دستگاه های مسئول به وظایف خود در مدیریت دریاچه ارومیه عمل نکردند

مدیر پروژه حفاظت از تالاب های ایران،با بیان اینکه برنامه مدیریت جامع دریاچه ارومیه به شکل جدی اجرا نشده است،‌گفت: دستگاه های مسئول به وظایف خود در اجرای این برنامه عمل نکردند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران؛ بهروز سلیمانی با بیان اینکه خشکسالی تنها عامل به وجود آمدن مشکلات دریاچه ارومیه نیست، اظهار داشت: وضعیت دریاچه ارومیه ناشی از مدیریت ناصحیح که بر روی حوزه آبخیز دریاچه ارومیه اعمال شده است.
مدیر پروژه حفاظت از تالاب های ایران دلیل اصلی مشکلات دریاچه ارومیه را توسعه ناپایدار در حوزه آبخیز دانست و گفت: خشکسالی در به وجود آوردن شرایط دریاچه ارومیه تاثیر گذار است ؛ این درحالی است که اگر فقط خشکسالی عامل بود، اوضاع این دریاچه به این وخیمی نبود.
وی با اشاره به اینکه از سال 1385 زنگ خطر این موضوع در سازمان حفاظت محیط زیست به صدا در آمد و طرح حفاظت از تالابهای ایران، مطالعات و اقدامات خود را در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه آغاز کرد، گفت: با مشارکت همه دستگاه ها از جمله وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی و صنعت ،‌معدن و تجارت برنامه مدیریت جامع دریاچه ارومیه تدوین شد.
بهروز سلیمانی افزود: این برنامه در سال 1387 به امضای وزرای وقت و استانداران استانها درگیر رسید و در هیات دولت به تصویب رسید.
مدیر پروژه حفاظت از تالاب های ایران،برنامه مدیریت جامع دریاچه ارومیه را خوب ارزیابی کرد و گفت: این برنامه به شکل جدی در دستگاه های ذیربط اجرا نشد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه توافق شده مدیریت جامع دریاچه ارومیه به طور جدی در حوزه دریاچه ارومیه عملیاتی نشد، اظهار داشت : دستگاه های مسئول به وظایف خود در اجرای این برنامه عمل نکردند.
بهروز سلیمانی ادامه داد: در طرح مدیریت جامع دریاچه ارومیه، کلیه وظایف کشاورزان،‌وزارت نیرو،‌وزارت کشاورزی،‌وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر ذینفعان مشخص شده است.
مدیر پروژه حفاظت از تالاب های ایران با اشاره به وضعیت نامناسب دریاچه ارومیه ،‌تاکید کرد: باید اقدامات عاجل، فوری برای این دریاچه انجام داد و این اقدامات باید مستمر باشد تا وضعیت این دریاچه بهبود پیدا کند.
وی با بیان اینکه در مورد وضعیت دریاچه ارومیه نباید به دنبال یک مقصر و یک راه حل خاص بگردیم گفت: نجات دریاچه ارومیه عزم همه متولیان از جوامع محلی گرفته تا بدنه دولت را می طلبد.
بهروز سلیمانی ادامه داد : همه باید به شکل جدی درگیر کار شوند تا منابع آب در این حوزه مدیریت شود و بهره وری در حوزه آبخیر دریاچه ارومیه افزایش یابد.
مدیر پروژه حفاظت از تالاب های ایران ابراز امیدواری کرد با این روند می توان در 5-4 سال آینده شاهد بهبود وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.
وی با بیان اینکه پرداختن به یک موضوع مانند باروری ابرها و انتقال آب بین حوزه ای نمی تواند مشکلات دریاچه ارومیه را برطرف کند، گفت: حل مشکلات دریاچه ارومیه یک موضوع چند وجهی است که منجر به بهبود وضعیت این دریاچه می شود.
بهروز سلیمانی در پایان یاد آور شد: سازمان حفاظت محیط زیست وظایف خود را تا حد زیادی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه انجام داده است و باید تمام بهره برداران این حوزه برای نجات دریاچه ارومیه وارد عمل شوند./ل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار