اخبار ویژه روزنامه های دوشنبه؛

از کمک 20 ميليارد توماني دولت به نهاد رياست جمهوري تا «شاه»کار دیگر زیباکلام!

قطر مال این حرف‌ها نبود،روایت اندیشکده کیتو از افزایش چشمگیر مبادلات خارجی ایران ،دستور دولت درباره حقوق و مزاياي مديران صندوق توسعه ملي،ناطق‌نوري: كسي كه فحش مي‌دهد دين ندارد،انحرافيون در هيات موسس دانشگاه احمدي‌نژاد،خودسوزی در نزدیکی ساختمان مجلس،درگیری در افطاری دانشگاه آزاد،گزارش نيويورك تايمز از زندگي روحاني،لغو مجوز تشکل دانشجویی حامی روحانی!..از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛

*کیهان

روحانی مثل خاتمی نیست او عضو ساختار جمهوری اسلامی است


شماری از کارشناسان حوزه ایران در مرکز وودرو ویلسون واشنگتن گردهم آمدند و به بررسی مسائل ایران پرداختند.
این جلسه با حضور شائول بخاش، (مدیربخش مطالعات خاورمیانه در مرکز وودرو ویلسون) هاله اسفندیاری(همسر بخاش)، روبرتو توسکانو (سفیر سابق ایتالیا در ایران) و سوزان مالونی برگزار شد.

 به گزارش خودنویس توسکانو در این میزگرد با بیان اینکه رهبری حرف آخر را در برنامه هسته‌ای و مذاکرات خارجی ایران می‌زند، افزود: رسیدن به توافق درباره غنی‌سازی مشکل شده است. «روحانی وقتی مذاکره‌کننده بود تاکید می‌کرد که حداقل خواست آنها غنی‌سازی است، اما با توجه به پروتکل الحاقی در زمان روحانی، تعلیق انجام گرفت. ولی در غرب برخی به این نتیجه رسیدند که این به معنای توقف کامل غنی‌سازی است.»

روبرتو توسکانو سپس به انتشار یادداشت روحانی در مجله تایم اشاره کرد و گفت که غنی‌سازی برای ایرانیان، نماد «غرور ملی» هم هست.
این دیپلمات با سابقه در مورد تجربیاتش در ایران در ارتباط با رفتار ایرانی‌ها در قبال برنامه هسته‌ای گفت: «روحانی، مثل خاتمی نیست، او یک عضو ساختار درونی رژیم ایران بوده و می‌تواند با رهبری به نتایجی مشترک بر سر مسائل هسته‌ای دست یابد.»

سوزان مالونی، کارشناس ارشد موسسه بروکینگز هم در این جلسه درباره دیدگاه‌های موجود در ایالات متحده نسبت به انتخاب روحانی سخن گفت: «همانطوری که می‌دانید، دولت آمریکا آماده برخوردی تند با توجه به انتخابات 2009 بود. وقتی هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان رد شد، احساسی ویژه در واشنگتن وجود داشت. بسیاری در دولت و بسیاری در کنگره ایران را با دقت زیر نظر داشتند. الان طبیعتا شرایط بسیاری از مسائل را لحظه به لحظه مرور می‌کردند.»

مالونی سپس گفت: در حال حاضر بحث‌های مختلفی میان گروه‌های مختلف در گرفته است. مخالفان، روحانی را فردی بدون قدرت و نمایی خندان از رژیم می‌دانند. برخی هم معتقدند که تحریم‌های ایران اثر کرده و پیروزی روحانی نتیجه تحریم‌ها است. بعضی‌ها هم معتقدند که خود رژیم از این موقعیت استفاده کرد.

مالونی، درباره کسانی که به حذف تحریم‌ها امیدوارند گفت: «کسانی که خیال می‌کنند که تحریم‌ها برداشته می‌شود، حتما ناامید خواهند شد.» سوزان مالونی در پایان، نظرش درباره حسن روحانی را چنین بیان کرد: «روحانی فردی فوق‌العاده برای شرایطی ویژه است... روحانی کتاب خاطرات ویژه‌ای نوشته است... روحانی برای مجله تایم نوشت... روحانی 5 دوره نماینده بوده، در جنگ تاثیر داشته و به جز گفتگوهای هسته‌ای امتیاز برای خودش قائل نیست... دولت آمریکا هم نمی‌خواهد درگیر بحران و جنگی جدید در خاورمیانه شود.

مشکلات بزرگی وجود دارد که باید به رفع آن پرداخت... و نهایتا، به نظر می‌رسد که ما در جبهه ایران هم شریکی پیدا کرده‌ایم که به مسائل نگاهی مشابه دارد.»

توسکانو در بخش دیگری از این جلسه گفت: «براساس آنچه دیده‌ام، رهبری گفته است که نباید از گفتگو بترسیم اما باید مراقب باشیم که تفاوت چندانی با حرف روحانی ندارد، و همانطوری که سوزان مالونی گفت، روحانی مذاکره‌کننده سرسختی است و راه آسانی را در پیش نداریم.»

قطر مال این حرف‌ها نبود

دولت قطر با تجربه تلخ شکست در سوریه و مصر، سیاست خارجی خود را تعدیل می‌کند.
رویتر در گزارشی از احتمال کاستن از ماجراجویی سال‌های اخیر در سیاست خارجی رژیم قطر خبر داد و نوشت: قطر از مواضع پیشین خود در سیاست خارجی عقب‌نشینی می‌کند، اما نه آن قدر که به حمایت‌هایش از شورش‌های بهار عرب و نفوذ اسلام‌گراها خاتمه دهد؛ در حقیقت به نسبت قبل تا حدی دست به عصا راه خواهد رفت.

رویتر به حمایت‌های پادشاهی قطر از گروه اخوان‌المسلمین در مصر اشاره می‌کند که زنگ خطر را برای دیگر پادشاهی‌های خلیج‌فارس به صدا درآورده است.گزارشگر رویترز از مورد شبکه الجزیره نام می‌برد که قطری‌ها با استفاده از آن به عامل «مزاحمی» برای پادشاهی‌های خلیج‌فارس تبدیل شده‌اند، شبکه‌ای که با حمله به «حکومت استبدادی در خارج از مرزهای قطر دیدگاه‌های اسلام‌گراها را تبلیغ می‌کند».

رویتر می‌نویسد: همه این‌ها نشانه‌هایی از تلاش طولانی مدت قطر برای ارتقای جایگاه بین‌المللی خود فرض شده است، اما گزارشگر رویترز می‌نویسد که اکنون در پی شکست‌های شورشیان در سوریه، برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر و ناکامی در میزبانی گفت‌وگوهای صلح میان افغان‌ها، این رویای قطر رفته رفته رنگ می‌بازد.

 اینجاست که منتقدان به شماتت سیاست‌های خارجی قطر می‌پردازند و می‌گویند که این کشور، «اکنون باید احتیاط بیشتری کند، به عربستان قدرتمند در منطقه احترام بگذارد و روی مسائل داخلی خود و اولویت‌های آن تمرکز کند، مانند پروژه‌های عمرانی قبل از آن که بازی‌های جام جهانی فوتبال 2022 به میزبانی قطر برگزار شود.

کارشناسان همچنین این بحث را مطرح می‌کنند که اقدام ماه گذشته امیر قطر در تفویض سلطنت به پسر جوان خود، شیخ‌تمیم بن حمد آل ثانی، فرصت خوبی را در اختیار قطر قرار خواهد داد تا دوباره همه چیز را شروع کند، اما همین کارشناسان هم انتظار ندارند که قطر مواضع خود را به کلی تغییر دهد. به عبارتی عقب‌نشینی آری، اما تغییر 180 درجه‌ای موضع نه.

به گزارش رادیو فردا قانم نوصیبه، کارشناس امور کشورهای عرب خلیج‌فارس در انجمن جهانی کورنرستون که یک نهاد مشاوره مدیریتی است، می‌گوید: «آنها احتمالا تمایل به تغییر سیاست خود داشته باشند. اما در موقعیتی نیستند که بتوانند چنین کنند، حداقل در کوتاه مدت چنین امکانی ندارند».

رویترز می‌نویسد که قطر در دوره زمامداری امیر سابق خود بیش از هفت میلیارد دلار به مصر تحت رهبری محمد مرسی قرض داد در حالی که اکنون مرسی از قدرت برکنار شده و در بازداشت به‌سرمی‌برد.

روایت اندیشکده کیتو از افزایش چشمگیر مبادلات خارجی ایران

«حقیقت ناراحت‌کننده‌ این است که تحریم‌ها نتوانسته داد و ستد جهانی با ایران را متوقف کند».
اندیشکده آمریکایی کیتو (KATO) با انتشار این تحلیل به قلم استیو هاتک استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه‌ جان هاپکینز نوشت: اکنون زمان افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران نیست.

اما احتمالا جالب‌ترین جنبه داستان تحریم‌ها این حقیقت است که به رغم تحریم علیه داد و ستد خارجی، حساب معاملات خارجی ایران با افزایش چشمگیری مواجه است. حقیقت ناراحت‌کننده در مورد تحریم‌های اقتصادی این است که این تحریم‌ها داد و ستد جهانی با ایران را متوقف نمی‌کند.

این گزارش حاکی است: با آنکه صادرات ایران از زمان اعمال آخرین دور تحریم‌ها علیه این کشور به شدت کاهش یافته است، این وضعیت به دلیل افزایش 20 درصدی صادرات غیرنفتی مانند سیمان، سنگ‌آهن، مواد پتروشیمی، پسته و فرش ایرانی تا حدی جبران شده است. چین، هند، مالزی و کره‌جنوبی کشورهای غایب ناشی از تحریم‌های غرب در اقتصاد ایران را پر کرده‌اند. علاوه بر این روسیه، ترکیه، عراق و امارات متحده عربی به تضعیف بیشتر پاشنه آشیل تحریم‌ها کمک کرده‌اند.

تحلیلگر موسسه کیتو معتقد است: تحریم‌ها نتوانسته اقتصاد منعطف ایران را فلج کند.
در گزارش موسسه کیتو تاکید شده است: هزینه‌های افزایش تحریم برای غرب بیشتر از سود آن خواهد بود. با وجود اینکه باور این است که تحریم‌ها به اقتصاد ایران ضربه سختی واردکرده و البته تاثیرهای آن غیرقابل انکار است اما برخلاف تصور، ایران همچنان توان مقابله با تحریم‌ها را دارد. ایران ارز کافی برای واردات را دارد و این یک رکورد بسیار خوب برای کشورهای در حال توسعه است. کسری بودجه به طور نسبی کم بود و بدهی دولت کمتر از ده درصد تولید ناخالص داخلی است.

مهمترین نکته این که حساب جاری خارجی همچنان مازاد قابل توجهی را تجربه می‌کند و تحریم‌های نفتی، افزایش بیست درصدی صادرات غیرنفتی را به همراه داشته است. به علاوه اینکه نقش چین، هند، روسیه، مالزی، کره‌جنوبی و حتی ترکیه، عراق و امارات متحده عربی را در کاهش اثرات تحریم‌های نفتی نباید نادیده گرفت.

اسرائیل: تسلیحات قدیمی و قراضه را به آل سعود می‌فروشیم

«عربستان با خریداری اسلحه از اسرائیل به مخالفان نظام سوریه کمک می‌کند».
رادیو رژیم صهیونیستی با اشاره به همکاری‌های تسلیحاتی عربستان و رژیم صهیونیستی خبر داد: عربستان با ارتش اسرائیل در مورد خرید اسلحه‌های قدیمی به قیمت 50 میلیون دلار با هدف ارسال آنها به گروه‌های مسلح مخالف نظام سوریه به توافق رسیده است.
رادیو اسرائیل به نقل از منابع آگاه افزود: این اسلحه‌ها شامل انواع خمپاره‌های ضد زره، ماشین‌های سبک، تجهیزات دید در شب و ادوات توپخانه‌ای است.

منابع خبری فرانسوی نیز به نقل از گروه‌های مسلح سوریه اظهار کردند: ارسال این ذخایر و اسلحه‌ها به منظور گسترش سیطره گروه‌های مسلح علیه شهر حلب و مناطق پیرامون آن در شمال سوریه است.

از سوی دیگر نشریه آلمانی دی‌سایت در گزارشی تأکید کرد: جریان‌های سلفی و وهابی در کنار عربستان سعودی عامل اصلی دامن زدن به جنگ شیعه و سنی و درگیری‌های فرقه‌ای در مناطق خاورمیانه هستند.

براساس این گزارش سران گروه‌های سلفی و وهابی، مهم‌ترین باورمندان به تحرکات ضد شیعی در عراق و لبنان و بحرین و دیگر کشورهای منطقه هستند. یک دلیل دیگر افزایش دشمنی‌های مذهبی، سیاست عربستان سعودی است که امروز قدرت برتر در اردوگاه سنی به شمار می‌رود. از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال 1979، شیعه‌ستیزی عربستان سعودی و وهابیت به یک موضوع منطقه‌ای تبدیل شده است.

«شاه»کار دیگر زیباکلام!

سایت تابناک مواضع زیباکلام را پیشنهاد خلع سلاح کردن دولت ایران در برابر بیگانگان عنوان کرد.
تابناک با اشاره به ادعای زیباکلام درباره ضرورت پیشنهاد رفراندوم رابطه با آمریکا از سوی دکتر روحانی نوشت: به لحاظ قانونی پیشنهاد رفراندوم بر عهده دو سوم نمایندگان مجلس است و نه رئیس‌جمهور.

از سوی دیگر آقای زیباکلام مشغول نوعی تهییج و پوپولیسم است.
این سایت خبری افزود: زیباکلام از روحانی می‌خواهد که اول به جای مجلس تصمیم‌گیری کند. تصمیم‌گیری که نه، قانونگذاری کند. مثلاً فرض کنید در رفراندوم مردم به رابطه به آمریکا رای دهند، سپس مجلس دولت را مکلف کند تا تاریخ معینی با دولت آمریکا رابطه برقرار کند! معنای دیگر این حرف این است که دولت ایران ناچار خواهد بود با دولت آمریکا رابطه برقرار کند! چه پیشنهاد نابی! خلع سلاح کردن دولت ایران در برابر یک دولت خارجی! واقعاً باید از دکتر زیباکلام تشکر کرد! بهتر از این نمی‌شود!

*آرمان

لغو مجوز انجمن دانشجویی حامی روحانی

شنیده شد که یک تشکل دانشجویی حامی رئیس‌جمهور منتخب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج لغو مجوز شد. در ابلاغیه‌ای که از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، به تشکل دانشجویی بیدار اعلام شد که از این پس مجوز فعالیت این تشکل سیاسی در دانشگاه لغو می‌شود. خرداد نیوز نوشت؛ این حکم درحالی به تشکل دانشجویی بیدار داده شده که دلایل لغو مجوز نه در روز ابلاغ این حکم و نه در هیچ زمان دیگر به این تشکل ارائه نشده است.

درحالی که طبق آئین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان، رسیدگی به تخلفات تشكل‌های اسلامی دانشگاهیان در صلاحیت هیات نظارت دانشگاه با حضور هیات منصفه و نمایندة تشکل است و هیات نظارت موظف است نمایندة تشکل را یک هفته قبل از جلسة هیات منصفه با ابلاغ کتبی مطلع نماید.

سفر هیات پارلمانی ایران به کره‌شمالی

شنیده شد که هیات پارلمانی ایران و کره‌شمالی به منظور شرکت در مراسم شصتمین سالگرد پیروزی کره‌شمالی در جنگ‌های میهنی عازم «پیونگ یانگ» پایتخت این کشور شد. تسنیم نوشت؛ براساس این گزارش، 4 نفر از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و کره‌شمالی در این سفر حضور دارند که موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد سرپرستی این هیات را برعهده دارد. مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود، سیدمحسن بیگلری نماینده سنندج و مهناز بهمنی نماینده سراب، نیز در این هیات حضور دارند.

درگیری در افطاری دانشگاه آزاد

شنیده شد که در ضیافت افطاری روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری دانشگاه آزاد که پنجشنبه‌شب در هتل انقلاب تهران برگزار شد، کار به زد و خورد و قطع برق و حضور نمایندگان اماکن و پلیس 110 منجر شد. انتخاب نوشت؛ در این ضیافت افطاری که مسئولان روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری دانشگاه آزاد بدون مجوز و هماهنگی با اماکن، اقدام به آوردن خواننده (علیرضا افتخاری)، کمدین، مجری، هنرمند و تقلیدکننده صدا کرده بودند، پس از حضور نمایندگان اماکن و کم‌اعتنایی دانشگاه آزادی‌ها به توصیه‌های اماکن، کار به زد و خورد و قطع برق و حضور پلیس 110 کشید.

مخالفت روحانی با پیشنهاد دیدار با پوتین

شنیده شد که روزنامه روسی کامرسانت به نقل از منابع خود نوشت؛ احتمال لغو سفر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه به ایران به‌دلیل مخالفت تهران با دیدار او با روحانی در بندرانزلی وجود دارد. تیک نوشت؛ مسکو و تهران روی چگونگی سفر پوتین به توافق نرسیده‌اند. براساس این گزارش، پوتین به دنبال سفر دریایی به ایران بدون حضور در تهران بود. رئیس‌جمهور روسیه به دنبال دیدار با حسن روحانی رئیس‌جمهور منتخب ایران در بندرانزلی است اما تاکنون موفق به اخذ پاسخ مثبت از سوی تهران نشده است. به نوشته کامرسانت، ایران تاکید دارد که مهمانان این کشور در پایتخت حضور یابند.

رهبر اخوان دستگیر شد


شنیده شد که یک پایگاه خبری مصری از دستگیری رهبر اخوان‌المسلمین مصر خبر داد اما گروه اخوان‌المسلمین هنوز این خبر را تائید نکرده است. فارس نوشت؛ منابع آگاه امنیتی از دستگیری «محمد بدیع» رهبر اخوان‌المسلمین مصر خبر دادند. هنوز خبر بازداشت بدیع از سوی گروه اخوان‌المسلمین تائید نشده است. دادستان کل مصر، چهارشنبه گذشته، دستور بازداشت رهبر اخوان‌المسلمین و 8 نفر از مقامات آن را به اتهام تحریک به خشونت، صادر کرده بود.

اقدام جدید غرب برای تحریم علمی ایران

شنیده شد که در ادامه روند تحریم علمی ایران از سوی کشورهای غربی، گروه انتشاراتی «تیلور و فرانسیس» (Taylor & Francis) که یکی از ناشران شناخته‌شده و مهم مجلات و کتب علمی است، از مجلات زیرمجموعه خود خواسته ضمن رعایت مقررات تحریمی ایران که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا وضع شده، از انتشار مقالات ایرانی خودداری کنند. تابناک نوشت؛ بر اساس سیاست‌های جدید این مجموعه انتشاراتی، مجلات زیرمجموعه آن باید خود را با سیاست وزارت خزانه‌داری آمریکا که شهروندان آمریکایی را از مداخله در روند انتشار مقالات ایرانی بازمی دارد،
تطبیق دهند.

آزادی ۱۶ ماهیگیر هندی در گروی پرداخت جریمه

شنیده شد که یک مقام محلی هند با اشاره به ادامه حبس ۱۶ ماهیگیر هندی در ایران به‌دلیل ناتوانی در پرداخت جریمه ۳۰۰ میلیون تومانی از نخست‌وزیر هند خواست برای آزادی این افراد که در دسامبر ۲۰۱۲ به‌طور غیرقانونی وارد آب‌های ایران شده بودند، اقدام کند. تسنیم نوشت؛ پایگاه اینترنتی بیزینس استاندارد، تامیل نادو، سروزیر ایالت جایالالیتای هند از نخست‌وزیر این کشور خواست تا به‌صورت فوری برای تامین آزادی و بازگشت 16 ماهیگیر هندی که در بازداشت دولت ایران هستند، مداخله کند.

بر اساس ادعای وی این ماهیگیران که به‌عنوان کارگر در استخدام یک شرکت خصوصی سعودی هستند، در دسامبر 2012، به‌صورت اتفاقی وارد آب‌های ایران شده و توسط نیروهای ایرانی دستگیر شده‌اند.

خودسوزی در نزدیکی ساختمان مجلس

شنیده شد که پلیس تهران با اعلام جزئیات بیشتری از حادثه خودسوزی فردی در نزدیکی ساختمان مجلس اعلام کرد: این فرد برابر تحقیقات به‌عمل آمده اهل استان قزوین و وابسته به فرقه دراویش بوده که از طریق پایانه مسافربری غرب وارد تهران شده و پس از تهیه بنزین در محل حادثه اقدام به خودسوزی کرده است.

 مقارن ساعت 9:15 صبح شنبه برابر اظهارات شاهدان عینی فردی در نزدیکی مجلس (بین ایستگاه مترو و دیوار مجلس) به‌طور ناگهانی و بدون هیچ‌گونه صحبتی به‌وسیله یک بطری بنزین بدن خود را آغشته و سپس آتش می‌زند. برابر اعلام مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت، در پی این حادثه سریعا آتش توسط عوامل انتظامی و حفاظتی و کمک مردم مهار و فرد مذکور به بیمارستان منتقل می‌شود. پس از این حادثه بنا به دستور، تیمی از پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ مسئولیت رسیدگی به موضوع را بر عهده گرفت.

*خراسان


کمک 20 ميليارد توماني دولت به نهاد رياست جمهوري


بر اساس اعلام کارشناسان يک دستگاه نظارتي، هيئت وزيران در جلسه هفته گذشته خود به پيشنهاد نهاد رياست جمهوري مبلغ 200 ميليارد ريال از محل قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور را در اختيار نهاد رياست جمهوري قرار داده است. بر اساس اين گزارش، اين ابلاغيه در حالي به امضاي محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهور رسيده که چند هفته پيش نيز چند ميليارد تومان کمک دولت به نهاد رياست جمهوري تصويب شده بود.

دستور دولت درباره حقوق و مزاياي مديران صندوق توسعه ملي

بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد دولتي، مقرر شده حقوق و مزاياي رييس هيئت عامل صندوق توسعه ملي، همتراز مقامات موضوع بند "د" ماده ۷۱ قانون مديريت خدمات کشوري يعني استانداران و سفرا که داراي 15000 امتياز در اين قانون هستند تعيين شود و حقوق و مزاياي ساير اعضاي هيئت عامل، همتراز مقامات بند (هـ) ماده ياد شده يعني معاونين وزرا با 14000 امتياز تعيين مي شوند.

*تهران امروز

اعضاي كميسيون امنيت ملي تهديد شدند

حسين نقوي‌حسيني، سخنگوي كميسيون امنيت ملي به مهرگفته: يك مقام دولتي، كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس را تهديد كرده كه در صورت قرائت گزارش قائله 22 بهمن قم اعضاي كميسيون در دور بعدي مجلس راي نخواهند آورد. نقوي‌حسيني گفته: در واقع از كميسيون خواسته‌اند تا مانع ازقرائت گزارش اين كميسيون در مجلس شوند البته اين تهديد، تهديد بي‌جايي است و كميسيون طبق دستور كار مجلس عمل خواهد كرد. وي گفته: اين گزارش هم‌‌اكنون در دستور كار مجلس است و احتمال دارد كه فردا در مجلس قرائت شود.

ناطق‌نوري: كسي كه فحش مي‌دهد دين ندارد

ناطق‌نوري رئيس دفتر بازرسي ويژه مقام معظم رهبري در مراسم احياي شب نوزدهم ماه رمضان در حرم امام گفته: شما اگر ديديد كسي بي‌حياست و به همه فحش مي‌دهد، حتما بدانيد او دين ندارد و گرنه حرمت انسان‌ها را حفظ مي‌كند و شعارش حفظ حياست. به گزارش مهر وي همچنين گفته: بعضي‌ها سالم هستند و از شدت سرخ و سفيدي از لپ‌شان خون مي‌چكد، اما هتاكانه پشت فرمان سيگار مي‌كشند، افتخار هم مي‌كند كه دارند روزه مي‌خورند؛ اعلام جنگ با خدا و فرمان خدا! تو چه مسلماني هستي؟!

فرق من مسلمان با كسي كه لا اله الا الله نگفته چيست؟ وي همچنين گفته: بعضي‌ها هستند؛ نماز را مي‌خوانند، روزه هم مي‌گيرند چه بسا نماز جماعت هم شركت مي‌كنند و مقيد هم هستند كه شركت كنند، ولي وقتي مربوط حقوق مردم و حق‌الناس مي‌شود بي‌باك است، ربا كه پيش مي‌آيد بي‌باك است!

پرونده كهريزك به ديوان عالي مي‌رود

وكيل اولياي دم، محمد كامراني، با اشاره به اعتراض موكلش به حكم دادگاه كهريزك گفته: پرونده حدود 20 روز ديگر به ديوان عالي كشور فرستاده مي‌شود. به گزارش سايت آخرين،حسن كمالي گفته: پس از ابلاغ حكم، به بخشي كه يكي از متهمان پرونده در آن تبرئه شده بود اعتراض كرديم. بر اين اساس وكيل روح‌الاميني نيز از اعتراض موكلش به حكم دادگاه خبر داده. ميرمجيد طاهري گفته: «مهم‌ترين بخش اين پرونده مربوط به اتهامي است كه متوجه يكي از متهمان بوده و در دادسرا در حال رسيدگي است. در صورتي كه اولياي دم خانواده كامراني به حكم اعتراض كنند پرونده به ديوان عالي كشور فرستاده مي‌شود.»

سخنان نعيمه اشراقي درباره فعاليت زنان

نعيمه اشراقي نوه امام خميني درپاسخ به اينكه آيا براي فعاليت‌هاي اجتماعي و حقوق زنان چارچوب مشخصي قائليد؟ به روزنامه شرق گفته:اگر منظور از چارچوب هنجارهاي مقبول وجداني براي هر جامعه‌اي باشد مسلما هم براي مردان و هم براي زنان اين هنجار‌ها امري لازم است، اما اگر محدوديت‌هاي متعارف و مورد مناقشه و نوعي ترخيص جنسيتي منظور است، اين چارچوب همان چيزي است كه زنان را عملا از نقش‌آفريني و حضور بالغ در صحنه ناكارآمد مي‌كند.

چارچوبي كه نقش منحصربه‌فرد هركدام از زن و مرد و بنياد تفاوت‌ها را كه موجب بالندگي و خلاقيت است، از اعتبار فرو افكند اين چارچوب با اين تعريف، مورد قبول نيست. اصولا چارچوب‌ها و قوانين و هنجارها بايد امكان بهره‌مندي از استعداد‌هاي متفاوت و مختلف اعم از زن و مرد را در برنامه‌هاي خود ملحوظ كنند.

نظر بادامچيان درباره كابينه روحاني

اسدالله بادامچيان در گفت‌وگو با هشت صبح گفته:اگر آقاي روحاني در انتخاب گزينه‌هايي كه به مجلس پيشنهاد خواهد داد تصميم‌گيري منطقي داشته باشد، مي‌توان در انتظار دولتي باشيم كه به جاي هياهو و جار و جنجال به فكر اين خواهند بود كه از پتانسيل‌هاي موجود در جامعه براي كاهش مشكلات استفاده كنند. همچنين مجلس‌نشينان هم در روز راي‌گيري بايد نگاه سياسي و افراطي را كنار بگذارند و فقط به اين فكر باشند كه افراد را بر اساس شايستگي مورد قضاوت قرار بدهند تا انتخاب‌شان، انتخابي اصلح و بر اساس منافع ملي باشد.

انحرافيون در هيات موسس دانشگاه احمدي‌نژاد

يك منبع آگاه در گفت‌وگو با مهر درباره اينكه آيا بايد دانشگاه احمدي‌نژاد به تصويب دولت جديد برسد، گفته: اين مسئله يك مقدار پيچيده شده است، از نظر حقوقي هم بايد بررسي شود. وي گفته: اينكه هيات موسس آن بايد به تاييد شورا برسد از مباحثي هستند كه بايد بررسي شود.اين منبع آگاه درباره ارائه مجوز توسط شورا به منظور راه‌اندازي دانشگاه به ديگر مسئولان گفته: دانشگاه احمدي‌نژاد، استثناست ديگر استثنائات كه شورا به آنها مجوز داده كم بوده است.

 ارائه مجوز روال محدودي دارد. تقاضا توسط دبير شورا به رئيس‌جمهور ارجاع و پس از بررسي مجوز ارائه مي‌شود.وي گفته:تاكنون ۴ الي ۵ مورد مجوز براي راه‌اندازي دانشگاه براي مسئولان در تهران توسط شورا صادر شده است. وي درباره اين سوال كه آيا درست است كه مجوز دانشگاه احمدي‌نژاد هنوز تصويب نشده و بايد دولت جديد آن را تصويب كند، گفته: اگر اين دانشگاه خاص تلقي شود كه توسط شورا به تصويب رسيده است، بايد تركيب هيات امنا آن به تاييد شورا برسد يا متن اساس نامه آن بايد به تاييد شورا برسد.

اين منبع همچنين گفته:هم‌‌اكنون براي اين دانشگاه تلاش مي‌كنند تاييد وزارتين را بگيرند. ممكن است هيات موسس را هم بدون مطرح شدن در شورا به امضاي وزرا برسانند و اسامي را تعيين كنند، اينهاست كه حساسيت‌ها را بر مي‌انگيزاند.وي گفته:اما در هر صورت درخصوص هيات موسس و اساسنامه به مشكل بر خواهند خورد چون شورا مي‌گويد اگر من مجوز دادم بايد هيات موسس را هم من تاييد كنم.

اين منبع آگاه درباره اعضاي هيات موسس دانشگاه احمدي‌نژاد گفته: به جز احمدي‌نژاد، مشايي، بقايي و افرادي از طيف انحرافيون اعضاي هيات موسس اين دانشگاه به شمار مي‌آيند.آنها زماني قصد داشتند دانشگاه ايرانيان راه‌اندازي كنند كه شورا مانع شد اكنون بدون آوردن نام دانشگاه در شورا، اساس‌نامه را به اسم ايرانيان زده‌اند.

گزارش نيويورك تايمز از زندگي روحاني

روزنامه نيويورك‌تايمز در گزارشي با عنوان «رئيس‌جمهور منتخب باعث خوشبيني در ايران و غرب شده است» به شرح زندگي حسن روحاني و ضمن آوردن بخش‌هايي از كتاب خاطرات روحاني به توافق ايران و سه كشور اروپايي در سال 2003 درباره برنامه هسته‌اي ايران پرداخته است.

اين روزنامه درباره توافق 2003 مي‌نويسد: روحاني كاري را ا نجام داد كه هيچ ديپلمات ايراني قبل و بعد از آن از عهده انجامش برنيامد.نيويورك تايمز به نقل از استانيلاس دو لابولاي، مديركل بازنشسته وزارت امور خارجه فرانسه كه از اعضاي هيات اروپايي در مذاكرات بين سال‌هاي 2003 تا 2005 بود، نوشته: روحاني نشان داد كه بازيگري محوري در تشكيلات سياسي ايران است.

به نوشته اين روزنامه، خوشبيني رو به رشدي در ايران و غرب وجود دارد مبني بر اينكه روحاني 64 ساله آماده است تا گفت‌وگوهايي جدي درباره مسئله هسته‌‌اي را از سربگيرد.اين روزنامه با اشاره به وعده‌هاي انتخاباتي روحاني درباره مسائل داخلي و خارجي، همانند ديگر رسانه‌هاي غربي به گمانه‌زني درباره ميزان اختيارات روحاني به عنوان رئيس‌جمهور ايران پرداخته.

اين روزنامه نوشته:ديپلمات‌هايي كه با روحاني در مذاكرات روبه‌رو شده‌اند مهارت و انعطاف‌پذيري‌اش را تحسين مي‌كنند.پل فون مالتزان، سفير پيشين آلمان در ايران كه چندين‌بار با روحاني ديدار كرده است، گفته: او جايگاه خوبي در سيستم قدرت ايران دارد.مالتزان همچنين گفته:نمي‌توان به راحتي او را به بازي گرفت؛ او جسور است.

روحاني راي آورد، اينكه بعدش چه بكند براي من مهم نيست

محمد‌علي ابطحي در گفت‌وگويي با هفته نامه آسمان در پاسخ به اينكه وقتي خاتمي رئيس‌جمهور شد انتظارات زيادي از وي وجود داشت اما در نهايت به جايي رسيد كه عده‌اي بحث عبور از خاتمي را مطرح كردند و آيا چنين بلوغي در دوره رياست‌جمهوري روحاني هم خود را نشان خواهد داد، گفته:به‌طور طبيعي فكر مي‌كنم كه در خيلي از بخش‌ها و بدنه‌هاي اجتماعي اين به وجود آمده است. خود من ديدگاهم اين است كه اصلا از روز بعد از انتخابات اينكه شخصي به نام آقاي روحاني مي‌خواهد چه كار بكند براي من مهم نيست.

ممكن است بر خيلي از كار‌ها و برنامه‌هايي كه مي‌خواهد انجام دهد، نقد وجود داشته باشد. اما يك اتفاق مهم‌تري كه از اين انتخاب‌ها و وزرا و اين‌ها بايد بيفتد اين است كه اين فضا‌، آن آرامش و طمانينه‌اي كه در جريان انتخابات به‌وجود آمد تبديل بشود به يك جريان مدني. البته اين به اين معنا نيست كه زندانيان آزاد مي‌شوند و برخورد‌ها كمتر مي‌شود و غيره اما اصل خود انتخاب خيلي تعيين‌كننده است.

ابطحي درباره اينكه چه انتظاري مي‌توان از روحاني داشت با توجه به شناختي كه از وي داريد گفته:آقاي روحاني در شرايطي مسئوليت را پذيرفته است كه آن چهار ساله امنيتي را گذرانده‌ايم. اين شرايط از شرايطي كه مثلا آقاي خاتمي به يكباره بيايد و از او انتظار داشته باشند متفاوت است. هرچه كه مي‌بينم جريان اصولگرايي بيشتر آقاي روحاني را در آغوش خود مي‌گيرد خوشحال‌تر مي‌شوم، به خاطر اينكه يك مقدار واقعيت‌ها در جامعه برگشته كه رئيس‌جمهور و سيستم همه قدرت‌ها را به يك نفر نمي‌دهد و جاهاي ديگر هم قدرت وجود دارد.

اگر آن قدرت‌ها به رسميت شناخته شوند و طلب همكاري از آنها بشود ممكن است بسياري از كار‌ها بتواند آرام آرام پيش برود ولي اگر نه با خواست‌هاي حداكثري جلو برود و آن بخش‌هاي ديگر قدرت ناديده گرفته بشود، اين اتفاق نمي‌افتد. ابطحي در پاسخ به اينكه در انتخابات اگر شما به جاي آقاي عارف بوديد كنار مي‌رفتيد؟ گفته:اگر به عنوان يك كار سياسي به آن نگاه كنيم كار خوبي است. البته ممكن است به لحاظ عاطفي سخت باشد.

*ابتکار

مخالفت روحاني با ديدار در انزلي

 روزنامه روسي کامرسانت به نقل از منابع خود نوشت: احتمال لغو سفر ولاديمر پوتين رئيس جمهور روسيه به ايران وجود دارد.به نوشته انتخاب، مسکو و تهران بر روي چگونگي سفر پوتين به توافق نرسيده اند. براساس اين گزارش، پوتين به دنبال سفر دريايي به ايران بدون حضور در تهران بود. رئيس جمهور روسيه به دنبال ديدار با حسن روحاني رئيس جمهور منتخب ايران در بندر انزلي است اما تاکنون موفق به اخذ پاسخ مثبت از سوي تهران نشده است.

*جمهوری اسلامی

لغو مجوز تشکل دانشجویی حامی روحانی!

* يك تشكل دانشجويي حامي رئيس‌جمهور منتخب در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج لغو مجوز شد. به گزارش پويش، اين حكم درحالي به تشكل دانشجويي بيدار داده شده است كه دلايل لغو مجوز نه در روز ابلاغ اين حكم و نه در هيچ زمان ديگر به اين تشكل ارائه نشده است.

درحالي كه طبق آيين‌نامه تشكل‌هاي اسلامي دانشگاهيان، رسيدگي به تخلفات تشكل‌هاي اسلامي دانشگاهيان در صلاحيت هيأت نظارت دانشگاه و با حضور هيأت منصفه و نماينده تشكل است و هيأت نظارت موظف است نماينده تشكل را يك هفته قبل از جلسه هيأت منصفه با ابلاغ كتبي مطلع نمايد.

طبق قوانين هيأت نظارت نيز موظف است تا امكان دفاع توسط نماينده تشكل را فراهم آورد و پس از ارائه گزارش هيأت منصفه به هيأت نظارت، اين امكان وجود دارد كه با توجه به نوع تخلف حداكثر تا 6 ماه مجوز تشكل معلق شود و درصورتي كه تشكل داراي حكم تعليق، اقدام به فعاليت نمايد،‌ هيأت نظارت مي‌تواند مجوز تشكل را لغو نمايد ولي درباره اين تشكل هيچيك از اين موارد رعايت نشده است.

ادامه اعتراضات مردم مهدي‌شهر مقابل مجلس

* جمعي از مردم شهرستان مهدي‌شهر استان سمنان ديروز در اعتراض به مصوبه دولت مبني بر تجزيه اين شهرستان مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كردند. تجمع كنندگان به مصوبه دولت درخصوص جدا شدن شهميرزاد از اين شهرستان اعتراض داشته و خواستار لغو اين مصوبه شدند. تجمع كنندگان كه دست‌نوشته‌هايي با مضمون "مصوبه تجزيه شهرستان مهدي‌شهر را باطل كنيد"، "تا لغو مصوبه تجزيه مهدي‌شهر دست از اعتراض بر نمي‌داريم"، و... دردست داشتند، با هدايت مأموران نيروي انتظامي پس از مدتي متفرق شدند.

واگذاری هتلهای‌هما به یک شخص خاص!

* با اينكه زمان زيادي از واگذاري پرحاشيه هتل‌هاي هما به سازمان تأمين اجتماعي به بهانه اينكه دولت نمي‌تواند هتل‌دار باشد و اختيارات دولت در اين زمينه كم است نمي‌گذرد، مهندس اكبر تركان مي‌گويد: دولت اين سازمان را تحت فشار قرار داده تا هتل‌هاي مذكور را بدون برگزاري مناقصه به يك شخص حقيقي واگذار كند! به گزارش قانون آنلاين، اين هتل‌ها كه پس از چندين بار عرضه، به سازمان تأمين اجتماعي واگذار شد و طبق قانون قرار است هزينه خريد اين هتل‌ها در اختيار شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران قرار گيرد تا هواپيما خريداري كند، ارزش پايه آن در آخرين نوبت عرضه يعني در 31 ارديبهشت سال جاري 653 ميليارد تومان بود.

تركان افزود: ما از رئيس‌جمهور فعلي انتظار داشتيم همانند سال 84 كه نامه‌اي در 17 بند براي آقاي خاتمي نوشتند و تقاضا كردند كه هيچگونه عزل و نصب و مصوبه جديد نداشته باشند كه براي دولت بعدي هزينه‌اي داشته باشد، خود ايشان دست به چنين اقداماتي نمي‌زد. تركان در ادامه گفت: تمام مصوبات و تصميمات دولت كه بعد از 23 خرداد گرفته شده است در دولت بعدي به طور جدي مورد بررسي قرار مي‌گيرد و احتمال اينكه از برخي از آنها جلوگيري شود وجود دارد.

تحریم های امریکایی دامن انتشاراتی ها را هم رسید

* گروه انتشاراتي تبلور و فرانسيس، كه ناشر مجموعه‌اي از مجلات و كتب علمي عمده است، از مجلات زيرمجموعه خود خواسته مقررات تحريم ايران را كه از طرف آمريكا و اتحاديه اروپا وضع شده، رعايت كنند. به گزارش بي‌بي‌سي، مطابق سياست جديد اين مجموعه انتشاراتي، مجلات زيرمجموعه آن بايد خود را با سياست وزارت خزانه‌داري آمريكا، كه شهروندان آمريكايي را از مداخله در روند انتشار مقالات ايراني باز مي‌دارد، تطبيق دهند.

 وزارت خزانه‌داري آمريكا حكم كرده كه شهروندان اين كشور از هر رابطه‌اي با نويسندگاني كه مستقيم و غيرمستقيم به "بخش‌هاي سياسي و نهادهاي دولتي ايران و يا هر نهادي كه به هر ترتيبي وابسته به بانك مركزي ايران است" خودداري كنند. گروه انتشاراتي تبلور و فرانسيس اعلام كرد اين تحريم‌ها "شامل همه نهادهاي آموزشي و پژوهشي ايران نمي‌شوند، مگر اينكه اين نهادها مستقيماً از طرف دولت تأمين مالي شوند."


برچسب ها: روزنامه ، باشگاه ، شبانه ، ویژه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.