منابع پزشکی می‌گویند نیرو‌های اسرائیلی روز گذشته ۹۲ فلسطینی گرسنه را که برای دریافت کمک‌های بشردوستانه و غذا مراجعه کرده بودند به شهادت رسانده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - منابع پزشکی می‌گویند نیرو‌های اسرائیلی ۷۹ فلسطینی گرسنه را در مراکز دریافت کمک و غذا در شمال غزه و ۱۳ نفر دیگر را در جنوب غزه به شهادت رساندند  و فلسطینی‌های بیشتری از گرسنگی جان باختند.

نیرو‌های اسرائیلی روز یکشنبه حداقل ۱۱۵ فلسطینی را در سراسر غزه به شهادت رساندند از جمله ۹۲ نفری که هنگام تلاش برای تهیه غذا در گذرگاه زیکیم در شمال و نقاط امدادی در رفح و خان یونس در جنوب به ضرب گلوله صهیونیست ها شهید شده‌اند.

کشتار‌های روز یکشنبه در حالی رخ داد که ادامه محاصره غزه توسط اسرائیل، بحران گرسنگی را بدتر کرده و مقامات بهداشتی از مرگ حداقل ۱۹ نفر بر اثر گرسنگی در روز گذشته خبر دادند.

به گفته منابع پزشکی، در زیکیم، نیرو‌های اسرائیلی حداقل ۷۹ فلسطینی را به ضرب گلوله به شهادت رساندند در حالی که جمعیت زیادی به امید دریافت آرد از یک کاروان کمک‌های سازمان ملل در آنجا جمع شده بودند.

۹ نفر دیگر در نزدیکی یک نقطه کمک‌رسانی در رفح شهید شدند، جایی که ۳۶ نفر دیگر تنها ۲۴ ساعت قبل جان خود را از دست داده بودند. به گفته دفاع مدنی فلسطین، چهار نفر دیگر در نزدیکی یک محل کمک‌رسانی دوم در خان یونس شهید شدند.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) بیانیه‌ای صادر کرد که روایت اسرائیل از تیراندازی هشدار و تهدید سربازانش را رد کرد و گفت قربانیان صرفاً افرادی بودند که "در آستانه گرسنگی برای دسترسی به غذا برای سیر کردن خود و خانواده‌هایشان تلاش می‌کردند. "

این برنامه گفت که تیراندازی‌های اسرائیل اندکی پس از عبور کاروانی متشکل از ۲۵ کامیون حامل کمک‌های غذایی از نقطه زیکیم رخ داد.

این آژانس اعلام کرد: «کمی پس از عبور از آخرین ایست بازرسی کاروان با جمعیت زیادی از غیرنظامیان مواجه شد که مشتاقانه منتظر دسترسی به مواد غذایی مورد نیاز خود بودند. با نزدیک شدن کاروان، جمعیت اطراف زیر آتش تانک‌ها، تک تیرانداز‌ها و سایر آتش‌های اسرائیلی قرار گرفتند.»

برنامه جهانی غذا اعلام کرد که این خشونت علیرغم ادعای اسرائیل مبنی بر بهبود شرایط عملیاتی آژانس‌های بشردوستانه در غزه از جمله عدم حضور نیرو‌های مسلح و عدم درگیری در مسیر‌های کاروان‌ها رخ داد.

برنامه جهانی غذا هشدار داد: «بحران گرسنگی غزه به سطوح جدیدی از ناامیدی رسیده است. مردم به دلیل کمبود کمک‌های بشردوستانه در حال مرگ هستند. ۹۰ هزار زن و کودک که نیاز فوری به درمان دارند از سوء تغذیه رنج می‌برد. تقریباً از هر سه نفر، یک نفر روز‌هاست که غذا نخورده است.»

وزارت بهداشت غزه نیز با تکرار این هشدار اعلام کرد که حداقل ۱۹ فلسطینی روز یکشنبه بر اثر گرسنگی جان باختند و صد‌ها نفر دیگر که از سوءتغذیه رنج می‌برند، ممکن است به زودی جان خود را از دست بدهند.

سخنگوی این وزارتخانه گفت: «ما هشدار می‌دهیم که صد‌ها نفر در معرض خطر مرگ قریب‌الوقوع ناشی از گرسنگی هستند.»

این وزارتخانه افزود که از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۳، حداقل ۷۱ کودک بر اثر سوءتغذیه جان خود را از دست داده‌اند، در حالی که ۶۰ هزار نفر دیگر علائم سوءتغذیه شدید را نشان می‌دهند.

خبرنگار الجزیره در گزارشی از مرکز غزه گفت که یک نوزاد ۳۵ روزه در شهر غزه و یک کودک چهار ماهه در دیر البلح بر اثر سوءتغذیه در بیمارستان شهدای الاقصی جان خود را از دست داده‌اند.

سازمان ملل و سازمان‌های کمک‌های بشردوستانه مدت‌هاست که GHF (موسسه به اصطلاح بشردوستانه توزیع غذا که تحت کنترل اسرائیل و آمریکاست) را به دلیل استفاده از گرسنگی و کمک‌ها به عنوان سلاح در غزه محکوم کرده‌اند و از اسرائیل خواسته‌اند که اجازه ورود سایر کمک‌های بشردوستانه را که از ورود به این منطقه محاصره‌شده جلوگیری شده است، بدهد.

فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد، آنروا گفت که کارکنان در غزه پیام‌های ناامیدکننده‌ای در مورد کمبود غذا ارسال می‌کنند.

او در X نوشت: «همه اینها ساخته دست بشر است، در مصونیت کامل. غذا فقط چند کیلومتر دورتر در دسترس است.» و افزود که آنروا در مرز به اندازه کافی آذوقه برای تغذیه غزه به مدت سه ماه دارد. اما اسرائیل از دوم مارس (۱۲ اسفند) مانع از کمک‌رسانی شده است.

شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) مستقر در ایالات متحده نیز حملات مداوم اسرائیل به افراد گرسنه را محکوم کرد.

نهاد عواد، مدیر اجرایی ملی شورای روابط اسلامی-آمریکایی گفت: « زنان، کودکان و مردان گرسنه فلسطینی که با سلاح‌های آمریکایی و با همدستی دولت ما در حالی که به شدت به دنبال غذا برای سیر کردن خانواده‌هایشان هستند، به قتل می‌رسند، نه تنها یک تراژدی انسانی است، بلکه کیفرخواستی علیه نظم سیاسی غرب است که از طریق انفعال و بی‌تفاوتی، این نسل‌کشی را ممکن ساخته است.»

وی افزود: «دولت‌های غربی نمی‌توانند ادعای بی‌اطلاعی کنند. آنها در حال تماشای حقیقتی هستند که غیرنظامیان بی‌گناه عمداً گرسنه می‌مانند، به زور آواره می‌شوند و قتل عام می‌شوند - و تصمیم می‌گیرند هیچ کاری نکنند. تاریخ مدت‌ها بی‌تفاوتی جهان غرب را نسبت به گرسنگی اجباری، پاکسازی قومی و نسل‌کشی در غزه به یاد خواهد داشت.»

در همین حال، پزشکان غزه گفتند که افزایش چشمگیری در تعداد افرادی که در بیمارستان‌ها با ضعف و سوءتغذیه مراجعه می‌کنند، وجود داشته است، اما منابع لازم برای درمان آنها را ندارند.

دکتر محمد ابوعفاش، مدیر انجمن امداد پزشکی فلسطین در غزه به الجزیره گفت که زنان و کودکان از گرسنگی در حال از پا درآمدن هستند. او گفت: «ما به سوی ناشناخته‌ها می‌رویم. سوءتغذیه در میان کودکان به بالاترین سطح خود رسیده است.» و هشدار داد که اگر کمک‌ها فوراً ارسال نشوند، فاجعه‌ای در راه است.

منبع: الجزیره

برچسب ها: جنگ غزه ، گرسنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار