در مورد تقسیم‌بندی مجدد حوزه‌های انتخابی و جنگ با ایران، ترامپ نتوانست از پیامد‌های ریسک کردن جلوگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به تلاش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای تغییر تقسیم‌بندی حوزه‌های انتخاباتی در ایالت تگزاس تصریح کرد: نتیجه نهایی تلاش ترامپ برای تثبیت کنترل در مجلس نمایندگان می‌تواند از دست دادن کرسی‌های جمهوری‌خواهان باشد. رئیس‌جمهور قدرت خود را برای مجبور کردن جمهوری‌خواهان به تقسیم‌بندی‌های غیرمنصفانه در ایالت‌هایی مانند ایندیانا بیش از حد ارزیابی کرد و واکنش شدید دموکرات‌ها را دست کم گرفت.

از طرفی دیگر، ماجراجویی او در ایران نیز به دلایل مشابه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. آنچه ترامپ گفته بود جنگی چهار تا شش هفته‌ای خواهد بود، هشت هفته پیش آغاز شد و اکنون در آتش‌بس شکننده‌ای که برخی از متحدان ترامپ می‌خواهند آن را بشکنند، منجمد شده است. برخلاف ادعاهای او، نظام ایران تغییر نکرده و ذخایر موشک و پهپاد آنها نابود نشده است.

ترامپ همچنین در حال حاضر با محدود بودن تجارت در تنگه هرمز مواجه است که باعث افزایش قیمت‌ها در ایالات متحده و کاهش حمایت از او در نظرسنجی‌ها شده است. رئیس‌جمهور بار دیگر، توانایی خود را برای تحمیل اراده‌اش بر رقیب بیش از حد ارزیابی کرد و نتوانست روند تشدید تنش توسط رقیب را به‌ درستی پیش‌بینی کند - در این مورد، استفاده ایران از تنگه هرمز برای فشار بر اقتصاد جهانی.

واشنگتن پست با تاکید بر اینکه او در هر ۲ قمار شکست خورده‌، عملکرد ترامپ را با نظریه‌های «نیکولو ماکیاولی» دیپلمات و فیلسوف سیاسی ایتالیایی در سده ۱۵۰۰ میلادی مقایسه کرد که بر استفاده از هر ابزاری برای حفظ قدرت و رسیدن به اهداف سیاسی تاکید می‌کند.

به نوشته روزنامه آمریکایی، جایی که ترامپ از دستورالعمل ماکیاولی فاصله گرفته است، ناشی از جسارت او نیست، بلکه ناتوانی او در محافظت از خود است. 

اما ترامپ دیوار یا محافظ زیادی برای مراقبت در برابر بدشانسی نساخته است. در عوض، در دوره دوم ریاست جمهوری خود مجموعه‌ای از قمارهای خطرناک را انجام داده است. اگر ترامپ رتبه محبوبیت خود را حفظ می‌کرد، در بازی تقسیم‌بندی حوزه‌های انتخابیه شانس موفقیت بیشتری داشت. با این حال، رئیس جمهور یک فرآیند تقسیم‌بندی مجدد بی‌ثبات را آغاز و سپس قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای، جنگی نامحبوب را شروع کرد.

واشنگتن پست در ادامه نوشته است: در واقع پیامدهای جنگ انتخابی با ایران شکست در جنگ دیگر، یعنی تقسیم‌بندی حوزه‌های انتخابی را تقویت کرده است. و به نظر می‌رسد که ترامپ با پیشرفت دوره دوم ریاست جمهوری‌اش، کمتر از بخت و اقبال برخوردار است. به نوشته ماکیاولی، «همه ما دیده‌ایم که چگونه یک حاکم ممکن است یک روز خوب عمل کند و روز بعد بدون هیچ تغییر آشکاری در شخصیت یا ویژگی‌هایش، قدرت را از دست بدهد. این اتفاق زمانی می‌افتد که او کاملاً به شانس اعتماد کند».

روزنامه آمریکایی در پایان خاطر نشان کرد: صرف نظر از اینکه آیا سیاست بی‌رحمانه ترامپ درست یا موجه است، آن‌طور که ماکیاولی می‌گوید: «حاکم موفق کسی است که با زمانه در حال تغییر سازگار شود.» بنابراین، وقت آن است که ترامپ ساختن آن سدها را شروع کند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha