یک مقام پیشین آمریکا هشدار داد که تصمیم ترامپ برای طبقه‌بندی «کارتل خورشید» به عنوان سازمان تروریستی خارجی بر پایه اطلاعات استخباراتی نادرست است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - یک مقام پیشین آمریکایی به شبکه سی ان ان گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است در تصمیم‌گیری‌های خود برای هدف قرار دادن گروه‌های ونزوئلایی مرتبط با قاچاق مواد مخدر بر اطلاعات استخباراتی نادرست متکی باشد.

شبکه آمریکایی در گزارشی نوشت که با افزایش فشار‌های دولت ترامپ بر نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا کارشناسان و مقامات پیشین آمریکایی نگران اقدام واشنگتن برای طبقه‌بندی «کارتل د لوس سولیس یا همان کارتل خورشید» به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی هستند.

 آنها تاکید می‌کنند که این نهاد یک سازمان منسجم مشابه کارتل‌های کلمبیا یا مکزیک نیست و نسبت دادن ریاست آن به مادورو اغراق‌آمیز است.

این کارشناسان اشاره می‌کنند که چنین طبقه‌بندی به دولت آمریکا بهانه می‌دهد تا اقدامات نظامی علیه دولت ونزوئلا انجام دهد، موضوعی که ترامپ خود نیز به آن اشاره کرده و گفته این اقدام ممکن است ارتش آمریکا را قادر سازد تا دارایی‌ها و زیرساخت‌های ونزوئلا را هدف قرار دهد.

«کارتل خورشبد» نامی است که برای توصیف شبکه‌ای غیرمتمرکز داخل نیرو‌های مسلح ونزوئلا که با قاچاق مواد مخدر مرتبط است، استفاده می‌شود، اما نبود ساختار سازمانی و سلسله‌مراتب مشخص، مقایسه آن با کارتل‌های سنتی را نادرست می‌کند و برخی معتقدند اساسا چنین سازمانی به شکل مورد ادعا وجود ندارد.

برایان فینوکان، وکیل پیشین وزارت خارجه و متخصص امور اختیارات جنگی آمریکا، اعتراف کرد که دولت «چیزی را به عنوان سازمان تروریستی طبقه‌بندی می‌کند که اساسا وجود ندارد».

یک مقام پیشین دیگر آمریکایی توضیح داد که این نام تنها برای اشاره به مسؤولان ونزوئلایی دخیل در قاچاق مواد مخدر استفاده می‌شود و یک نهاد سازمان‌یافته با ریاست مشخص نیست.

او افزود که نتایج دولت ترامپ احتمالا بر پایه «اطلاعات استخباراتی ضعیف» از سازمان اطلاعات دفاعی یا اداره مبارزه با مواد مخدر است و این اطلاعات در مقابل ارزیابی دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی پایدار نیست یا انگیزه‌های سیاسی دارد.

استفاده از نام «کارتل خورشید» به دهه ۱۹۹۰ بازمی‌گردد، زمانی که ژنرال‌ها و افسران ونزوئلایی با نشان خورشید به اتهام قاچاق مواد مخدر تحت بازجویی قرار گرفتند. از اوایل دهه ۲۰۰۰، استفاده از این اصطلاح افزایش یافت، به ویژه پس از دخالت اعضای ارتش در فعالیت‌های مختلف قاچاق.

مادورو همواره هرگونه ارتباط شخصی با قاچاق مواد مخدر را انکار کرده و دولتش این ادعا‌ها را «ساختگی» توصیف کرده است. دیوسدادو کابیو، وزیر کشور ونزوئلا اخیرا گفت که آمریکا «چیزی را احیا کرده که نمی‌تواند وجود آن را ثابت کند، زیرا وجود ندارد و صرفا یک روایت امپریالیستی است».

طبقه‌بندی یک سازمان خارجی به عنوان سازمان تروریستی یکی از شدیدترین اقدامات قانونی آمریکا است؛ این کار شهروندان آمریکایی را از حمایت از آن منع می‌کند، اعضای آن اجازه ورود به آمریکا را ندارند و طبق گفته ترامپ، ممکن است امکان استفاده از قدرت نظامی علیه اهداف مادورو در ونزوئلا را فراهم کند.

منبع: آر تی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۷ آبان ۱۴۰۴
خیلی نرم و لطیف برا خودش می بره و میخوره و مصادره میکنه .بقیه هم فقط نوش جانی میگن و لبخندی
آخرین اخبار