
باشگاه خبرنگاران جوان-مسعود جعفرنژاد گفت: کل سطح زیر کشت محصول هلو در آذربایجان شرقی حدود ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار است که شامل ۵ هزار و ۴۰۰ هکتار سطح بارور و ۱۰۰ هکتار سطح غیربارور میشود و برآورد میکنیم میزان تولید هلو طی امسال به حدود ۷۰ هزار تن برسد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد استان حدود ۱۴ تن در هکتار است افزود: عملکرد باغات شاخص استان حتی به ۴۵ تا ۵۰ تن در هکتار نیز میرسد.
جعفرنژاد شهرستان شبستر را با ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت و سهم ۴۵ درصدی از کل تولید رتبه نخست استان دانست و گفت: شهرستانهای مراغه، مرند، اهر، هوراند، تبریز و میانه نیز در رتبههای بعدی تولید قرار دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: عملکرد شهرستان شاخص استان طی امسال از ۲۲ تن به حدود ۱۸ تن در هکتار کاهش یافته که علت اصلی آن کوچک شدن سایز میوهها به دلیل گرمای هوا و شروع زودهنگام رسیدگی میوه، خشکسالی، کمآبیاری ناشی از قطعی برق و خشک شدن برخی باغات بهویژه در روستای شندآباد شبستر بوده است.
جعفرنژاد با اشاره به پایههای مورد استفاده شامل پایههای بذری و پایههای رویشی GF و GN و همچنین ارقام عمدهای همچون هلوی گرد گوشت سفید، خونی هسته جدا، کارتی، انجیری تابستانی، انجیری زعفرانی، مالکی، انجیری پلنگی و هلوی کوثری گفت: ۵۵ تا ۶۵ درصد محصول تولیدی استان بهصورت تازهخوری در داخل استان و اکثر استانهای کشور مثل، تهران، زنجان، اهواز، شیراز، مشهد، اصفهان و صادرات به خارج کشور مصرف میشود و ۳۵ تا ۴۵درصد نیز به صنایع تبدیلی و فرآوری راه مییابد.
وی شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص استان، استفاده از ارقام برتر و بهرهگیری از آخرین فنون تولید محصولات باغی را از عوامل مهم کیفیت و طعم ممتاز هلوی آذربایجان شرقی برشمرد و تصریح کرد: همین ویژگیها باعث شده این محصول نه تنها در بازار داخلی بلکه در بازارهای خارجی مانند عراق و روسیه نیز متقاضیان فراوانی داشته باشد.
جعفرنژاد افزود: ۱۰ درصد باغات هلوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار داشته و از نظر سطح زیرکشت پس از استان مازندران در جایگاه دوم قرار گرفته است و از نظر میزان تولید نیز با ۸ درصد تولید رتبه چهارم کشور را داراست.
منبع:خبرگزاری صدا وسیما