مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفت: پیگیری ممنوعیت عرضه نان خشخاشی در نانوایی‌های استان تهران در دستور کار قرار دارد تا مردم مجبور به خرید نان ناسالم نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - عبدالرضا چراغعلی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران اظهار کرد: در حال حاضر در برخی نانوایی‌ها سطح این استان، به دلیل اضافه کردن دانه‌های افزودنی همچون خشخاش، کنجد، سیاه دانه یا انواع سبزیجات خشک، نان به اجبار با قیمت بالاتر به مشتری عرضه می‌شود، این موضوع اقدامی است که علاوه بر تحمیل هزینه به سبد خانوارها، سلامت مردم را نیز به خطر می‌اندازد.

وی تاکید کرد: نانوایان تهران نباید با بکارگیری برخی عادات رایج غلط، مردم را همواره مجبور به خرید نان با دانه‌های افزودنی کنند، زیرا این مساله هزینه‌های سبد خانوار در پایتخت را افزایش می‌دهد، همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران، کیفیت اغلب افزودنی‌هایی مانند سیاه دانه، خشخاش و کنجد در اغلب نانوایی‌ها نامطلوب، فاسد و در عمل بدون خاصیت است.

ارسال ۵۰۳ اخطاریه به نانوایی‌های متخلف

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران افزود: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۵۰۳ اخطاریه به نانوایی‌های متخلف در راستای استفاده از افزودنی‌های فاسد خشخاش، کنجد و سیاه دانه در استان تهران داده شده و از ۲۴۵ مورد از افزودنی نانوایی‌های تهران نیز نمونه‌برداری صورت گرفته است.

وی در ادامه گفت: همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران، تاکنون چهار هزار و ۲۹۸ کیلوگرم کنجد فاسد نیز کشف و معدوم شده که این موضوع تنها نمونه‌ای از تخلفات گسترده نانوایی‌ها در تهران به شمار می‌رود.

چراغعلی تاکید کرد: از آنجایی که این دانه‌های افزودنی در شرایط نامساعدی همچون رطوبت یا دمای نامناسب نگهداری می‌شوند در اغلب موارد دچار کپک‌زدگی و تولید سموم خطرناک می‌کنند که در چنین شرایط نامناسب نگهداری حتی سلامت انسان را تهدید می‌کند.

وی اظهار کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده، وجود خشخاش و یا کنجد روی نان در عمل هیچ خاصیتی برای مصرف‌کنندگان نان ندارد چرا که این دانه‌های افزودنی پس از حرارت بالا خاصیت خود را از دست می‌دهد و استفاده از آنها علاوه بر اینکه بدون مزیت بوده حتی مضر هم است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران تاکید کرد: پیگیری برای ممنوعیت عرضه نان خشخاشی در نانوایی‌های تهران به صورت مستمر ادامه می‌یابد البته در این وضعیت باید شهروندان در زمان خرید نان، به کیفیت و سلامت افزودنی‌های روی نان نیز توجه داشته باشند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۶
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
جالبه این که اول گرون میشه بعد برای سلامت خطرناک میشود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
مهمترین راه کنترل قیمت نان..۱.حذف افزودنیهایی ..مانند کنجد و سبوس ووو..که بهانه اصلی گرانفروشی است!.۲.نصب تابلو نرخ ..چون مردم هنوز نمی‌دانند که قیمت نان چند است.!.۳.برخورد بازدارنده با متخلفان.. ظاهراً.ناظران در تخلفات ذینفعند..چون برخورد ها بازدارنده نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
نانوایی سنگکی چهارراه تیرانداز تهرانپارس نان کنجدی ۲۰ هزار تومن میده اگر هم ساده بخواهیم باز همان ۲۰ تومن حساب میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۰:۵۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
والا اگه کنجدبزنن خوبه که دوتادونه کنجدمیریزن اجباری باید ۶تومن اضافه بدیم .حالاهم که تنها چیزیکه مجبوریم بخریم وبخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
این اقدام بسیار بجاست ، چون بعنوان مثال
برای یک نان 20 هزار تومانی 40 هزار تومان
پول کنجد دریافت می کنند !!!
که به این ترتیب تشکیلات آرد و نان کشور ذر خدمت
کنجد فروشی و دلالان آن است و ،،،،،،،،،!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
نون خشخاش مخصوصا خشخاش سیاه بیشتر وقتها طعم کپ می دهند از نظر بهداشت نظارتی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
آقای چراغعلی ازکمک هزینه نانوایان چه خبر؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
کار بسیار عالی. هرچی زودتر بهتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۴
حقیقتش اگر دانه افزوده شده سالم باشد یعنی تازه و بدون هیچ گونه کفکی باشد برای سلامتی مفید هم هست اما متاسفانه بیشتر این دانه ها شرایط نگهداری استاندارد ندارد و دارای سم الفاتکسین فراوانی می باشد.
آخرین اخبار