مشهد/دانشنامه/علمی

چگونه یک هندوانه خوب انتخاب کنیم؟

هیچ نوع اختلافی در ظاهر هندوانه های رسیده و نارس وجود ندارد. در نتیجه برای تشخیص رسیدن هندوانه روش های متعددی وجود دارد. یک روش صدایی است که با انگشت روی هندوانه زده می شود. هندوانه نارس صدای تو خالی نسبتا تیزی داشته ولی هندوانه رسیده صدای آرامتری دارد باید توجه داشت هندوانه بیمار یا نارس که زود از ساقه چیده و پلاسیده شده نیز صدای پر و آرامی دارد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد

مطالعات نشان می دهد بهترین علامت رسیدن میوه تغییر رنگ پوست میوه است. به هنگام رسیدن میوه رنگ پوست روشن تر می شود. این تغییر رنگ در نقطه تماس میوه با زمین به خوبی هویدا است. رنگ نقطه تماس میوه نارس سفید متمایل به سبز است ولی پس از رسیدن رنگ این نقطه به زرد روشن تبدیل می شود.

در ایران یکی از راه های تشخیص هندوانۀ رسیده فشردن هندوانه بین دو دست است. شنیدن صدای نازک که از شکاف داخلی گوشت بوجود می آید به عنوان علامت تردی میوه شناخته شده و معرف رسیده بودن آن است.هندوانۀ سفت با شکل یکنواخت و سنگین مطلوب است. اگر رنگ پوست آن کمرنگ و شیری باشد مطلوب نیست. گوشت آن باید سفت بافت تازه و تخمهای آن کاملا رسیده و پر باشد.

هر چه هندوانه نسبت به حجمش سبک تر باشد

و چگالی اش کمتر باشد

بهتر است و نشانه‌ی رسیدن مطلوب آن است.

سوم؛پوک بودن(معیار صوتی).

پوک بودن را اگر چه می توان زیر مجموعه چگالی آورد

ولی از آن جا که روش آزمایش آن از طریق صوت و لامسه است

آن را جدا آوردیم!

پوک بودن هندوانه که از نواختن بر روی آن مشخص می شود

(هم صدا هم لامسه‌ی دست)

نشانه‌ی تقریبا کاملی است که به ما اخباری از عمق هندوانه را گزارش می دهد.

چگالی کم هندوانه را می توان معیاری برای پوک بودن دانست.

این معیار ترد بودن را برای هندوانه تضمین می کند.

ولی معیار کاملی برای شیرینی نیست.

برای تست شیرینی هندوانه بایست پوکی آن را از طریق صدا سنجید.

پوکی نشان می دهد که آب مازاد هندوانه جذب شده است.

(مقدار قند ثابت در آب کمتر= شیرینی بیشتر محصول)

هر چه صدا بم تر باشد بهتر است.

هر چه انعکاس صدا سریع تر به گوش برسد بهتر است/س 

برچسب ها: هندوانه ، خوب ، انتخاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۰۴ تير ۱۳۹۵
ممنون خیلی خوبه.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۹ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
سه نشان اساسی از رسیده بودن هندوانه ؛ 1- سطح خارجی هندوانه هر چه لغزنده تر باشد ان هندوانه رسیده تر است 2- ساقه متصل به هندوانه رسیده از حالت علفی به حالت تقریبا کنفی تبدیل می شود( اوند های اب رسان ان بصورت شاخی می شود ) 3- در سطح هندوانه رسیده برامدگی هایی مانند رگ پشت دست ایجاد می شود .