مسئول دفتربهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد:

مواد غذایی پرفیبر را در وعده سحر فراموش نکنید

توصیه مى شود در وعده سحرى از مواد غذایى پرفیبر مثل سبزی ها و میوه ها استفاده شود تا بدن بتواند آن را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى دیرتر در این روزهای طولانی عارض گردد.

دكتر زهرا عبداللهي،  مسئول دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان این که روزه باعث می شود که اعضای بدن بخصوص دستگاه گوارش و ســاير دستگاههايي كه به نحوي در هضم و جذب مواد غذايي دخالت دارند و در طول ۱۱ ماه مشغول فعالیت بوده اند به مدت یکماه استراحت کرده و نیروی تازه ای بگیرند بعد از روزه داري به نحو بهتري اعمال خود را انجام دهند افزود:مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري را در بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند. در اغلــب بيماريهائي كه عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داري مفيد است.  با روزه گرفتن ،ذخایر چربیهای مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم تجمع پیدا کرده و می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند ، کاهش یافته و سموم بدن دفع می شود. ميزان چربيهاي نامطلوب موجود در خون  باروزه داري تنظيم مي شود ميزان چربي هاي مفيد خون نيز افزايش مي يابد.

 وی ادامه داد:در ماه مبارك رمضان نيز مانند ساير دوران، پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل شامل گروه هاي اصلي غذايي  یعنی گروه نان و غلات، گروه ميوه ها ،گروه سبزيها،  گروه گوشت و  جايگزين هاي آن ( تخم مرغ،حبوبات)  وگروه شير و فراورده هاي آن ( ماست ،پنير)  در حد اعتدال ضروري است. با رعايــت تـنوع و تعادل در برنامه غذايي روزانه ، نيازهاي تغذيه اي  بدن شامل آب، املاح، ويتامين ها، پروتئين و انرژي مورد نياز تامين مي شود.  افراد روزه دار همانند زماني كه روزه دار نيستند بهتر است سه وعده غذا يي داشته باشند. اين وعده ها شامل سحر، افطارو شام است.

وی در خصوص اهمیت سحری گفت:وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخودار است زیرا پس از این وعده ، ساعات روزه داری شروع شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند .بنابراين  بهتر است در وعده سحري  از غذاهای دیرهضم مانند غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده ( قندهای مرکب ) مثل ، نان هاي سبوس دار و غذاهاي حاوي فيبر از جمله سبزي ها، حبوبات، غلات، ميوه هاي خشك مانند آلو و انجير و انواع مغزها ازجمله بادام و گردو در وعد هاي غذايي مخصوصا" سحري بيشتر استفاده شود.  غذاهایی که دارای فیبر هستند ( عدس پلو ، لوبیا پلو ، سبزیپلو ، یا مثلا خورش هایی مثل قورمه سبزی  ( به شرطی که چرب وزیاد سرخ شده نباشد ) باعث مي شوند كمتر احساس گرسنگي كنيد چون غذاهای حاووی فیبر به آهستگي هضم مي شوند.

عبدالهی عنوان کرد:فیبر با كم كردن سرعت جذب مواد غذایى از افزایش قند خون و انسولین بالاى بعد از آن جلوگیرى مى كند. بنابراین توصیه مى شود در وعده سحرى از مواد غذایى پرفیبر مثل سبزی ها و میوه ها استفاده شود. میوه ها منبع سرشارى از فیبر هستند . قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر دیرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد ودرنتیجه احساس گرسنگی را به تاخیر می اندازد . مواد غذایى پرفیبر آب زیادى را در خود جذب كرده و بدن مى تواند آن را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى دیرتر عارض مى گردد.

مسئول دفتربهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: یكى از مكانیسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است .فیبرها سرعت حركت مواد غذایى را نیز كاهش مى دهند و این مسأله باعث مى شود كه مكانیسم مذكور دیرتر شروع شود. مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحرى و بالاخص بین غذا توصیه نمى شود زیراباعث رقت اسید معده و آنزیمهاى گوارشى شده و هضم غذا را مختل می کند. مصرف نوشابه های گازدار وشربت های شیرین نباید استفاده شوند چون هم موجب کم آبی بدن می شودوهم احساس تشنگی را تشدید می کند./ح

برچسب ها: فیبر ، تغذیه ، وعده سحر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار