سرپرست وزارت خارجه طالبان در دیدار با رئیس جدید سازمان جهانی غذا (WFP) در افغانستان، گفت: افزون بر کمک‌های فوری بشردوستانه، باید به بخش توسعه‌ای نیز توجه بیشتری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان- سرپرست وزارت خارجه طالبان  با رئیس جدید سازمان جهانی غذا (WFP) در افغانستان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار متقی گفته است اکنون بسیاری از مشکلات در افغانستان از میان رفته و فرصت مناسبی برای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای به وجود آمده است.

 جان آیلیف در این نشست، از تامین امنیت سراسری در افغانستان ابراز خرسندی کرد و آن را برای بهبود فعالیت‌های سازمان ملل متحد مفید دانست.

آیلیف خدمات و کمک‌هایی را که از سوی طالبان برای مهاجران بازگشته ارائه می‌شود، فراتر از انتظار و شایسته‌ تقدیر خواند و وعده داد که سازمان WFP کمک‌های بیشتری را در این زمینه ارائه خواهد کرد.

آیلیف افزود که سازمان جهانی غذا تلاش بیشتری خواهد کرد تا با کشورهای کمک‌کننده برای جذب کمک‌های توسعه‌ای و بشری گفت‌وگو کند و به حمایت‌های خود از مردم افغانستان در هر دو بخش ادامه دهد.

این در حالی‌است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) حدود دو هفته پیش هشدار داد که تمرکز بیش از حد بر توزیع کمک‌‌های غذایی در افغانستان، سبب غفلت از سایر نیازهای حیاتی مردم شده است.

طبق این گزارش که روز(یکشنبه، ۲۲ تیرماه) تحت عنوان «نیازهای بشردوستانه و برنامه پاسخگویی افغانستان ۲۰۲۴» منتشر شد، اگرچه بیش از ۲۲ میلیون نفر دست‌‌کم یک نوع کمک دریافت کرده‌اند، اما حدود ۶۷ درصد آنان تنها به کمک غذایی دسترسی داشته‌ اند.

در این گزارش، نیازهای مبرم دیگری مانند آب آشامیدنی، خدمات بهداشتی، سلامت و سرپناه اضطراری یا به کلی نادیده گرفته شده یا بسیار محدود پاسخ داده شده‌اند.

اوچا در گزارش خود گفت که در بسیاری از مناطق روستایی و آسیب‌پذیر، مردم همچنان به آب بهداشتی، خدمات ابتدایی درمانی و سرپناه مناسب دسترسی ندارند که این وضعیت، خطر ابتلا به بیماری‌‌ها، سوءتغذیه و مرگ‌‌های قابل پیشگیری را افزایش داده است.

به‌ویژه در فصل‌‌های سرد سال یا در پی حوادث مانند سیل و زلزله، نبود سرپناه اضطراری تهدیدی جدی برای خانواده‌های نیازمند به‌شمار می‌رود.

این نهاد تأکید کرد که بحران انسانی در افغانستان بسیار فراتر از ناامنی غذایی است و باید با یک رویکرد چندبعدی و جامع پاسخ داده شود.

با این حال، کارشناسان اجتماعی و فعالان مدنی نیز باور دارند که نقش کمک‌های غذایی در کاهش فقر بسیار محدود بوده و سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه سازمان ملل باید تمرکز خود را بر ایجاد فرصت‌های شغلی و احیای اقتصاد محلی بگذارند.

بازسازی روستاها، مدرن‌سازی کشاورزی، ساخت جاده‌ها و ایجاد سردخانه‌ها از جمله راهکارهایی عنوان شده‌اند که می‌توانند به کاهش وابستگی مردم به کمک‌های هفتگی و ماهانه کمک کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار