
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - رنجان چاترجی، پزشک بریتانیایی، در گفتوگو با دارشان شاه، جراح و متخصص سلامت، حقیقت تکاندهندهای را در مورد غذای هواپیما فاش کرد.
چاترجی مصاحبهای را با یک مدیر خدمات کابین ارائه داد که تأیید کرد مواد تشکیلدهنده غذا به طور ویژه برای خوشمزه کردن آن در ارتفاعات بالا تهیه میشوند، اما ممکن است هنگام خوردن روی زمین نامطلوب یا ناسالم باشند.
دارشان شاه، جراح و متخصص سلامت، توضیح داد که غذای سرو شده در هواپیما اغلب حاوی مقادیر زیادی نمک و ادویه است تا حس چشایی کاهش یافته ناشی از فشار کم هوا و خشکی کابین را جبران کند. او افزود که مصرف این وعدههای غذایی منجر به افزایش مداوم قند خون میشود که باعث شده او در طول پروازها چیزی نخورد.
مطالعات نشان میدهد که فشار و رطوبت پایین کابین بر حس چشایی تأثیر منفی میگذارد و سرآشپزها را وادار میکند تا طعمدهندههایی مانند اومامی، که در گوجهفرنگی و قارچ یافت میشود، را برای بهبود طعم غذا اضافه کنند.
با این حال، الی بیرچ، متخصص تغذیه، هشدار داد که غذای هواپیما اغلب به شدت فرآوری شده و از نظر ارزش غذایی آن کم است، چرا که حاوی نمک، شکر و مواد نگهدارنده زیاد است که میتواند باعث مشکلات گوارشی شود.
صحبتهای دکتر چاترجی به سرعت در تیک تاک پخش شد و کاربران در مورد تغییرات جوانههای چشایی خود هنگام پرواز اظهار نظر کردند و تجربیات شخصی خود را با نفخ پس از خوردن غذاهای هواپیما گزارش دادند. با این حال، برخی دیگر پیشنهاد کردند که اجتناب از غذای هواپیما، به ویژه برای مسافران دائمی، منطقی است.
منبع: میرور