" ملاله یوسف زی " برنده جایزه سفیر وجدان عفو بین‌الملل

ملاله یوسف زی، دختر جوان پاکستانی که به دلیل تلاش برای ارتقاء سطح آموزش دختران و زنان سال گذشته توسط طالبان از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت، بالاترین جایزه عفو بین‌الملل را از آن خود کرد.

 به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از خبرگزاری فرانسه، اسن سازمان غیردولتی مستقر در روز سه‌شنبه (26 شهریور) اعلام کرد، مالالا به طور مشترک با هری بلافونت، خواننده و فعال حقوق بشر امریکایی جایزه سفیر وجدان سال 2013 را از آن خود کرد.
این جایزه که به "اشخاصی که در طی زندگی خود و با تلاش برای ترویج و گسترش حقوق بشر فعالیت می‌کنند" تعلق می‌گیرد روز سه‌شنبه در دوبلین، پایتخت ایرلند اهدا خواهد شد.
 سالیل شتی، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل گفت :ملاله با فریاد زدن حقوق و عدالت جهانی و شان بشری، به واقع سفیر وجدان بوده و الگوی برای پیروی دیگران محسوب می‌شود . 
در عین حال ملاله گفته است که دریافت این جایزه برای او باعث افتخار است.
این دختر 16 ساله پاکستانی اظهار داشت، من واقعا مفتخرم که این جایزه را دریافت می‌کنم و مایلم از این فرصت استفاده کرده و به همگان یادآور شوم که میلیون‌ها کودک هم‌چون من در سرتاسر جهان وجود دارند هر روزه برای حق رفتن به مدرسه می‌جنگند. من امیدوارم با همکاری یکدیگر روزی رویاهایمان درباره آموزش برای همه کودکان در تمام گوشه و کنار جهان را به واقعیت تبدیل کنیم.
در 9 اکتبر (17 مهر) سال 2012 میلادی ملاله در شهر مینگورا به دلیل این که علیه دگم اندیشی اعتراض کرده و خواستار ارتقاء سطح آموزش برای دختران و زنان ساکن در دره سوات تنگه خیبر استان پختونخوا شده بود، هدف گلوله شبه‌نظامیان تکریتی طالبان پاکستان قرار گرفت.
یک روز پس از هدف قرار گرفتن، یک گلوله که به جمجمه ملاله اصابت کرده بود، طی عمل جراحی در پیشاور از سر او درآورده شد. وی سپس برای مداوای تخصصی‌تر به یک بیمارستان نظامی در راولپندی منتقل شد.
در 15 اکتبر (23 مهر) همان سال پس از آن که پزشکان پاکستانی اعلام کردند که ملاله نیاز به مداوای جمجمه آسیب دیده و توانبخشی فشرده عصبی دارد، برای درمان تخصصی در بیمارستان ملکه الیزابت در بیرمنگام به انگلستان اعزام شد.
بر پایه این گزارش، پس از 5 ساعت حضور در اتاق عمل در 2 فوریه (14 بهمن) سال 2013، جراحی بر روی جمجمه و گوش او با موفقیت انجام شد و وی در 7 فوریه از بیمارستان مرخص شد.
گفته می‌شود جراحان بخشی از جمجمه ملاله را با فلز تیتانیوم جایگزین کرده و برای بازگشت شنوایی ایمپلن حلزونی را در گوش چپ او جاسازی کردند.
در دسامبر 2012 پاکستان و سازمان یونسکو با هدف حضور تمامی دختران سرتاسر جهان در مدارس تا سال 2015، از طرحی به نام برنامه ملاله رونمایی کردند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار