مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌ها گزینه‌ای واقع‌بینانه برای کاهش تدریجی مشکلات این تالاب و تعدادی از کانون‌های مستعد گردوغبار است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ رویا نادری - قربانعلی محمدپور گفت: تالاب صالحیه به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی و فعال گردوغبار در استان، نیازمند اقدامات فوری و راهکارهای مؤثر برای کاهش روند تخریب است. در این میان، استفاده هدفمند از پساب تصفیه‌خانه‌ها می‌تواند به‌عنوان بخشی از راه‌حل در مدیریت شرایط بحرانی تالاب و کنترل کانون‌های مستعد گردوغبار عمل کند.

وی افزود: بخش‌هایی از تالاب صالحیه قابلیت احیا دارد، مشروط بر آنکه تخصیص منابع پایدار از جمله پساب تصفیه‌خانه شهرک صنعتی نظرآباد و تصفیه‌خانه مسکن مهر در دستور کار جدی شرکت آب منطقه‌ای و آبفای استان قرار گیرد. مدیریت هدفمند و نظارت‌شده این منابع، گامی مهم در جلوگیری از گسترش کانون‌های گردوغبار خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها تاکنون گزارشی از پیشرفت اقدامات خود در حوزه مدیریت منابع آبی و کنترل گردوغبار ارائه نکرده‌اند، تصریح کرد: عدم ایفای نقش فعال در این زمینه، در ارزیابی‌های عملکردی آینده لحاظ خواهد شد.

محمدپور همچنین با تأکید بر اهمیت پایش میدانی و تحلیل دقیق داده‌ها، گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان با بهره‌گیری از سامانه‌های سنجش لحظه‌ای و داده‌های اقلیمی، گزارش‌های کارشناسی خود را به‌طور منظم به دبیرخانه کارگروه ارائه کرده و بر لزوم هماهنگی و اجرای مصوبات توسط تمامی دستگاه‌ها تأکید داشته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای مهار بحران‌های زیست‌محیطی نظیر خشکیدگی تالاب صالحیه و گسترش کانون‌های گردوغبار، راه‌حل‌های تلفیقی چون تخصیص پساب، همکاری بین‌بخشی، و تأمین مالی پایدار باید در اولویت برنامه‌های اجرایی نهادها قرار گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.