کارشناس دفتر پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با اشاره به شدت گرفتن موج گرما در کشور، نسبت به مصرف خودسرانه برخی دارو‌ها برای مقابله با گرمازدگی هشدار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - ندا کاظمی‌نیا کارشناس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصرف محلول‌های خوراکی حاوی الکترولیت مانند ORS در شرایط گرمازدگی به‌ویژه برای کودکان و سالمندان و گروه‌های پرخطر از جمله افراد یا سابقه سنگ کلیه توصیه می‌شود، در خصوص افزایش بی‌رویه استفاده از دارو‌های مسکن در این خصوص افزود: برخی دارو‌های مسکن در کاهش دمای بدن ناشی از بیماری‌ها می‌توانند کمک‌کننده باشند، اما باید توجه داشت که این دارو‌ها درمان گرمازدگی نیستند و مصرف آنها باید صرفاً با تجویز پزشک انجام شود. لازم به ذکر است مصرف این دارو‌ها منجر به بروز عوارض گوارشی، کلیوی و ... می‌گردد که به علت گرمازدگی بروز این عوارض بیشتر خواهد شد.

این متخصص داروسازی بالینی ادامه داد: برخی بیماران قلبی و فشارخونی که دارو‌های مدر مصرف می‌کنند، در معرض خطر بیشتری در روز‌های بسیار گرم قرار دارند. این افراد بایستی از مصرف خودسرانه دارو‌ها یا قطع مصرف دارو‌های مدر بدون نظر پزشک پرهیز کنند.

کاظمی‌نیا همچنین با تأکید بر ضرورت نگهداری صحیح دارو‌ها در دمای مناسب گفت: کیفیت دارو‌های یخچالی مانند انسولین یا برخی آنتی‌بیوتیک‌ها در گرما ممکن است کاهش یابد. نگهداری این دارو‌ها در خودرو یا محیط‌های گرم، توصیه نمی‌شود.

وی در پایان از مردم خواست از مصرف خودسرانه مکمل‌های حاوی پتاسیم، سدیم یا منیزیم با دوز‌های غیرمعمولی و بالاتر از نیاز روزانه برای پیشگیری از گرمازدگی خودداری کنند و تأکید کرد: هرگونه استفاده از این مکمل‌ها باید طبق دستور پزشک یا داروساز باشد، چرا که مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند موجب برهم خوردن تعادل الکترولیتی بدن و بروز عوارض جدی شود.

منبع: سازمان غذا و دارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار