کرمانشاه /

همه چیز درباره شلغم

شلغم سبزی است که از نظر طب قدیم ایران گرم و تر به شمار می رفته و به علاوه برای درمان اکثر دردها استفاده می شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

شلغم مواد معدنی فراوانی دارد که کلسیم و منیزیم از مهمترین این مواد است و برای رشد و نمو استخوان خصوصا در نوجوانان، زنان باردار و زنان شیرده توصیه می شود.

مقداری پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبول های سفید و سیستم ایمنی مفید است و از همین رو شلغم برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصل های سرد سال کاربرد بیشتری دارد.

 شلغم سرشار از ویتامین های گروهB  است که برای درمان و پیشگیری از شوره سر مفید می باشد و همچنین اسید فولیک موجود در آن در درمان کم خونی کارآیی دارد.

شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید می باشد و هنمچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماری های عفونی نقش دارد.

گوگرد، ویتامینC  و فیبر از دیگر مواد موجود در شلغم است که میتوان از آنها نام برد. فیبر موجود در این گیاه در کاهش اسید اوریک، تری گلیسرید و کلسترول مفید است و از سرطان روده پیشگیری می کند.

ترکیباتی در شلغم وجود دارد که برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است و همچنین مدر بودن شلغم می تواند در دفع سنگ مثانه  تاثیر گذار باشد.

شلغم منبع خوبی از ویتامین A  است،  این ویتامین برای درمان شب کوری و تقویت حافظه مفید است.

شلغم سبزی کم کالری است و در رژیم های لاغری جز سبزیجات آزاد محسوب می شود.

همچنین در گذشته شلغم را به صورت پخته و له شده به صورت پمادی برای رفع ترک پا به کار می برده اند.

شلغم را با پوست و بدون اینکه قطعه قطعه شود باید پخت، زیرا قطعه قطعه کردن موجب می شود بخش زیادی از مواد مغذی آن وارد آب شود و هدر برود.

همچنین بهتر است موقع پخت شلغم از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری کرد و شلغم را بر روی توری قرار داد تا با بخار آب قابلمه بخارپز شود./ب


 

برچسب ها: شلغم ، درمان ، دردها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.