رئیس جمهور چین، پکن و اتحادیه اروپا باید در بحبوحه بی‌ثباتی فزاینده جهانی، اعتماد متقابل را تعمیق بخشند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، روز پنجشنبه در جریان میزبانی از مقامات ارشد اتحادیه اروپا برای اجلاس سران در پکن، گفت که چین و اتحادیه اروپا باید در بحبوحه بی‌ثباتی فزاینده جهانی، اعتماد متقابل را تعمیق بخشند.

شی بر لزوم یافتن «زمینه‌های مشترک» تأکید کرد، حتی با وجود اینکه تنش‌ها در مورد مسائلی از تجارت گرفته تا جنگ در اوکراین و حقوق بشر همچنان ادامه دارد. چین خود را به عنوان شریکی باثبات‌تر و قابل اعتمادتر از ایالات متحده معرفی کرده و به دنبال نزدیک‌تر کردن اتحادیه اروپا بوده است.

با این حال، بروکسل نگرانی خود را در مورد مازاد تجاری رو به رشد چین، ترس از اینکه کالا‌های یارانه‌ای چینی بازار‌های اروپا را فرا بگیرند و حمایت ضمنی پکن از روسیه در جنگ علیه اوکراین ابراز کرده است. اگرچه این اجلاس ۵۰ سال روابط دیپلماتیک را نشان داد، اما فهرست طولانی شکایات، نشان از یک جلسه جنجالی داشت.

شی جین پینگ خطاب به اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا، گفت: «هرچه اوضاع بین‌المللی وخیم‌تر و پیچیده‌تر باشد، تقویت ارتباطات، افزایش اعتماد متقابل و تعمیق همکاری برای چین و اتحادیه اروپا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.»

فون در لاین در پلتفرم ایکس گفت که این اجلاس «فرصتی برای پیشرفت و متعادل‌سازی روابط ما» است و نسبت به پتانسیل همکاری سودمند متقابل ابراز اطمینان کرد.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به اختلافات عمیق اذعان کرد: «ما می‌دانیم که در بسیاری از مسائل با چین توافق نظر نداریم...، اما معتقدیم که داشتن این نوع گفتگوی بسیار مستقیم، باز و سازنده ضروری است.»

در صدر دستور کار اتحادیه اروپا، کسری تجاری ۳۶۰ میلیارد دلاری با چین قرار دارد که فون در لاین آن را «ناپایدار» خوانده است. پکن این نگرانی را رد کرده و از اروپا خواسته است که «ذهنیت خود را متعادل کند.»

فون در لاین همچنین گفت که بروکسل چین را تحت فشار قرار خواهد داد تا بازار‌های خود را بیشتر باز کند و محدودیت‌های صادرات عناصر کمیاب را لغو کند. اتحادیه اروپا پیش از این با استناد به یارانه‌های صنعتی ناعادلانه، تعرفه‌های سنگینی را بر خودرو‌های برقی چینی اعمال کرده است، در حالی که چین تحقیقات تلافی‌جویانه‌ای را در مورد گوشت خوک، برندی و لبنیات اروپایی آغاز کرده است.

یکی دیگر از نقاط اصلی اختلاف، روابط نزدیک چین با مسکو است. بروکسل می‌گوید تعمیق روابط اقتصادی پکن با روسیه به معنای حمایت ضمنی از جنگ این کشور در اوکراین است. اتحادیه اروپا اخیراً تحریم‌هایی را علیه دو بانک چینی به دلیل کالا‌های دو منظوره - اقلامی که می‌توانند هم برای اهداف غیرنظامی و هم نظامی استفاده شوند - اعمال کرد که منجر به سرزنش شدید پکن شد.

این مقام اتحادیه اروپا گفت: ما ساده‌لوح نیستیم. ما از چین نمی‌خواهیم روابط را قطع کند، بلکه می‌خواهیم کنترل‌های گمرکی و مالی را افزایش دهد. 

پکن با اشاره به افزایش حمایت‌گرایی و آشفتگی جهانی، روابط را در یک مقطع حساس توصیف کرد. گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: این اجلاس نه تنها به منافع هر دو طرف، بلکه به منافع کل جهان نیز خدمت می‌کند. 

در حالی که بروکسل به دنبال تعدیل انتظارات بود، حوزه‌هایی مانند همکاری‌های اقلیمی به عنوان زمینه‌های بیشتری برای پیشرفت دیده می‌شدند. اما تحلیلگران نسبت به وقوع هرگونه پیشرفتی تردید داشتند.

ابیگل واسلیه از اندیشکده MERICS گفت: «این اجلاس قرار نیست روند روابط اروپا و چین را که به دلیل مسائل ساختاری رو به وخامت است، تغییر دهد. اروپا باید برای یک مبارزه طولانی مدت آماده باشد و احتمالاً در این مرحله باید استراتژی خود در قبال چین را مورد بازنگری قرار دهد.»

 

منبع: العربیه انگلیسی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار