پروفسور کردوانی:

تحقق شعار تولید ملی مستلزم فاصله گرفتن دانشجویان از مباحث صرفا تئوری است

پدر علم كويرشناسي ايران گفت: دانشجويان نبايد هدف اصلي خود را مقالات ISI قرار دهند.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي باشگاه خبرنگاران، پروفسور پرویز کردوانی، چهره ماندگار علمی کشور و استاد جغرافیا واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه هدف و اولویت اصلی فعالیت های پژوهشی دانشجویان نباید تنها قرار دادن مقالات در ISI باشد، خواستار ورود عملی آنان در صحنه های علوم مختلف و ارائه راهکارهای علمی، عملیاتی و اجرایی جهت حل مشکلات و نیازهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و صنعتی و کشاورزی کشور شد.
پروفسور کردوانی گفت: دانشجویان باید نیازهای واقعی مردم و مملکت در ابعاد مختلف را به خوبی شناخته و درک کنند و برای این مسائل راه حل علمی و اجرایی ارائه کنند و کارفرمایان و صاحبان صنایع، کشاورزان ، شهرداری ها و غیره با ارائه طرح های خود به دانشگاه ها ، مسائل و مشکلاتشان را برطرف سازند و بدین ترتیب روابط صحیح بین دانشجو و دانشگاه و صنعت برقرار شود.
 این عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با تأکید بر اینکه افزایش سالانه تعداد مقالات ISI هیچگاه نشان دهنده پیشرفت علمی یک کشور نیست، تصریح کرد: در کنار مباحث تئوری و نظری ، دانشجویان باید با حضور فعال در اجتماع و در صحنه های عینی علوم مرتبط و حس نزدیک معضلات بتوانند راهگشای پرسشهای فراوان کشور باشند.
پروفسور کردوانی، تحقق نامگذاری امسال بنام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی رامستلزم فاصله گرفتن دانشجویان از مباحث تئوری صرف و نزدیک شدن به بخشهای کاربردی و علمی علوم دانست.
وی گفت: برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش تولید، می بایست رویکردهای علوم تجربی وصنعتی را از مباحث صرفا نظری  به مباحث کاربردی ومیدانی سوق داد.
پروفسور کردوانی تصریح کرد: هم اکنون برخی از روشهای علمی بکار گرفته شده دارای پتانسیل بالایی جهت تولید نیستند بنابراین  می بایست روشهای سنتی را کنار نهاده و به روشهایی که منجر به تولید بالا ، کیفیت عالی و با ارزانترین قیمت می شود، روی آورد.
وی ادامه داد:  در دنیای علمی، صنعتی و پیشرفته امروزی دیگر کشاورزی سنتی و صنایع یدی مفهومی ندارد و  باید به تولید زیاد با کیفیت عالی که هم نیاز داخلی را برآورده کند و ایرانیان را به خرید تولیدات داخل کشور تشویق کند و هم برای صادرات بتواند رقیب کشورهای پیشرفته صنعتی باشد توجه ویژه ای داشت.
پدر علم کویرشناسی ایران یاد آور شود: به عنوان مثال باید بدانیم کشاورزی سنتی پتانسیل تولید بالا، با کیفیت مناسب را ندارد بنابراین باید به کشاورزی علمی و مکانیزه روی آورد و این امر نیز با حضور دانشجویان در حین تحصیل در روستاها  و کارهای عملی در مزارع، دامداری ها و غیره میسر خواهد شد .
پروفسور کردوانی گفت: باید امکانات لازم در اختیار دانشگاه ها قرار گیرد و صاحبان صنایع، مزارع و غیره آگاه شوند که حل مسائل و مشکلات آنها در مسیر توسعه ی پایدار ، تنها از طریق حمایت های مالی از پژوهش در دانشگاه ها امکانپذیر است./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار