شهرکرد /

تغذیه صحیح و مصرف متعادل همه گروه هاي غذايي در فصل سرما

در فصل سرما، سرماخوردگی و آنفلوانزا شیوع بسیار زیادی پیدا می‌کند، ولی کمتر کسی به این نکته توجه می‌کند که با تغذیه صحیح می‌توان از ابتلا به این بیماری‌ها جلوگیری کرد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد : 

يك متخصص تغذیه در این خصوص می گوید: در فصل زمستان، نقش تغذیه مناسب در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا بسيار مؤثر است و استفاده از همه گرو‌ه‌های غذایی از جمله نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزی و میوه و گوشت، به صورت متعادل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را قوی و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.

خدیجه رحمانی گفت: تنوع در مصرف مواد غذایی متناسب با نیاز فرد، از جمله مواردی است که باید در برنامه‌های غذایی به آن توجه شود.

وی افزود: عدم استفاده از این ۴ گروه اصلی، باعث عدم تعادل و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود. مصرف میوه‌های فصل پائیز و زمستان که غنی از ویتامین C  است مهم‌ترین عامل مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا است. همچنین مصرف مرکبات را نیز در پیشگیری از سرماخوردگی نباید فراموش کرد.

رحمانی، با اشاره به تأثير مصرف ميوه ها در پيشگيري از سرماخوردگي گفت: انار، از جمله ميوه هايي است كه در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

به گفته وي؛ استفاده از مایعات گرم، انواع سوپ‌ها، انواع چای، دم کرده‌های گیاهی و به خصوص شیر گرم در جلوگیری از آنفلوانزا و سرماخوردگی بسیار مؤثر خواهد بود.

رحمانی تصريح كرد: مخلوطی از عصاره میوه‌ها به خصوص لیمو ترش با آب گرم در فصل سرما توصیه می‌شود.

متخصص تغذیه همچنین یادآور شد: استفاده از دم کرده‌های گیاهی، در فصل سرما افزایش می‌یابد ولی در مصرف این مواد گیاهی باید تعادل و تنوع رعایت شود، چرا که میزان مواد مغذی در منابع گیاهی متفاوت است به طوری که اگر یک ماده بیش از اندازه وارد بدن شود اثر معکوسی بر جا خواهد گذاشت.

رحمانی گفت: تمام منابع گیاهی دارای مقداری سموم نیز هستند که مصرف مداوم یک ماده باعث افزایش سموم در بدن خواهد شد. بنابراین تنوع در استفاده از این مواد می‌تواند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشد. ولی باید توجه داشت مصرف آن بیش از ۱ لیوان در روز توصیه نمی‌شود./س

برچسب ها: تغذیه ، صحیح ، فصل سرما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.