بعضی از کلاهبرداران اینترنتی در فضای مجازی تلاش می‌کنند که در قالب پرداخت وام فوری از افراد سوء استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - پوریا پوراعظم کارشناس فناوری اطلاعات درمورد کلاهبرداری اینترنتی در قالب پرداخت وام فوری در فضای مجازی گفت: این نوع تهدیدات و سوءاستفاده‌ها در دسته‌ای از حملات امنیتی فیشینگ قرار می‌گیرند و کاربران و عموم مردم باید در این مورد هوشیار باشند و حاکمیت و تنظیم‌گران این حوزه و ناظران و پلیس‌ها باید اقداماتی انجام دهند. 

پوراعظم ادامه داد: از قدیم، فیشینگ روی سیستم‌های مالی و بانکی بوده است که مثلاً گفته می‌شد افراد در قرعه‌کشی برنده شده‌اند و از آنها درخواست دریافت شماره کارت بانکی می‌شد و مهم‌ترین اصلی که از زمان دریافت چنین پیام‌هایی باید رعایت شود این است که منبع پیام کجاست؟ و باید اطمینان حاصل شود.

اگر این اصل توسط مردم و کاربران مورد توجه قرار بگیرد در دام حملات فیشینگ قرار نمی‌گیرند.

این کارشناس فناوری اطلاعات گفت: در سال‌های اخیر تلاش زیادی در این رابطه شده است و اگر بخواهم به طور مشخص درمورد سیستم مالی و بانکی صحبت کنم موضوع رمز پویاست و سعی شد که کار‌هایی انجام شوند تا فارغ از این که مردم باید هوشیار شوند ریسک این چنین مواردی کاهش پیدا کنند.

 پلیس فتا سعی کرد که رصد‌هایی داشته باشد تا مثل بحث وام‌هایی که اخیراً گفته می‌شوند رصد و شناسایی شوند و اقدامات لازم صورت بگیرد. 

پوراعظم افزود: فیشینگ به زمان‌هایی برمی‌گردد که جامعه هدف افراد سوءاستفاده‌گر، یک نیازمندی و مسئله‌ای دارند که با ترغیب و تحریک آنها اقدام به این کار می‌کنند. مثلاً زمانی که مشکل اقتصادی وجود داشته باشد افراد سوءاستفاده‌گر سراغ وام‌دهی می‌روند. در نتیجه، رصد فضای مجازی باید به طور مستمر توسط یک تیم انجام شود.

در کشور‌های دیگر که ایمیل کاربردی‌تر است فیشینگ از این طریق انجام می‌شود ولی در کشور ما بیشتر از طریق پیامک و حتی شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار