و در خصوص آینده پیش روی مجموعه نیز بیان داشت: اکنون، سالیذ در حال برنامه ریزی برای راه اندازی واحد‌های جدید تولیدی و افزایش پوشش فروشگاهی در اقصی نقاط کشور است. همچنین حضور در بازار‌های صادراتی، به ویژه حوزه خلیج فارس، در دستور کار قرار دارد.


کشاورز در پایان نیز گفت: زنجیره غذایی سالیذ، نه تنها یک برند، بلکه نمایانگر تفکری نو در صنعت غذاست؛ تفکری که از مزرعه تا سفره را یک مسیر یگانه میبیند، و در تمام این مسیر، سلامت، کیفیت و مسئولیت پذیری را اولویت میداند.

عباسی مدیر تولید کشتارگاه مجموعه سالیذ ضمن تشریح دقیق کشتار مرغ در طول زنجیره کشتار و با بیان اینکه سالیذ به اصطلاح جزو گرید «آ پلاس» در این زنجیره است، افزود: در این گرید مرغ‌ها به صورت کاملا مکانیزه و بدون دخالت دست، کشتار و بسته بندی می‌شوند.

او ضمن تشریح خط یک و دو کشتارگاه، ظرفیت کشتار را ۶ هزار قطعه در ساعت عنوان کرد و با اشاره به ذبح شرعی و استاندارد مرغ در مجموعه سالیذ گفت: پس از کشتار که با فرآیند مخصوص خود انجام می‌شود، مرغ‌ها با کم‌ترین دمای آب و با ۳ دستگاه مجزا پرکنی می‌شوند ضمن اینکه ضایعات خط نیز پخته و تبدیل به خوراک دام می‌گردد.

عباسی به دستگاه ترانسفر زنجیره کشتار نیز اشاره داشت و گفت: در مرحله بعدی پای مرغ قطع و مرغ به خط بعدی منتقل و عملیات تخلیه انجام می‌شود.

او به تفاوت گرید «آ» و «آ پلاس» مجددا اشاره کرد و گفت: در مرحله بعدی قسمت تحتانی مرغ به عنوان بزرگ‌ترین محل آلودگی با دستگاه بدون دخالت دست، بریده می‌شود و دستگاه بعدی همه محتویات داخل شکم را باز هم بدون دخالت دست، تخلیه می‌کند. در مرحله بعد دستگاه نای کش از زیر پوست گردن وارد شکم مرغ می‌شود و چینه دان و نای به طور کامل جدا می‌شود. 

عباسی ادامه داد: دستگاه بازرسی در مرحله بعد یک فشار منفی هوا ایجاد و مثل جاروبرقی عمل می‌کند و اطمینان ۱۰۰ درصد به ما می‌دهد که هیچ ضایعاتی در شکم مرغ نیست و در مرحله بعد دستگاه جت واش حفره داخلی شکم مرغ را شست و شو و وارد مرحله بعدی که خنک سازی مرغ است می‌کند.

او همچنین بیان داشت: در اتاق فرمان کشتارگاه همه تجهیزات در طول خط از نظر زمان و ... کنترل می‌شود.

عباسی افزود: تفاوت مرغ‌های گرید آ پلاس و آ از اینجا مشخص می‌شود. مرغ‌های گرید آ پلاس از طریق قلاب‌های دبلیو شکل وارد اتاق‌های خنک سازی می‌شود که ۳ طبقه است. ۱۵۰۰ متر طول زنجیر است و یک ساعت و نیم طول می‌کشد که مرغ این ۳ طبقه را طی و خارج شود. در اینجا دمای لاشه از ۳۹ درجه به ۵ درجه می‌رسد. یعنی مرغ با هوا خنک می‌شود و تک تک خشک می‌شود. اما مرغ‌های گرید آ وارد حوضچه‌های آب می‌شود و به وسیله آب و یخ خنک می‌شوند. در این گرید مرغ‌ها با هم برخورد دارند و با هم خشک می‌شوند.

مراحل بسته بندی و قطعه قطعه کردن و... به صورت کاملا مکانیزه از دیگر مواردی بود که عباسی بدان اشاره داشت.

او در ادامه به تامین مرغ توسط سازمان پرورش مجموعه سالیذ نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت مرغ برای ما مهم است لذا در سازمان پرورش با رعایت تمامی موازین پرورش مرغ استاندارد، تراکم کمتر با کیفیت بیشتر را دنبال می‌کنیم.

عباسی همچنین به اشتغال ایجاد شده در مجموعه سالیذ نیز اشاره کرد و گفت: در مجموع در شیفت‌های روز و شب با سیستم اداری حدود ۷۰۰ نفر و در کل زنجیره هم حدود ۱۲۵۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

او با بیان اینکه وقایع اخیر کشور هیچ گونه خللی در تولید و تامین مرغ مجموعه نداشت، خاطرنشان کرد: سالیذ در شرایط مختلف آمادگی تولید را دارد و در طول مدت اخیر هیچ مشکلی در تامین و عرضه مرغ نداشتیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.