اسماعیل بقایی درباره آخرین تحولات عرصه بین‌المللی توضیح داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه تورانلو- اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به تحولات قفقاز بیان کرد:آذربایجان و ارمنستان را به نهایی کردن موافقتنامه صلح درباره قفقاز ترغیب می‌کنیم.راجع به تحولات قفقاز تغییری ایجاد نشده است. ما همیشه بر ضرورت تسریع در امضای توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان تاکید کردیم.شایعاتی که مطرح شده بود مبنی بر مشارکت برخی طرف‌های فرامنطقه‌ای در روندهای مرتبط با قفقاز جنوبی از طرف بازیگران ذیربط رد شد.

درصورت استفاده اروپایی از مکانیزم ماشه ایران واکنش نشان خواهد داد

وی با اشاره به احتمال فعال شدن مکانیزم ماشه ادامه داد: طرف‌های اروپایی صلاحیت استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ برای بازگرداندن تحریم‌ها را ندارند.در صورت سوءاستفاده کشورهای اروپایی از این ابزار، با واکنش مقتضی از جانب جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهند شد.امیدواریم طرف های مقابل حتماً متوجه مخاطرات مترتب بر سوء استفاده از فرایندهایی که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش بینی شده، باشند و از پیچیده تر کردن این موضوع پرهیز کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اقدام تروریستی در شهر زاهدان و شهادت هموطنان گفت: این یک اقدام تروریستی کاملاً آشکار بود و متأسفانه سابقه هم دارد. در اینکه رژیم صهیونیستی از گروه‌های تروریستی ضدایرانی حمایت می‌کند، آن‌ها را تأمین مالی کرده و کمک‌های مختلفی در اختیارشان می‌گذارد، تردیدی نیست؛ این مسئله در طول سال‌ها ثابت شده است.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: هدف رژیم صهیونیستی هم کاملاً مشخص است؛ ایجاد ناامنی در ایران و مخدوش کردن امنیت شهروندان ما. این اقدام تروریستی قطعاً محکوم است. نهادهای انتظامی و امنیتی ما با جدیت، عوامل و بانیان این جنایت کور را شناسایی خواهند کرد و حتماً آن‌ها را مجازات خواهند نمود. کمااینکه شنیده‌اید تعدادی از این افراد در جریان همین حمله تروریستی کشته شده‌اند.

وی افزود: این اقدامات در ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه ایران معنادار بوده و معنای آن نیز این است که این رژیم از هیچ ابزاری برای ایجاد ناامنی و خدشه وارد کردن به امنیت ایرانیان فروگذار نمی‌کند. اما قطعاً این اقدامات، موجب جدی‌تر شدن عزم ما در مقابله با این جنایات و تعرضات خواهد شد.

خروج آمریکا از یونسکو رژیم صهیونی را گستاخ تر میکند

بقائی با اشاره به خروج آمریکا از یونسکو بیان کرد: اعلام خروج آمریکا از سازمان علمی، فرهنگی و اجتماعی ملل متحد (یونسکو)، بر اساس ادعای خودشان، به دلیل اتخاذ سیاست‌های تفرقه‌برانگیز، حمایت از فلسطین و مخالفت با اسرائیل صورت گرفته است. 

وی ادامه داد: این سومین بار است که ایالات متحده آمریکا در مقاطع زمانی مختلف از یونسکو خارج می‌شود و ادامه روندی است که دولت جدید آمریکا در قبال نهادهای بین‌المللی در پیش گرفته است. این اقدام، شاهد روشنی بر غلبه رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه بر جهت‌گیری‌های دولت آمریکاست.

این دیپلمات کشورمان خاطرنشان کرد:اما آنچه در این موضوع به‌طور خاص بسیار زننده است، اعلام خروج آمریکا از یونسکو به دلیل حمایت این سازمان از فلسطین، در شرایطی است که یک نسل‌کشی وحشتناک در جریان است. چنین اقدامی صرفاً به جسورتر شدن رژیم صهیونیستی و ترغیب آن به ارتکاب کشتار بیشتر در فلسطین اشغالی منجر خواهد شد و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: بسیاری از مقامات نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها نیز در این خصوص اعتراض و انتقاد کرده‌اند؛ نه صرفاً به این دلیل که یک کشور تصمیم گرفته عضویتش را در یک سازمان بین‌المللی خاتمه دهد، چرا که هر کشوری ممکن است در این زمینه تصمیم‌گیری کند، بلکه به این دلیل که این خروج عملاً به پیامی برای ادامه حمایت از جنایت‌ها و کشتار در سرزمین‌های اشغالی تبدیل شده است.این اقدام واقعاً غیرقابل پذیرش است و به‌نوعی مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا را در قبال این فجایع، بیش از پیش آشکار می‌کند.

بیش از ۶۰هزار انسان بی گناه در غزه به شهادت رسیدند

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به جنایات صهیون ها در غزه و سکوت اروپا بیان کرد: اساساً کشورهای اروپایی باید واقعاً نسبت به فجایعی که در حال وقوع در فلسطین اشغالی است، پاسخگو باشند. یکی از دلایل شکل‌گیری روندی که منجر به نسل‌کشی آشکار در غزه شده، همین برخوردهای دوگانه و رویکردهای گزینشی و ناعادلانه در قبال مسئله فلسطین است. 

وی ادامه داد: اینکه شما قربانی را به جای متجاوز بنشانید و او را محکوم کنید، صرفاً مشوق طرف متجاوز است برای اینکه به اقدامات خود ادامه دهد.کسانی که در غزه به دلیل گرسنگی، بیماری و جراحات ناشی از بمباران‌ها جان باخته‌اند، اعضای حماس نیستند، بلکه مردم فلسطین‌اند. ۶۰ هزار انسان بی‌گناه تا الان کشته و بیش از ۱۵۰ هزار نفر زخمی شده‌اند. 

این دیپلمات کشورمان افزود: غزه به یک منطقه غیرقابل سکونت تبدیل شده است. اطلاعاتی که سازمان‌های بین‌المللی ارائه داده‌اند، حاکی از آن است که حداقل ۴۰ سال زمان نیاز است تا آواربرداری کامل انجام شود.شما همه مختصات لازم برای شکل‌گیری یک دولت را از بین می‌برید و در عین حال ادعا می‌کنید که به دنبال شناسایی دولت فلسطین هستید. برای شکل‌گیری یک دولت، ما نیاز به سرزمین داریم؛ همان اندک سرزمینی که از فلسطین تاریخی باقی مانده نیز به سرزمین سوخته تبدیل شده است. 

وی ادامه داد: شما نیاز به مردم دارید، مردمی که همگی در معرض نسل‌کشی هستند. نیاز به حکومت و حاکمیت دارید، در حالی که هیچ‌کدام از این موارد را برای فلسطینی‌ها قائل نیستید.بنابراین، مادامی‌که طرف‌های اروپایی رویکرد عادلانه‌ای نسبت به مسئله فلسطین اتخاذ نکنند و یک‌سویه فقط از یک رژیم اشغال‌گر و نژادپرست حمایت کنند، ما شاهد توفیقی در حل این موضوع نخواهیم بود.

حق آبه هیرمند و موضوع میدان گازی آرش در دست پیگیری است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره حق آبه هیرمند و میدان گازی آرش گفت: موضوع حق‌آبه، در تمامی گفت‌و‌گو‌ها از جمله در گفت‌وگوی اخیر که تمرکز آن بر موضوع غزه بود، در چارچوب مرور روابط دوجانبه با افغانستان مطرح شد. این مسئله در همه نشست‌ها و گفت‌و‌گو‌ها با طرف‌های افغانستانی مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی ادامه  داد: در خصوص موضوع میدان گازی آرش نیز، این مسئله در بخش‌های حقوقی و مرزی وزارت امور خارجه با طرف‌های ذی‌ربط کویتی تقریباً به‌صورت مستمر در حال پیگیری است.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار