عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد:

تزریق واکسن کرونا، اثر داروهای بیماران خاص را کاهش نمی‌دهد

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد گفت: تاکنون گزارش منفی در مورد کاهش اثربخشی دارو‌های بیماران خاص در اثر تزریق واکسن کرونا ارائه نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا کریمی عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد درخصوص تاثیرگذاری واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون از مهم‌ترین راهبرد‌های پیشگیری و مقابله با ویروس کروناست. یکی از دستاورد‌های مهم انجام واکسیناسیون، اثر بخشی مناسب آن در کاهش چشمگیر میزان مرگ و میر و شدت ابتلای بیماری و عوارض آن بوده است.

او افزود: از آنجا که قطع زنجیره‌های انتقال یک استراتژی حیاتی برای کنترل وضعیت بیماری است و واکسیناسیون به این مهم کمک شایانی می‌کند، مردم باید در امر تزریق واکسیناسیون کوتاهی نکنند و بر اساس فراخوان‌های اعلام شده به مراکز تزریق مراجعه کرده و واکسن خود را دریافت کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد درباره توصیه برخی به استفاده از ترکیبات گیاهی به جای واکسن ادامه داد: اینکه مردم صرفا بر اساس یک سری نقل قول‌هایی که هیچگونه سندیت علمی نداشته و یا تحت تاثیر فضای تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی این دارو‌های گیاهی را خریداری و مصرف کنند مطمئنا توصیه نمی‌شود. با توجه به اینکه این گونه فرآورده‌های فاقد مجوز و برچسب‌های اطلاعاتی عمدتا در شرایط غیر بهداشتی تولید و بسته بندی شده و احتمال مسمومیت در اثر مصرف آن وجود دارد؛ بنابراین می‌بایست مصرف هرگونه ترکیبات گیاهی به‌عنوان دارو زیر نظر و با مشورت پزشکان و متخصصین طب سنتی و طب ایرانی بوده و  از داروخانه‌های معتبر خریداری شوند.


بیشتر بخوانید


کریمی نسبت به واکسیناسیون بیماران خاص و اثر واکسن بر داروهای مصرفی این بیماران بیان کرد: بر اساس اطلاعات موجود تا کنون هیچ گزارش منفی در مورد کاهش اثربخشی دارو‌های بیماران در اثر تزریق واکسن کرونا ارائه نشده است. تاکید می‌کنم بر اساس اطلاعات محدود فعلی ضرورت واکسن زدن بیشتر است؛ البته ممکن است در آینده و بر اساس گزارش‌ها و یافته‌های تازه‌تر این نتیجه قطعیت داشته و یا تغییر کند.

او تصریح کرد: اگر بیمارانی که سابقه شیمی درمانی،پیوندعضو و یا  آلرژی شدید دارند، پس از تزریق واکسن هرگونه حالت غیر طبیعی را در وضعیت خود مشاهده کردند به هیچ عنوان نباید خودسرانه  اقدام به قطع مصرف، محدودیت مصرف و یا تغییر دوز مصرفی دارو‌های خود کنند و بلافاصله باید با پزشک معالج خود مشورت‌های لازم را دریافت کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است داروهای مورد استفاده بیماران، اثربخشی واکسن را تضعیف می‌کند نیز تاکید کرد: در افرادی که تحت درمان با دارو‌های شیمی درمانی هستند و یا در طولانی مدت داروهایی مانند دگزامتازون، بروفن یا دیکلوفناک مصرف می‌کنند ممکن است اثربخشی واکسن کمی کاهش پیدا کند که البته این کاهش، آنقدر معنادار نیست که بتوان ادعا کرد واکسن اثر حفاظتی خود را در برابر مرگ و میر و شدت بیماری کرونا از دست داده است.

کریمی اظهار کرد: ساده ترین، کارآمد‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای حفاظت در برابر کرونا،  شستشوی مرتب و کامل دست‌ها با آب و صابون و استفاده درست از ماسک به‌ویژه در محیط‌های شلوغ و سرپوشیده است، دقت شود ماسک باید کاملا روی بینی را بپوشاند.

او افزود: یکی دیگر از مواردی که حتما باید در نظر داشت امنیت و آرامش ذهنی است. از شهروندان تقاضا می‌کنم به‌جای اضطراب و استرس و نگرانی‌های بی مورد، مراقبت‌های لازم را داشته باشند. خطر ترس از کرونا و درگیری ذهنی و روانی آن به مراتب از خطر ابتلاء به کرونا بیشتر است.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی مشهد ادامه داد: مردم چنانچه دچار علائم بیماری می‌شوند آن را به سرماخوردگی و حساسیت نسبت ندهند و با ساده انگاری از کنار آن رد نشوند، باید هرچه زودتر برای انجام تست کرونا اقدام کنند.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار