در سالجاری صورت می گیرد؛

توزیع 30 میلیون لیتر گازوئیل بدون گوگرد در کلانشهرها

عرضه گازوئیل بدون گوگرد در هشت کلانشهر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز، اراک، تبریز و بندرعباس در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی قرار دارد.

علیرضا ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص جزئیات عرضه این گازوئیل کم گوگرد در سطح کشور، اظهار داشت: عرضه گازوئیل در هشت کلانشهر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز، اراک، تبریز و بندرعباس در دستور کار قرار دارد که امسال 30 میلیون لیتر گازوئیل بدون گوگرد در کلانشهرهای کشور توزیع می‌شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای عرضه پایدار هم اکنون لایروبی و راه اندازی مخازن جدید در برخی از انبارهای نفتی آغاز شده است، گفت: در برخی از مخازن هم گازوئیل یورو 4 و 5 با گازوئیل پر گوگرد قبلی مخلوط شده است و به تدریج با کاهش حجم گازوئیل یورو 5 ذخیره سازی شده در مخازن نفتی، حجم گازوئیل پر گوگرد قبلی کاهش یافته و عملا به صفر می رسد.
وی همچنین از ساخت خطوط لوله جدید انتقال گازوئیل یورو 4 و 5 از برخی از پالایشگاه های نفت کشور همچون تهران و شازند برای عرضه در کلانشهرها خبر داد و افزود: به زودی تکمیل موجودی مخازن، تفکیک نازل‌های گازوئیل یورو 4 و 5 در جایگاه‌های سوخت هم انجام می شود.  
ضیغمی  آغاز تولید گازوئیل با استاندارد یورو 5 اتحادیه اروپا در پالایشگاه نفت تهران خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر به طور متوسط روزانه حدود 12 میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد یورو 4 و 5 اروپا در پالایشگاه نفت تندگویان تولید می‌شود.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه برای سالجاری حداقل بین 24 تا 30 میلیون لیتر گازوئیل یورو 4 و 5 در پالایشگاه‌های نفت ایران تولید و در جایگاه ها عرضه می‌شود، تصریح کرد: این افزایش ظرفیت تولید گازوئیل یورو با بهره‌برداری از طرح بهینه سازی پالایشگاه نفت تهران و تا چند هفته آینده راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه نفت لاوان و شازند عملیاتی خواهد شد.
ضیغمی همچنین در خصوص آخرین وضعیت تولید و مصرف بنزین کشور، توضیح داد: از اواخر سال گذشته تاکنون حدود یک میلیون دستگاه خودروی جدید به ناوگان حمل و نقل کشور وارد شده است. معاون وزیر نفت، ادامه داد: افزایش تعداد خودروهای به ناوگان حمل و نقل یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط تولید روزانه بنزین در پالایشگاه های نفت بیش از 60 میلیون لیتر در روز بوده است، گفت: با این وجود، در این مدت به طور متوسط روزانه حدود 63 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است.
وی از عدم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به عنوان یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین نام برد و اعلام کرد: در صورت اجرای فاز دوم قانون هدفمند سازی یارانه‌، امکان مدیریت بیشتر در مصرف بنزین کشور فراهم می شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: پالایشگاه های پارس شیراز، آناهیتا، آبادان وبهینه سازی اصفهان از پالایشگاه های ملی کشور به شمار می روند تلاش براین است که از پیمانکاران ایرانی بیشتر
استفاده شود.
وی با بیان اینکه درست است که برخی از نیازها از خارج تامین می شود خوشبختانه عملا درصد ساخت پالایشگاه ها با مدیریت و هماهنگی های صورت گرفته بیشتر ازنیروی ایرانی استفاه می شود.
ضیغمی  در خصوص مشکل شرکت های هواپیمایی خاطر نشان کرد: در جلسه هیئت دولت بحث و بررسی های صورت گرفته که مشکل این شرک ها برطرف شود./ر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار