رئيس مرکز بهداشت چابهار با هشدار درباره فعالیت پشه آئدس در این شهرستان بر لزوم آگاه‌سازی عمومی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی ناشی از این حشره ناقل مانند تب دنگی، «زیکا» و «چیکونگونیا» تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان  _ صادق امیری  اظهار داشت: پشه آئدس ناقل شناخته‌شده ویروس‌هایی است که می‌توانند به بروز بیماری‌های تب‌دار، عفونی و در بعضی موارد کشنده منجر شوند.

وی با اشاره به فعالیت این پشه در مناطق گرمسیر از جمله جنوب سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه چابهار، احتمال گسترش آن وجود دارد.

امیری افزود: پشه آئدس بیشتر در روز به‌ویژه صبح زود و عصر هنگام، فعال است و برخلاف اغلب پشه‌ها که شب فعال هستند در روشنایی روز اقدام به نیش‌زدن می‌کند؛ همین ویژگی، شناسایی و مقابله با آن را دشوارتر می‌سازد.

وی با اشاره به ویژگی‌های زیستی این پشه گفت: پشه آئدس اندازه‌ای کوچک، بدنی سیاه رنگ و نوار‌های سفید بر روی پا‌ها و بدن دارد، تخم‌گذاری آن در آب‌های راکد و به نسبت تمیز مانند زیرگلدانی‌ها، ظروف رها شده، لاستیک‌های کهنه و سایر مخازن آب انجام می‌شود، حتی حجم اندکی از آب راکد نیز می‌تواند محل رشد و تکثیر این پشه باشد.

امیری، راهکار‌های مؤثر پیشگیری از تکثیر و گزش پشه آئدس را «تخلیه هفتگی آب‌های راکد»، «پوشاندن ظروف نگهداری آب»، «استفاده از پشه‌بند و توری پنجره»، «مصرف دورکننده‌های پشه» و «پوشیدن لباس‌های آستین بلند و روشن» عنوان کرد.

وی بر لزوم همکاری مردم در کنترل بیماری‌های منتقله تأکید و تصریح کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی همگانی، پاکسازی محیط اطراف منازل و مشارکت در برنامه‌های مراقبتی مرکز بهداشت از جمله اقدامات ضروری برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی مرتبط با پشه آئدس است.

رییس مرکز بهداشت چابهار همچنین اظهار داشت: تب ناگهانی، درد شدید عضلات، مفاصل و پشت چشم، تهوع، پوست و احساس خستگی از علائم احتمالی ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب دنگی است که در صورت مشاهده باید فوری به مراکز خدمات جامع سلامت و سایر مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

منبع علوم پزشکی چابهار 

برچسب ها: پشه آئدس ، علوم پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.