سيگار كشيدن در دوران بارداري به رشد سلول‌هاي عصبي كودكان تاثير مي‌گذارد

سيگار كشيدن به صورت فعال و ياغيرفعال در دوران بارداري، با كاهش رشد سلول‌هاي عصبي، اختلالات حسي و حركتي نوزادان همراه است.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب‌دا؛محققان مركز تحقيقات CRAMC  با تجزيه و تحليل اثرات استنشاق دود سيگار در دوران بارداري بر روي نوزادان با استفاده از مقياس ارزيابي علائم رفتاري آنها مشاهده كردند كه نوزاداني كه در رحم مادر به صورت فعال و يا غيرفعال در معرض تماس با دخانيات قرار گرفته‌اند، توسعه وضعيت سيستم عصبي در آنها نسبت به نوزادان ديگر كاهش يافته است.

براساس اين گزارش محققان افزودند كه در مقايسه با مادران غيرسيگاري، كودكان مادران سيگاري غيرفعال ضعيف‌تر بوده و كودكاني كه مادران آنها به طور فعالانه در معرض دودسيگار بوده‌اند توانايي بسيار كمتري براي تنظيم عملكردهاي رفتاري داشته و مشكلات مختلفي نظير مشكلات يادگيري و اختلال نقص توجه همراه با بيش فعالي و حتي بروز چاقي در آنها شايع‌تر است.

به گفته محققان سيگار كشيدن در دوران بارداري يكي از بزرگترين علل قابل تغيير بروز بيماري و مرگ مادران و نوزادان است كه بين 11 تا 30 درصد زنان باردار سيگار مي‌كشند و يا به صورت منفعلانه در معرض دود تنباكو هستند.

گفتني است در اسپانيا 5/43 درصد زنان 44 – 42 ساله سيگار مي‌كشند كه اين درصد در طول دوران بارداري به 6/26 درصد مي‌رسد اما مهم اين است كه با توجه به اين مطالعه قرار گرفتن در معرض حتي مقادير بسيار كم دود دخانيات براي رشد جنين به شدت مضر است.

نتايج ديگر اين مطالعه مؤيد اين مسئله است كه بهداشت حرفه‌اي بايد مادران آينده و خانواده‌ها را در كاهش و از بين بردن مصرف دخانيات تشويق كند و بايد با دادن اطلاعات بيشتر به مادران از مواجهه غير اداري آنها با دود سيگار به منظور پيشگيري از آسيب مستقيم به رشد نوزادان جلوگيري كند./ع2

برچسب ها: سیگار ، بارداری ، عصبی ، حرکتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.