
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی -پس از اعلام جان باختن یک زن جوان در خان یونس در جنوب نوار غزه، در شامگاه دوشنبه، آمار مرگ و میر ناشی از گرسنگی و سوء تغذیه در نوار غزه در ۴۸ ساعت گذشته به ۲۰ نفر افزایش یافته است.
راحیل محمد رسراس، ۳۲ ساله، در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس، جنوب نوار غزه، بر اثر عوارض سوء تغذیه شدید درگذشت و این یکی از وحشتناکترین تصاویر از بحران انسانی تشدید شده در این منطقه محاصره شده برای ماهها است.
منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت غزه، اظهار داشت که تعداد مرگ و میر در ۴۸ ساعت گذشته به ۲۰ نفر افزایش یافته است که به دلیل سوء تغذیه ناشی از ادامه محاصره شدید اسرائیل و جلوگیری از ورود کمکها بوده است.
البرش در بیانیههای مطبوعاتی اظهار داشت که در نتیجه قحطی، بیماریهای جدیدی به ویژه در بین کودکان شروع به شیوع کردهاند و تیمهای پزشکی قادر به درمان آنها نیستند. او نسبت به یک فاجعه بزرگ بهداشتی هشدار داد.
او افزود که مرحله قحطی که نوار غزه تجربه میکند، خطرناکترین مرحله است و بسیاری در خیابانها جان خود را از دست میدهند.
البرش تائید کرد که دهها کودک به سندرم گیلن باره مبتلا شدهاند و تیمهای پزشکی قادر به درمان آنها نیستند.
این در حالی است که نیروهای اسرائیلی به جنگ سیستماتیک خود برای نابودی در نوار غزه ادامه میدهند و مرتکب قتل عام غیرنظامیان، بمباران و انفجار بمب میشوند. این امر به موازات اعمال محاصره شدید بر نوار غزه و عدم ارائه کمکهای اولیه است که وضعیت معیشتی فاجعهباری را ایجاد کرده و قحطی بیسابقهای را رقم زده است.
فلسطینیهای نوار غزه از زمان بسته شدن گذرگاههای غزه توسط اشغالگران در اوایل ماه مارس و اعمال محدودیتهای شدید بر ورود غذا، کمکهای امدادی، سوخت و دارو به نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳، با موجی از گرسنگی روبهرو بودهاند.
با گذشت زمان، ساکنان غزه تمام ذخایر غذایی خود را به پایان رساندهاند، فروشگاهها خالی ماندهاند و یافتن یک قرص نان تقریباً غیرممکن است. قیمت کالاهای موجود سر به فلک کشیده است، تا جایی که «مرگ بر اثر گرسنگی» به یکی از جدیترین علل مرگ و میر در نوار غزه تبدیل شده است.
منبع: المسیره