کاهو با نام علمی (Lactuca sativa) که در زبان انگلیسی به آن(butterhead) نیز می گویند یکی از سبزیجات پر اهمیت در رژیم غذایی می باشد.




به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: کاهو از نظر ارزش تغذیه ای به ازای هر یکصد گرم دارای ۱۳ کیلوکالری انرژی ،۲/۲ گرم کربوهیدرات ،۱/۱گرم فیبر ،۲/۰گرم چربی ،۴/۱ گرم پروتئین و ۹۵ گرم آب است.

دکتر نوید عطار افزود: همچنین در هر یکصد گرم کاهو یکصد و شصت و شش میکروگرم ویتامین A، هفتاد و سه میکروگرم فولات ( ویتامین B۹ ) ،چهار میلی گرم ویتامین C ،یکصد و دو میکرو گرم ویتامین K ،دو میلی گرم آهن و دویست و سی و هشت میلی گرم پتاسیم وجود دارد.

وی با بیان اینکه عصاره کاهو اغلب به صورت کرم یا لوسیون جهت آفتاب سوختگی و خشکی پوست بکار می رود ، افزود: جامعه پزشکی ادعا می کنند که جهت درمان سرفه و دردهای روماتیسمی ، کششی و عصبی نیز مفید است و گرچه شواهد علمی این فواید بر روی انسان ها هنوز اثبات نشده است ، اما تأثیرات مشابه آن در موش ها و قورباغه ها به اثبات رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کاهو دارای مقادیری از ویتامین C ، کلسیم ، آهن و مس همراه با مواد معدنی در برگ های خود می باشد ، تصریح کرد: بسته به نوع کاهو ، این سبزی می تواند منبع خوبی برای ویتامین A و پتاسیم باشد و در کاهو هایی که دارای برگ های سبز تیره هستند غلظت ویتامین A بیشتر است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر شستشوی کامل این سبزی قبل از مصرف تأکید و خاطر نشان کرد: کاهو در صورت عدم شستشوی کامل آن بخاطر وجود برخی از باکتری ها درون خود میتواند عامل برخی از بیماری ها گردد. دکتر عطار تأکید کرد با رعایت بهداشت و شستشوی کامل این سبزی می توان آن را با خیال راحت مصرف نمود. /س

برچسب ها: دانشگاه ، علوم ، پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.