به طور طبیعی چربی شیر 3.5 درصد است. شیرهایی با چربی بالاتر از 2.5 درصد پرچرب و پایین‌تر از آن كم‌چرب محسوب شده و آن دسته از شیرهایی كه بین 0.5 ـ 0.1 درصد چربی دارد را در اصطلاح شیرخامه گرفته گویند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد،شیرهای 2.5 درصد برای كودكان، ورزشكاران و افرادی كه پرتحركند و شغل‌های سنگین دارند توصیه می‌شود و شیرخامه گرفته به‌دلیل چربی اشباع صفر، نداشتن كلسترول و دارا‌بودن كلسیم و فسفر بالا مغذی‌ترین شیر به شمار می‌رود و میزان انرژی آن 10 تا 30 كالری از سایر شیرهای كم‌چرب پایین‌تر است و مصرف روزانه آن پیشنهاد می‌شود.

در فصول سرد سال اغلب هوا ابری و هنگام وارونگی هوا، عبور نور از ذرات ریزآلاینده‌ها كم و گاهی ناممكن می‌شود و امكان ایجاد ویتامین
D3 برای جذب كلسیم در بدن دشوار می‌شود.

از سوی دیگر برودت هوا از تحرك افراد كاسته و قدرت جذب كلسیم از طریق استخوان‌ها كاهش می‌یابد بنابراین استفاده از شیرهای غنی‌شده با آهن، كلسیم، ویتامین‌های
B،A و بویژه ویتامین D تاثیرمطلوبی بر پروسه هورمونی گذاشته و به تقویت بدن و استخوان‌سازی كمك می‌كند.

طبق استاندارد، رنگ و مزه شیرهای طعم‌دار باید طبیعی باشد، اما اگر تركیبات طبیعی یافت نشود تولیدكنندگان می‌توانند در حد مجاز از افزودنی‌های سنتزی استفاده كنند./س
برچسب ها: شیر ، نوشیدنی ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.