به گزارش نیویورک‌تایمز، یک کارشناس برجسته حقوق بین‌الملل عملیات اسرائیل در غزه را مصداق آشکار نسل‌کشی دانسته و شواهد گسترده‌ای از قصد نابودی جمعیت فلسطینی ارائه کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی تبار- به گزارش نیویورک‌تایمز، یک کارشناس برجسته در حوزه نسل‌کشی و حقوق بین‌الملل که سابقه خدمت در ارتش اسرائیل را نیز دارد، با انتشار مقاله‌ای صریح اعلام کرد که عملیات نظامی اسرائیل در غزه، از نظر حقوقی و عملیاتی، مصداق بارز نسل‌کشی است.

در این مقاله آمده است که اگرچه در ماه‌های اولیه پس از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، شواهد مربوط به جنایات جنگی ارتش اسرائیل قابل انکار نبود، اما تا آن زمان هنوز نمی‌شد آن را نسل‌کشی نامید. با این حال، به گزارش نیویورک‌تایمز، از ماه مه ۲۰۲۴ به بعد، الگوی عملیات‌های ارتش اسرائیل و اظهارات صریح مقامات این کشور درباره نابودی کامل غزه، تردیدی باقی نمی‌گذارد که هدف، از بین بردن جمعیت فلسطینی در این منطقه بوده است.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، اسرائیل با صدور دستور تخلیه برای یک میلیون نفر در رفح و هدایت آن‌ها به مناطق فاقد زیرساخت، و سپس با نابودی عمدی شهر رفح، عملاً پروژه‌ای برای غیرقابل‌سکونت‌کردن کامل نوار غزه را اجرا کرده است. در این گزارش تأکید شده که این اقدامات، در کنار محروم‌سازی سیستماتیک ساکنان از آب، غذا، درمان و سرپناه، تلاشی برای از میان بردن امکان تداوم حیات فلسطینیان به عنوان یک گروه اجتماعی-فرهنگی به شمار می‌رود.

به نوشته نیویورک‌تایمز، دولت اسرائیل بارها از عبارت‌هایی نظیر «حیوانات انسانی» یا «محو کامل» برای توصیف عملیات نظامی‌اش استفاده کرده و حتی برخی مقامات پارلمانی، خواستار «پاک‌کردن نوار غزه از روی زمین» شده‌اند. بر اساس این تحلیل، چنین ادبیاتی به همراه عملیات‌های نظامی، نشان‌دهنده قصد آشکار برای نابودی یک گروه ملی یا قومی است که در تعریف نسل‌کشی سازمان ملل متحد آمده است.

در این مقاله با اشاره به گزارش‌هایی مانند تحقیقات روزنامه هاآرتص و آمارهای وزارت بهداشت غزه، آمده است که تاکنون بیش از ۵۸ هزار نفر در غزه کشته شده‌اند که ۱۷ هزار نفر از آنان کودک بوده‌اند. افزون بر این، ده‌ها هزار خانه، بیمارستان، مدرسه و مراکز خدماتی و فرهنگی نابود شده و بیش از ۱۳۸ هزار نفر نیز زخمی یا معلول شده‌اند.

نیویورک‌تایمز به نقل از تحلیل‌گران حقوقی هشدار داده که ادامه انکار این وضعیت از سوی دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی، نه‌تنها به مردم فلسطین و اسرائیل، بلکه به بنیان‌های حقوق بین‌الملل و نظم اخلاقی جهانی نیز آسیب جبران‌ناپذیری وارد می‌کند. این مقاله همچنین تأکید دارد که نهادهای مسئول در زمینه یادبود و پژوهش درباره هولوکاست نیز تاکنون در برابر تحولات غزه سکوت کرده‌اند و این سکوت، معنای شعار «دیگر هرگز» را تهی کرده است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، اکنون نه‌تنها برخی از برجسته‌ترین متخصصان نسل‌کشی، بلکه سازمان‌هایی مانند عفو بین‌الملل، گزارشگر ویژه سازمان ملل، و دولت‌هایی مانند آفریقای جنوبی نیز به این نتیجه رسیده‌اند که اسرائیل باید در دادگاه بین‌المللی به اتهام نسل‌کشی پاسخ‌گو باشد.

 

برچسب ها: غزه ، جنگ غزه ، اسرائیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۳۰ تير ۱۴۰۴
قابل توجه سالخورده و عجوز ترامپ .بی بی نتیابو .مریس صدر اعظم آلمان ..چلاق جارلز ..مکرون زن ذلیل و مابقی سران عرب
آخرین اخبار