موزه مفاخر از 13 تالار همچون تالار حضرت امام خميني، مفاخر مذهبي و ديني، مفاخر علمي و فرهنگي ،‌ اميرکبير و قائم مقام فراهاني تشکيل شده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، موزه مفاخر شامل بخش‌هاي دیگری چون تالار مفاخر در قيد حيات، تالار سرداران شهيد،‌ مرکز اسناد و مدارک مفاخر،‌ کارگاه مرمت و عکاسي و حمام قديمي و خصوصي خانواده، آب انبار و قنات،‌نگارخانه و فروشگاه عرضه محصولات فرهنگي و هنري اشاره کرد.
از ديگر شخصيت‌هاي موزه مفاخر از دکتر محمود حسابي به عنوان تنها شاگرد انيشتين و پدر فيزيک ايران، شيخ فضل‌اله محلاتي و شهيد مصطفي چمران به عنوان سردار شهيدان،‌ دکترمحمد قريب به عنوان پايه گذار طب اطفال و مؤسس انجمن پزشکي کودکان نام برد.
در تالار مفاخر علمي و فرهنگي نيز آثارمشاهيري چون سلمان ساوجي و پروين اعتصامي به نمايش گذاشته شده است.
مفاخر ديگري چون حاج ملا احمد نراقي متخلص به صفايي مشهور در فن رياضي وهندسه و نجوم و آثار و کتيبه‌هاي فتحعلي واشقاني فراهاني به عنوان عضو اصلي انجمن خوشنويسان ايران نيز د ر اين موزه به نمايش گذاشته شده است.
موزه مفاخر استان مرکزي در عمارت تاريخي خاکباز شهر اراک گشايش يافت تا مکاني براي معرفي برخي از سرشناس‌ترين شخصيت‌هاي علمي، مذهبي، سياسي و فرهنگي اين استان باشد که ساختمان آن از 11 اتاق، حمام خصوصي قديمي و دو قنات به نام‌هاي قنات ده و قنات‌خان تشکيل شده است.ساخت این بنا در اواخر دوره قاجاريه توسط حاج سيدحسين خاکباز آخرين فرزند ذکور مرحوم آيت‌الله حاج آقا محسن اراکي آغاز و در سال 1308 شمسي به اتمام رسيد.
نوع اين بنا کوشکي با تزئينان آجري که خاص دره قاجاريه است ساخته شده و داراي 2 ايوان شرقي و غربي است. همچنين اين ساختمان داراي 11 اتاق، حمام خصوصي قديمي و 2 قنات يکي در محوطه ساختمان به نام قنات ده و ديگري در زير آب انبار به نام قنات‌خان حاکم است. قنات ده موقوفه مرحوم حاج آقا محسن اراکي و قنات‌خان حاکم توسط ميرزا علي‌اکبر خان تفرشي موسوم به دوام الدوله که حاکم عراق عجم (اراک) در زمان ناصرالدين شاه بوده احداث شده است.
مادر چاه قنات ده در کرهرود و مادر چاه قنات خان حاکم در جاده کرهرود در حوالي رودخانه خشک است. اين بنا در سال 1379 توسط سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي به شماره 3338 در تاريخ 25 اسفند 79 در فهرست ميراث ملي ثبت شد و در سال 1384 با همکاري استانداري استان مرکزي و اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، ورثه مرحوم خاکباز و تلاش شهروندان فرهنگ دوست از ورثه خريداري شد.
اين بنا توسط اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي مرمت و به عنوان موزه مفاخر استان براي علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و مفاخر ايران اسلامي در بهمن‌ماه 1388 افتتاح و مورد بهره‌برداري قرار گرفت.
در اين موزه سرديس‌ها به همراه آثار چاپ شده و اسناد، عکس‌ها و گزارش‌هاي متعلق به امام خميني(ره)، اميرکبير، قائم‌مقام فراهاني، پروين اعتصامي، کربلايي کاظم کريمي ساروقي، ملامهدي نراقي، ملا احمد نراقي، ميرزا حسن آشتياني، سلمان ساوجي، پروفسور حسابي، دکتر محمد قريب، آيت‌الله اراکي، علي‌اکبرخان فراهاني، استاد فتحعلي واشقاني فراهاني، شهيدچمران، شهيد محلاتي، ميرزا عيسي فراهاني، ضياء‌الدين عراقي، عباس سحاب و فخرالدين عراقي به نمايش درآمده است./س

برچسب ها: موزه ، مفاخر ، استان مرکزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.