وعده‌هایی که به درد خوراک دام هم نخورد/ قربانی شدن دام و دامدار پشت در بسته کشتارگاه

علاوه بر خشکسالی، محقق نشدن کامل وعده خرید تضمینی دام نیز بر مشکلات دامداران خراسان جنوبی افزوده و دام‌ها را گرسنه‌تر از قبل کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، عشایر همچنان دل نگران دام هایشان هستند؛ با آسیب ۸۰ درصدی که به مراتع در اختیار عشایر بر اثر خشکسالی‌ها وارد شد، نگرانی عشایر و دامداران برای تأمین علوفه دام هایشان نیز دوچندان شد.

با وقوع این وضع، از ۳ ماه پیش شرکت پشتیبانی امور دام با اجرای طرح خرید تضمینی دام وارد میدان شد تا مرهمی شود بر زخم‌های دامداران.

مرهمی که خود دردسر ساز شد!

قیمت خرید هر کیلو دام زنده در طرح خرید تضمینی دام بین ۳۲ تا ۵۰ هزار تومان از سوی این شرکت اعلام شد.

عشایر علاوه بر این که این قیمت را پایین می‌دانند، می‌گویند با این نرخ هم دام هایشان خریده نشده است.

علاوه بر این مقرر شده بود به ازای هر کیلوگرم دام زنده ۳ کیلوگرم جو به قیمت یارانه‌ای ۲ هزار و ۱۱۵ تومان به عشایر فروخته شود؛ اما عشایر می‌گویند این وعده نیز محقق نشده است.

در این بین دامدارانی که همان تعداد کم دام هایشان را در این طرح به دولت فروخته اند هنوز بهای کامل آن را دریافت نکرده اند.


بیشتر بخوانید


یکی از دامداران عشایر نشین خراسان جنوبی می‌گوید: زمانی که برای خرید تضمینی دام به سمت منطقه ما آمدند، تنها ۴ الی ۵ گوسفند چاق را خریداری کردند.

او ادامه می‌دهد: قیمت اعلام شده از طرف آن‌ها نیز تناسبی با زحمات و هزینه‌های عشایر ندارد و هنوز آن مقداری از جو که قرار بود در ازای فروش دام هایمان دریافت کنیم نیز به ما داده نشده است.

این دامدار بیان کرد: انتظار داشتیم که دام‌های بیشتری با اوزان مختلف خریداری شود تا دامداران عشایر نشین نیز ضرر نکنند و بتوانند پاسخگوی نیاز‌های معیشتی خود باشند.

نبود کشتارگاه صنعتی و بزرگ، مشکل اصلی حوزه دام استان

در خراسان جنوبی حدود یک میلیون و ۶۶ هزار رأس دام وجود دارد که در این ۳ ماهه تنها ۱۶ هزار رأس از این دام‌ها از سوی دولت خریداری شده است.

با وجود این طرح گمان می‌رفت تعداد دام بیشتری خریداری شود.

علت را که جویا شدیم نبود زیرساخت لازم از جمله کشتارگاه صنعتی را اعلام کردند.

عصمتی پور مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: در استان کشتارگاه صنعتی مناسبی برای کشتار زیاد دام‌ها وجود ندارد.

او افزود: تا یک ماه آینده کشتارگاه بزرگی در خوسف راه اندازی می‌شود که با بهره‌برداری از آن مشکلات استان در این زمینه رفع خواهد شد.

این موضوع سبب شده است که دام‌های استان برای کشتار به یزد منتقل شوند و هزینه‌های اضافی همچون حمل و نقل و افت وزن دام را بر دوش دامدار بیندازد.

باران‌هایی که نبارید و خشکسالی که جان گرفت از یک طرف و تدابیر ناقص برای رفع این موضوع از طرف دیگر باعث شده تا دام‌ها همچنان گرسنه بمانند و هر روز خسارت بیشتری بر عشایر تحمیل شود.

انتهای پیام/ س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.