دیوان بین‌المللی دادگستری امروز برای متعهد کردن کشور‌ها جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی، رای صادر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - دیوان بین‌المللی دادگستری که به عنوان دادگاه جهانی و دادگاه لاهه نیز شناخته می‌شود، امروز نظر مهمی درباره تعهدات قانونی کشور‌ها برای مبارزه با تغییرات اقلیمی ارائه خواهد کرد؛ اقدامی که ممکن است مسیر تلاش‌ها برای حل این بحران را عوض کند.

پیش از صدور حکم، حامیان محیط زیست مقابل این نهاد سازمان ملل تجمع کردند و پلاکارد‌هایی با نوشته‌های «عدالت اقلیمی را برقرار کنید» و «به مصرف سوخت‌های فسیلی پایان دهید» در دست گرفتند.

نظر مشورتی ۱۵ قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه از نظر قانونی غیر الزام‌آور است. با این وجود، این نظر دارای وزن قانونی و سیاسی است و کارشناسان حقوقی می‌گویند پرونده‌های اقلیمی آینده نمی‌توانند آن را نادیده بگیرند.

دو سؤالی که مجمع عمومی سازمان ملل از قضات خواسته است تا در نظر بگیرند عبارتند از: تعهدات کشور‌ها برای محافظت از اقلیم در برابر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای چیست؟ و پیامد‌های قانونی برای کشور‌هایی که به سیستم اقلیمی آسیب می‌رسانند چه خواهد بود؟

استفاده بیش از اندازه آلاینده‌ها سبب تغییرات اقلیمی در کره زمین شده است. این تغییرات در برخی نقاط به صورت خشک‌تر شدن و در برخی نقاط با بارش‌های شدید خود را به نمایش گذاشته است. به طور کلی، تغییرات اقلیمی طول دوره‌های خشکسالی را بیشتر کرده و در مناطق مرطوب سبب سیل‌های شدیدتر و مخرب‌تر می‌شود. 

در سال ۲۰۱۵ و در پایان مذاکرات پاریس، بیش از ۱۹۰ کشور متعهد شدند که تلاش‌های خود را برای محدود کردن گرمایش جهانی ادامه دهند، اما این توافق‌نامه تا کنون نتوانسته است انتشار روز افزون گاز‌های گلخانه‌ای را مهار کند.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار