علیرضا عباسی عضو فراکسیون کشاورزی در مجلس با اشاره به تنش آبی در کشور بیان کرد:  

باشگاه خبرنگاران جوان -  علیرضا عباسی عضو فراکسیون کشاورزی در مجلس با اشاره به تنش آبی در کشور بیان کرد:  ببینید، ما بر اساس جغرافیایی که در آن قرار گرفته‌ایم، در تقریباً قسمت خشک جهان و تغییرات اقلیمی که در دنیا صورت گرفته است، محدودیت منابع آبی را در هر صورت داریم.  باید بپذیریم که ما هم کشاورزی داریم، هم شرب داریم، هم صنعت داریم و باید یک تعادلی بین  مجموعه‌ها برقرار کنیم و این‌گونه نباشد که ما بخشی نگاه کنیم. 

عباسی افزود: ما اکنون یکی از موضوعاتی که در حوزۀ کشاورزی به نوعی به آن می‌پردازیم، بحث آبخیزداری است. اکنون در [حوزۀ] آبخیزداری، یک سری سازه‌ها ساخته می‌شود؛ پشت این سازه‌ها مقداری آب جمع می‌شود و [مسئله این است] که این آب را چه کسی بفروشد؟ به این معنا که در اینجا نیز یک اختلاف وجود دارد. یعنی [موضوع] فقط تولید آب در آنجا نیست، در اینجا نیز [با این تعارض مواجه هستیم].. ما باید برای این تعارض منافع برنامه‌ای داشته باشیم. ما در برنامۀ هفتم، یکی از تکالیفی که برای وزارت نیرو در نظر گرفته‌ایم این است که برود و ساختار خود را بازبینی کند. یعنی در جهت چابک‌سازی ساختار موجود خود تلاش کند. در سال اول برنامه نیز این امر باید اتفاق بیفتد که فکر می‌کنم فروردین امسال در جلسه‌ای که با آقای علی‌آبادی در کمیسیون داشتیم، [از ایشان پرسیدیم] که خب، در مورد این حکم برنامۀ هفتم چه کرده‌اید؟
چون آنجا در نهایت منجر به [طرح] همان وزارت آب و انرژی شد.

وی ادامه داد: مردم ما در ایام کرونا، آن زمانی که مسابقۀ سرقت ماسک و لوازم بهداشتی در دنیا در گرفته بود، مردم ما کمک مؤمنانه را شروع کردند. بنابراین اگر از مردم برای حل کوتاه‌مدت آن بخواهیم، و در زمینه فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی [اقدام کنیم]، حتماً مردم همراهی خواهند کرد؛ همان‌طور که در جنگ اخیر هم همراهی کردند.ولی ما فراموش نکنیم که این اتفاق سال بعد شدیدتر از امسال خواهد افتاد، چون این [روند] ادامه خواهد داشت. این‌گونه نباشد که مردم همراهی کنند، ما امسال را بگذرانیم، دوباره سال بعد از یادمان برود، از پاییز یک بارندگی می‌آید و فراموش کنیم. برای حوزۀ دانش‌بنیان حتماً برنامه‌ریزی کنیم؛ حوزۀ دانش‌بنیان. برای آن هدررفتی که حدود بیست و پنج درصد [ناشی از] فرسودگی شبکه است، عددی که من دارم بیست و پنج درصد است ، تقریباً چهارصد میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی داریم. صد و تقریباً پنج [میلیارد متر مکعب] آن را استفاده می‌کنیم؛ مابقی آن چه می‌شود؟ وزارت جهاد، وزارت کشور، وزارت نیرو، هر کدام تکلیف دارند یک درصدی از این را بیایند و برنامه‌ریزی کنند.

 

برچسب ها: تنش آبی ، وضعیت آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار