مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه با اشاره به آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه سماح گفت: برای بهره‌مندی از خدمات بیمه‌ای، تسهیل در برنامه‌ریزی و دریافت خدمات بهتر، لازم است تمامی زائران هرچه سریع‌تر در این سامانه ثبت‌نام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - سعید کریمی‌خو مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ثبت‌نام‌ها در سطح استان و همچنین در مبادی مرزی روند خوبی دارد، تأکید کرد: انتظار داریم روند ثبت‌نام با سرعت بیشتری ادامه یابد تا امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای خدمات‌رسانی فراهم شود.

وی از فعالان رسانه‌ای، کانال‌های خبری و مجموعه‌های مرتبط خواست تبلیغات گسترده‌تری در خصوص ثبت‌نام در سامانه سماح داشته باشند و افزود: زائران برای بهره‌مندی از خدماتی مانند پوشش بیمه‌ای، باید اطلاعات لازم نظیر تاریخ رفت و برگشت، وسیله نقلیه، مرز انتخابی، شماره تماس و اطلاعات همراهان خود را در سامانه ثبت کنند.

کریمی‌خو با اشاره به پوشش بیمه‌ای زائران خاطرنشان کرد: در قبال پرداخت مبلغ ۱۴۰ هزار تومان، بیمه کامل سفر ارائه می‌شود که بر اساس تجربه سال‌های گذشته، در موارد متعددی به کمک زائران آمده است. افرادی که بدون ثبت‌نام و بیمه وارد مسیر پیاده‌روی اربعین شده‌اند، بعضاً با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.

مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه همچنین با تأکید بر اهمیت انتخاب مرز مناسب گفت: توصیه می‌شود زائران کرمانشاهی تا حد امکان از مرز خسروی برای تردد استفاده کنند.

وی در پایان یادآور شد: همکاران ما در دفاتر زیارتی و ستاد‌های مربوطه آماده پاسخگویی به سؤالات زائران و راهنمایی کامل آنان در روند ثبت‌نام هستند.

سامانه سماح وابسته به سازمان حج و زیارت ایران، نقش محوری در ساماندهی و تسهیل سفر زائران اربعین حسینی به شرح زیر دارد؛

۱. ثبت نام و صدور مجوز سفر، ثبت نام زائران و دریافت اطلاعات هویتی، صدور مجوز الکترونیک (اذن دخول) برای ورود به خاک عراق، تعیین تاریخ و نقطه عبور مرزی برای زائران.

۲. هماهنگی با مراجع عراقی، همکاری با نهاد‌ها و مسئولان مربوطه عراقی برای تسهیل ورود زائران، اطمینان از اعتبار مجوز‌های صادر شده برای عبور از مرز‌های رسمی همانند مهران، خسروی، باشماق، شلمچه و چذابه.

۳. مدیریت ظرفیت و توزیع زائران، کنترل تعداد زائران بر اساس ظرفیت تعیین شده توسط ایران و عراق، توزیع متوازن زائران در روز‌های مختلف برای جلوگیری از ازدحام.

۴. ارائه اطلاعات سفر، اعلام شرایط و مدارک لازم، اطلاع‌رسانی درباره نقاط عبور، زمان‌بندی‌ها و قوانین مرزی.

۵. پشتیبانی و حل مشکلات، رسیدگی به مشکلات ثبت نام یا صدور مجوز، پاسخگویی به سوالات زائران از طریق مرکز تماس یا پورتال سامانه سماح.

۶. هماهنگی با نهاد‌های ایرانی، همکاری با استاندارد‌های وزارت کشور، فرماندهی انتظامی و بسیج برای نظم بخشیدن به حرکت کاروان‌ها، هماهنگی با وزارت بهداشت برای اجرای پروتکل‌های سلامت.

۷. صدور مجوز برای خدمه و گروه‌های خاص، ثبت نام خادمین، پزشکان، خبرنگاران و سایر گروه‌های همراه کاروان‌ها.

به گزارش ایرنا؛ پارسال بیش از یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند و پیش بینی‌ها حکایت از افزایش ۲ برابری تعداد زوار اربعین و تردد ۲ میلیون نفری زوار از این مرز رسمی اربعین امسال دارد.

مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.

خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهر‌های دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند، همچنین پیش از کربلا به کاظمین و سامرا مشرف می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.