
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - در دیدار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی این استان بحثهای کارشناسی و سازندهای پیرامون مباحث مختلف ازجمله برنامهریزیهای صورت گرفته در حوزه رفع فقر و محرومیت زدایی، مهارت آفرینی در راستای توسعه اشتغال پایدار، شناسنامه دار کردن تمام کارگاههای استان و همچنین تدوین طرح اطلس اشتغال روستایی استان فارس مطرح شد.
مدیرکل، معاونین و تعدادی از روسای ستادی این اداره کل با رئیس و تعدادی از معاونین و مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس دیدار و پیرامون مباحث و برنامه ریزیهای مهمی ازجمله حوزههای تعاون، اشتغال، کار و رفاه اجتماعی بحث و تبادل نظر کردند.
در این دیدار بخشی از برنامه ریزیهای صورت گرفته خصوصا در حوزه فقر و محرومیت زدایی و همچنین مهارت آفرینی در راستای توسعه اشتغال پایدار از سوی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس ارائه شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این دیدار گفت: علمیترین و به روزترین مباحث کاربردی در حوزه رفع مشکلات جامعه باید به کار گرفته شود.
سعید بیاری، توجه به مباحثی ازجمله اشتغال و کارآفرینی را مهم ارزیابی کرد که نیازمند کار کارشناسی است و افزود: در حال حاضر شاکله مدیریتی خوبی در سطح استان ایجاد شده و در حال ارتقاء است و در پی آن موقعیت مناسبی برای خدمت به مردم فراهم شده است.
او در ادامه با اشاره به یکی از عناوین طرحهای در حال تدوین در حوزه رفاه اجتماعی و کاهش محرومیت زدایی افزود: طرح اقدامات قابل انجام جهت کاهش فقر و محرومیت زدایی و همچنین اشتغال پایدار برای فارغالتحصیلان دانشگاهی جز مباحث مهم و اساسی در سطح استان فارس است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: رخوت جوانان و عدم تمایل برای ورود به بازار کار از سوی فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان، فقر مهارتهای فنی و مهارت فروش ازجمله مواردی است که باید برای دست یابی به اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی برای آن برنامه ریزی جامعی کرد.
او اظهار کرد: نرخ مشارکت اقتصادی جامعه باید بهبود یابد و ضروری است تا تدبیری برای این هدف اندیشیده شود.
بیاری در ادامه بر لزوم احیاء کارگاهها و واحدهای تولیدی در شرف تعطیلی تاکید کرد و گفت: شناسایی تمام کارگاههای استان و تهیه شناسنامه کارگاهی برای تدوین بانک اطلاعاتی کارگاههای استان فارس آغاز شده که این طرح با هدف پیشگیری از تعطیلی کارگاهها و شناسایی واحدهای در شرف تعطیلی است که تمام ادارات شهرستانها برای اجرای آن بسیج شدهاند.
او ادامه داد: بعد از تدوین بانک اطلاعاتی و شناسایی کارگاههای مشکل دار و در شرف تعطیلی باید با همکاری نهادهای مرتبط در سطح استان و حتی تهران نسخه شفابخش برای پیشگیری از تعطیلی هر واحد برنامه ریزی و اجرا شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس به احصاء دقیق ظرفیتهای خالی کارخانجات فارس نیز اشاره و خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح مشخص میشود که در هر واحد صنعتی و یا شهرک صنعتی با چند درصد ظرفیت مشغول فعالیت است و از چند درصد فضای کسب و کار و تولید آن بهره برداری میشود که شناسایی دقیق این ظرفیتها برای ارایه به سرمایه گذاران نیز امر بسیار مهمی است.
او در ادامه عنوان کرد: طرح ایجاد خانه مهارت در روستاها و مناطق حاشیه شهرها که طی ماههای اخیر در سطح استان فارس شروع شده نیز نیازمند بسیج همگانی است و که اکنون اجرای آن در چند شهرستان در مرحله آزمایشی قرار دارد که با احصاء مشکلات در فازهای بعدی این طرح به سایر شهرستانهای استان گسترش مییابد.
بیاری همچنین از تدوین طرح اطلس اشتغال روستایی وآماده سازی آن در فارس خبرداد و گفت: نحوه ایجاد برندسازی ویژه مشاغل خرد و خانگی و همچنین ساخت سایت توزیع محصولات روستایی جهت ایجاد چرخه توزیع محصولات تولیدی در بازار شامل ۱۱ مرحله تدوین و بزودی در فارس به مرحله اجرا خواهد رسید.
او سرمایه گذاری در حوزه تعاون را ظرفیتی گران بهاء و مغفول مانده دانست و گفت: موضوع تعاون در کشور به مشکلات تعاونیهای مسکن محدود شده و اصل مساله و ظرفیتهای عظیم این حوزه به فراموشی سپرده شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در خاتمه تاکید کرد: طرح اولیه تعاونیهای توسعه و عمران شهرستانی با هدف سرمایه گذاری و ورود مردم به صحنه اقتصاد و توزیع عادلانه ثروت و در نهایت رشد و شکوفایی کشور ایجاد شد که این ظرفیت عظیم اکنون مغفول مانده و تنها حدود ۱۰ تعاونی شهرستانی در کل کشور بصورت عملی فعال شده که یک نمونه موفق این طرح نیز در فارس و در شهرستان مرودشت ایجاد شده که باید این ظرفیت به همه شهرستانهای استان گسترش پیدا کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس نیز در ادامه به بخشی از مشکلات جامعه ازجمله تامین آب شرب، عدم همخوانی منابع آبی و مصارف، وجود ناترازیهای متعدد و ... اشاره کرد و گفت: تخصیص اعتبارات استان فارس در یکسال گذشته خوب بوده و به گفته استاندار فارس، جذب اعتبارات ملاک عمل ارزیابی مدیران این استان است.
محسن پاپری زارعی افزود: استان فارس قطب میراث فرهنگی و گردشگری کشور است و ظرفیتهای بی نظیر و منحصر به فردی برای توسعه این حوزه در فارس وجود دارد.
او اعلام کرد: کارشناسان سازمان مدیریت برنامه ریزی در چارچوب قانون مدافع تمام قد سازمانها و دستگاههای اجرایی هستند و در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهند کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس خاطرنشان کرد: طرحهای نوآورانه اعلامی از سوی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس خصوصا در مسیر گسترش فعالیتها و شکوفایی شرکتهای تعاونی توسعه و عمران شهرستانی، ارتقاء سطح رفاه جامعه و ... در جلسات و کارگروههای کارشناسی و تخصصی متشکل از متخصصین امر بررسی و ظرف مدت کوتاهی به نتیجه نهایی خواهد رسید و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح و در صورت تصویب عملیاتی خواهد شد.