به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا عبدوس، افزود: گیاه دارویی بابونه یکی از این گیاهان بوده که دارای اثرات مفید درمانی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر، گفت: شهرستان
مهدیشهر خصوصا فولادمحله از شرایط مطلوبی برای رشد و پرورش گیاهان دارویی
برخوردار است و اکثر ساکنان بومی این منطقه با شناختی که از خواص درمانی
گیاهان دارند، در درمان بسیاری از بیماریها از گیاهان دارویی استفاده
میکنند.
مهندس عبدوس گفت: گیاه بابونه دارای گلهای سفید، زرد و ارغوانی بوده و به خاطر بوی آن در یونان باستان به این گیاه سیب خاکی اطلاق میشد.
وی اظهار کرد: در روزگاران قدیم از این گیاه به عنوان بهترین آرامبخش تشنجات معده و ناراحتیهای هضمی استفاده میشده است.
وی اظهار کرد: گیاه بابونه علاوه بر جنبه دارویی کاربرد غذایی نیز دارد و همراه سبزیجات دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
عبدوس گفت: این گیاه مصارف خوبی برای درمان بیماریها دارد و از آن در استان سمنان در درمان انواع ناراحتیهای دستگاه گوارش اعم از معده و روده مانند اسهال، استفراغ و دل دردها استفاده میشود.
وی اضافه کرد: بابونه خاصیت اشتهاآوری، تصفیه کنندهای و ضدانگلی دارد. همچنین در درمان ضعفها و خشکیهای عمومی، آسم، تبهای متناوب، کولیت و سنگهای مجاری اداری کاربرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین گیاه بابونه دارای خاصیت ضد فشردگی عصبی است و به عنوان آرام بخش در سردردهای عصبی و میگرنی شناخته شده است.
عبدوس اضافه کرد: مصرف چای بابونه همانند دیگر آرام بخشها همچون تهیه چای است و میتوان روزانه تا سه فنجان از آن را در موارد لزوم تهیه و استفاه کرد. مقدار آن برای هر فنجان، یک قاشق غذا خوری از گل بابونه است که باید در آب جوش ریخته و مدت 15 دقیقه صبر کرد تا دم بکشد و پس از هر غذا یا قبل از خواب با کمی عسل آمیخته و مصرف کرد.
وی همچنین گفت: گیاه بابونه دارای طعم بسیار خوب و طبیعت تلخ، گرم و مرطوبی است و در هنگام تماس با پوست میتواند ایجاد حساسیت کند. /م
منبع: خبرگزاری ایسنا