
باشگاه خبرنگاران جوان _ ایوب کردتمینی اظهار کرد: در چارچوب برنامههای پیشگیرانه مرکز بهداشت سراوان، تیمهای سلامت با حضور در روستاهای حسنآباد و پمپیشی ناگان، اقدام به نمونهگیری و آموزشهای میدانی برای رانندگان تانکرهای حامل سوخت کردند؛ گروهی که به دلیل تردد مستمر به مناطق مرزی و شرایط خاص شغلی، در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری تب دنگی قرار دارند.
وی ادامه داد: در این عملیات میدانی، نمونهگیری از افراد مشمول انجام شد و آموزشهای مستقیم درباره راههای پیشگیری از نیش پشه ناقل، نقش بهداشت فردی و اقدامات لازم برای از بین بردن مکانهای تخمگذاری این پشه، به رانندگان ارائه شد.
رئیس مرکز بهداشت سراوان افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی شهرستان سراوان و هممرزی با کشورهای درگیر با تب دنگی، خطر ورود بیماری به منطقه جدی است و به همین منظور، برنامههای مراقبتی و پیشگیرانه با حساسیت بالا و بهصورت مستمر در حال اجراست.
وی با اشاره به اهمیت رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی در کنترل بیماری، عنوان کرد: آبهای راکد، مخازن بدون پوشش و ظروف رهاشده در محیط، بستر مناسبی برای رشد پشه ناقل ایجاد میکنند از این رو آموزش چهرهبهچهره و جلب مشارکت جامعه، نقش کلیدی در قطع زنجیره انتقال دارد.
به گفته کردتمینی، این اقدام بخشی از طرح جامع مراقبت از بیماریهای واگیر در مناطق مرزی است و با محوریت مراکز خدمات سلامت روستایی و مشارکت فعال گروههای پرخطر، پیگیری میشود.
منبع علوم پزشکی زاهدان