
باشگاه خبرنگاران جوان، نگار شیخ پور ـ حسین بهرامی با اشاره به توزیع ماهانه حدود سه هزار تن برنج، ۲۵ تن شکر، هزار و ۴۰۰ تن روغن و سه هزار تن مرغ در سطح استان، گفت: در چهار ماهه نخست سال جاری، هیچگونه استفادهای از ذخایر راهبردی استان صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اهمیت هوشمندسازی در حوزه توزیع کالاهای اساسی، این استان را پیشگام در اجرای این طرح در سطح کشور معرفی کرد و با تأکید بر نقش کلیدی فناوری در مدیریت شرایط بحرانی، اظهار کرد: بهرهگیری از زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری، بستر لازم را برای عبور از شیوههای سنتی توزیع و حرکت به سمت الگوهای نوین و مدرن فراهم کرده است.
بهرامی، مزایای هوشمندسازی را شامل کنترل و نظارت دقیق بر قیمت و مقدار اقلام توزیعی، شفافسازی زنجیره تأمین، آگاهی از میزان موجودی کالاها و امکان برنامهریزی دقیق برای تأمین بهموقع کالاهای اساسی بیان کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی تأمین و توزیع گوشت مرغ به عنوان نمونهای موفق در سطح ملی گفت: با الکترونیکی شدن ثبت درخواستهای خرید و فروش، خدمتی قابل توجه به تولیدکنندگان و فروشندگان ارائه شده است. تمامی فرآیند عرضه در واحدهای صنفی و میزان تولید در کشتارگاهها نیز از طریق سامانه نظارت میشود تا از وقوع تخلفات جلوگیری شود.
وی با اشاره به همکاری با شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای فعال در بخش کشاورزی، اضافه کرد: امید است که در آینده نزدیک، تمامی اقلام اساسی از طریق سامانه هوشمند به دورترین نقاط استان ارسال شود.
بهرامی اقدامات معاونت توسعه بازرگانی این سازمان در زمینه تنظیم بازار محصولات کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت: این برنامه در چهار ماهه نخست امسال با هدف حمایت از تولیدکنندگان، تأمین نیاز مصرفکنندگان و جلوگیری از نوسانات قیمتی و کمبودها در استان آغاز شده است.
وی، وجود ذخایر راهبردی و فراوانی کالا را از محورهای اساسی تنظیم بازار دانست و افزود: با همراهی بخش خصوصی و تولیدکنندگان، ذخایر کافی از کالاهایی مانند برنج در استان فراهم شده و اقلامی نظیر شکر، روغن، برنج، مرغ و گوشت به میزان مطلوب در اختیار مردم قرار گرفته است.