هرندی این‌بار در جنوب شرق تهران؛

معتادانی که اطراف محله رضویه جولان می‌دهند

آژیر نیروی انتظامی که زده می‌شود، معتادان به صورت موقت بساطشان را جمع می‌کنند و به سمت محله‌های مجاور گردنه تنباکویی می‌روند.

باشگاه خبرنگاران جوان - نزدیک محله رضویه که می‌شویم، تک و توک معتادانی را می‌بینیم که بر روی چمن و حوالی حاشیه بزرگراه امام رضا (ع) بساط کرده‌اند. کمی آن‌طرف‌تر، بر روی تپه‌های معروف به کوه سنگی مقرر معتادان متجاهر را می‌بینیم.


به صف ایستاده‌اند، منظورمان صف گوشت و مرغ نیست؛ بلکه صف برای مواد مخدر که همان خوراک روزانه‌شان است. یک نفر با کیسه‌ای سفید، اول صف، از معتادان استقبال می‌کند. به او می‌گویند ساقی که جنس را در ساعات معینی بین مصرف‌کننده‌ها تخس می‌کند. نوبت به هر نفر می‌رسد، جنسش را می‌گیرد و همان حوالی دود می‌کند.

به ظهر چیزی نمانده که آژیر نیروی انتظامی خواب را از سر معتادان می‌پَراند. اول از همه ساقی این معتادان فلنگ را می‌بندد و دَر می‌رود. مابقی هم با آمدن نیروی انتظامی پراکنده می‌شوند. گروهی از این جمعیت روانه محله‌های مسکونی یا همان شهرک رضویه می‌شوند.

اما دسته‌ای دیگر به سمت کارخانه‌های اطراف این محل می‌روند. از ظاهر این دسته از افراد مشخص است که مصرف‌کننده‌اند، اما از نوع مصرف‌کننده‌های خاص! مثلاً با سویشرت سفید و عینک طبی از کوه پایین می‌روند، جنس‌شان را می‌گیرند و صاف و اتوکشیده برمی‌گردنند. در مقابل، اکثریت این طیف که درد اعتیاد را با گوشت و خون حس کرده‌اند، مصرف‌کننده‌اند.

بعضی‌هایشان توان راه رفتن ندارند و عفونت در خون‌هایشان رخنه کرده است. عصا به دست‌اند و پاهایشان را به سختی تکان می‌دهند. حتی در مقابل تخریب جا و مکانشان، فقط نگاه می‌کنند و دم از اعتراض نمی‌زنند.

وقتی آژیر نیرو انتظامی بلند می‌شود، کاسه و کوزه مصرفشان بهم می‌خورد و ناچارند محل را به صورت موقتی ترک کنند. به مکان زندگی این افراد که نگاه کنید، می‌بینید که حتی از پشت سنگ‌های برآمده از کوه، لانه‌ای درست کرده‌اند که هیچ شباهتی به مکان زندگی انسان ندارد.

اما همین مکان معتادان هم به وسیله بولدوزر تخریب می‌شود. ماشین برف‌روب شهرداری که هر روز مشغول پاکسازی محل است، مسیر‌های منتهی به معتادان را هموار می‌کند تا دسترسی نیرو انتظامی برای اجرای طرح ضربتی راحت‌تر صورت گیرد.


تاریخچه حضور معتادان در این محل به احداث گرمخانه اطراف گردنه تنباکویی برمی‌گردد. اهالی محل بر این باورند که همین گرمخانه قوز بالا قوز شد و پای معتادان را به این شهرک و منطقه باز کرد. با یکی از اهالی این محل که صحبت می‌کنیم، می‌گوید: خواست اهالی محل امنیت است. امنیتی که معتادان آن را از این محل گرفته‌اند.


این خانم که ۳۰ سال در این محل ساکن است، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گاهی دلمان می‌خواهد زمین‌مان را مفت دهیم و از این محل فرار کنیم. بخدا بعضی مواقع با این دزدی‌ها، آبرویی برایمان جلوی فامیل نمی‌ماند.


اما در مقابل، عبدالوهاب علائی، رئیس کلانتری مشیریه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: روز و شب مشغول پاکسازی مکان معتادان هستیم و بنا بر این داریم با نصب روشنایی امنیت در این محدوده را چند برابر کنیم. معضل سرقت در این محل کمتر از گذشته است که می‌توانید این موضوع را از اهالی جویا شوید.

اما وقتی با یکی از اهالی این محل صحبت می‌کنیم، متوجه می‌شویم که وجود پاسگاه یا نیرو انتظامی که بتواند به طور مدام امنیت را در محل برقرار کند، به چشم نمی‌خورد؛ یعنی طرح‌های ضربتی مقابله با معتادان به صورت مقطعی است که نتوانسته به طور موثر برای اهالی محل راهگشا باشد.

در نهایت سرقت، تکدی‌گری، آلودگی زیست‌محیطی و تفکیک‌های زباله‌ای که به صورت غیر بهداشتی انجام شده، در این محل به چشم می‌خورد که نتیجه حضور معتادان در محله‌های مشیریه و رضویه است.


مهدی رحیمی، شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۵ تهران درباره اقداماتی که در محله رضویه انجام شده، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ۳۴۷ معتاد از ناحیه ۴ منطقه ۱۵ تهران به فشافویه منتقل شدند. در طرح آقای زاکانی قرار است کلانتری و شهرداری تهران با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر معتادان را به فشافویه منتقل کنند.

به گفته رحیمی، انتقال این تعداد از معتادان به فشافویه توانسته تعداد قابل توجهی از جمعیت آن‌ها را در کوه سنگی کاهش دهد؛ بنابراین در بحث معتادان اقدامات خوبی انجام شده است.


پیش از این، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران درباره محله رضویه در توییتی نوشت: «هرندی دیگری، این‌بار در جنوب شرقی‌ترین نقطه تهران! در اینجا معتادین متجاهر دژ مستحکمی داشته و مسلحانه از آن دفاع می‌کنند».

ناصر امانی

وقتی از نزدیک وارد این محله‌ها شوید، می‌بینید معتادان به راحتی از داخل محل رفت‌و‌آمد می‌کنند و حتی فاصله کودکان و نوجوانان با این افراد به کمتر از ۱۰ متر می‌رسد. اینجاست که وقتی موضوع امنیت کودکان را مطرح می‌کنیم، خانواده‌ها می‌گویند: خودمان بیرون از منزل امنیت نداریم، چه برسد به فرزندانمان! به این ترتیب، اهالی محل فقط یک خواسته دارند، آن هم تامین امنیت برای منطقه است.


بیشتر بخوانید
پذیرش معتادان متجاهر از ۱۰دی ماه در ۶ مرکز


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۲ دی ۱۴۰۰
همشون اعدام کنیدددددددددددددددددددددددد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۲ دی ۱۴۰۰
یه زمانی افراد معتاد دستگیر و به صورت رایگان در اردوگاه ها ترک داده میشدند و همین ترس از دستگیری باعث ترک خیلی از معتادها شده بود اما با رها کردن قانون و واگذاری ترک اعتیاد به بخش خصوصی واینکه هر معتاد برای بخش خصوصی یعنی پول ،به هیچ وجه نمیشه معتادا رو جمع کرد باید یه ذره واهمه توی وجود خلافکار باشه که خدشو جمع و جور کنه
Canada
ناشناس
۰۷:۴۵ ۲۲ دی ۱۴۰۰
باید همشون را در گرمخانه نگهداری شوند و
اموزش حرفه مورد نیاز کشور و اموزش اخلاق و روان شناسی و
بچه ها از طرف اموزش و پرورش برای گرفتن درس عبرت
به این گرمخانه ها بیاورند
تا دیگه داستان اعتیاد جمع بشه .برای همیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۷ ۲۲ دی ۱۴۰۰
وسط چهارراه هفت تیر کرج میشینن هروئین میکشن! مبارزه با مواد مخدر کاملاً رها شده. فقط گیر دادن به مشروبات الکلی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۹ ۲۲ دی ۱۴۰۰
مناطق جرم خیز باید پر از دوربین مخفی باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۹ ۲۲ دی ۱۴۰۰
تمام معتادا باید چیپس زیر پوستی داشته باشن و دقیقا مشخص بشه کجاها رفتن
آخرین اخبار