
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی- غریب سجادی، در نشست با ابراهیم پیرزادیان، جانشین یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور، با اشاره به حوادث اخیر آتشسوزی در ارتفاعات آبیدر و سایر نقاط شهرستان از جمله چرنو، دولاب و درویشان گفت: در جریان آتشسوزیهای منابع طبیعی، همواره گروههای مردمی، NGO ها، نیروهای منابع طبیعی و آتشنشانی همپای هم حضور مییابند. اینگونه وقایع تلخ باید درسی برای برنامهریزی آینده ما باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای اقلیمی زاگرس و استان کردستان، افزود: در بهار به دلیل بارش مناسب، پوشش گیاهی گسترده میشود و با آغاز تابستان خشک، خطر آتشسوزی جدیتر میگردد. اتفاق آبیدر، اولین و آخرین حادثه از این نوع نخواهد بود و باید برای آن چارهاندیشی جدی صورت گیرد.
فرماندار سنندج با بیان اینکه در زمان آتشسوزی آبیدر، همزمان چندین نقطه دیگر نیز دچار حریق شدند، تأکید کرد: تمامی نیروهای امدادی و اعضای ستاد مدیریت بحران در کمترین زمان ممکن وارد عمل شدند و منابع طبیعی، هلالاحمر، آتشنشانی و اورژانس هوایی با بالگرد، بلافاصله به منطقه اعزام شدند.
سجادی با تقدیر از فداکاری نیروهای مردمی و جوانان دغدغهمند حوزه محیطزیست گفت: این فداکاران، جانِ خود را که ارزشمندترین سرمایه هر انسان است، در طبق اخلاص میگذارند. هیچ منابع مالی نمیتواند درد خانوادههای داغدار را تسکین دهد، اما کمترین وظیفه ما، حمایت قانونی، بیمهای و روانی از آنان است.
وی با استناد به ماده ۲۰ آییننامه فداکار خدمت مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: از نظر ما، هرکسی که برای حفظ خاک و طبیعت این سرزمین تلاش کند، شهید راه وطن است. باید برای جانباختگان و مجروحان چنین حوادثی پرونده تشکیل شود تا بخشی از رنج خانوادههای ایشان جبران گردد.
سجادی همچنین با انتقاد از خلأهای موجود در آموزش گفت: علیرغم تلاشهای پیشین، آموزش نیروهای مردمی و دوستداران محیطزیست حلقه مفقوده ماست. تجربه نشان داده است که آموزشهای تخصصی در کنار در اختیار گذاشتن امکانات میتواند مانع تکرار فجایع مشابه گردد.
فرماندار سنندج در پایان بر ضرورت افزایش تعداد نیروهای منابع طبیعی به تشکیل فرماندهی واحد در مدیریت بحرانهای زیستمحیطی تأکید کرد و افزود: باید قبل از وقوع بحران، هماهنگی بین نیروهای مردمی، امدادی و مسئولان محلی شکل بگیرد تا در زمان حادثه، همافزایی مؤثر و اعتماد عمومی بیشتری شاهد باشیم.