در آستانه مذاکرات ایران و گروه 1+5

الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای با تهیه طرح سه فوریتی+ متن طرح

تعدادی از نمایندگان، طرحی با قید سه فوریت تهیه کردند که براساس آن دولت ملزم به حفظ حقوق هسته‌ای در چارچوب معاهده ان پی تی می‌شود.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با قید سه فوریت تحت عنوان حمایت از دیپلماسی و الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای و مصادیق آن در مذاکرات تهیه کردند که هدف از آن تاکید بر رعایت خط قرمزهای هسته‌ای در مذاکرات پیش روی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 متشکل از آمریکا، انگلیس،‌ فرانسه، روسیه، چین و آلمان است.

متن طرح مذکور توسط جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 27 آبان ماه در اختیار خبرنگاران قرار گرفت که متن آن به شرح زیر است:

مقدمه: ملت بزرگ و مقاوم و ایرانی عزیز اسلامی و ولایی در پرتوی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ایمان به این آرمان که امام (ره) فرمودند "ما می‌توانیم" و با تقدیم صدها هزار شهید از جمله شهدای عزیز دانشمند هسته‌ای، توانست با مجاهدت و حمایت ملت و رهبری معظم و تلاش دولت‌ها در سالیان گذشته به چرخه کامل غنی‌سازی اورانیوم و علوم صلح‌آمیز هسته‌ای دست یافته و این فناوری و صنعت را با پشتوانه دانشمندان هسته‌ای خود کاملا بومی نماید و آن را پشتوانه عظیمی برای توسعه اقتصادی، صنعتی، درمانی، کشاورزی و ... برای نسل‌های آینده قرار دهد.

از آنجایی که در این ایام تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که بچه‌های این انقلاب می‌باشند مورد خشم و تهاجم صهیونیست‌های جنایت‌کار واقع شده‌اند و تلاش می‌نمایند ملت ایران را از حقوق مسلم خود محروم نمایند و در مقابله با این تهاجم ملت بزرگ و نستوه و مقاوم ایران اسلامی روی اصل مذاکره برای حفظ حقوق هسته‌ای مسلم خود و رفع هرگونه بهانه‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و دور کردن هرگونه تهدید و حفظ عزت الهی خود به اجماع رسیده‌اند ودولت و تیم مذاکره را با نگرش به توانایی‌های داخلی و خلق حماسه اقتصادی و وحدت ملی یاری می‌دهند.

نمایندگان ملت در مجلس نهم که منتخب مردم می‌باشند و از جانب ملت هستند از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حمایت می‌نمایند.

عنوان طرح: تحت عنوان دولت به حفظ حقوق هسته‌ای و مصادیق آن در چارچوب معاهده ان پی تی و مذاکرات هسته‌ای.

موضوع طرح: دولت موظف است در جهت میل به اهداف چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران و برنامه‌های توسعه آینده از جمله برنامه پنجم و براساس موارد ذکر شده در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله تولید 20 هزار مگابایت برق هسته‌ای به همکاری‌های قانونی با آژانس‌ بین‌المللی هسته‌ای و فتوای جهانی مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن ساخت سلاح هسته‌ای کلیه حقوق هسته‌ای ملت ایران را به قوانین بین‌المللی که آن را به رسمیت شناخته و مورد احترام قرار داده و همچنین مصادیق بارز این حقوق هسته‌ای را به شرح ذیل حفظ نموده و آن را توسعه دهد.

این حقوق و کاهش تولید و توقف روند توسعه هسته‌ای ملت قابل اقماض و مذاکره نبوده و دولت مجاز به هیچ گونه توافقی که این حقوق را نادیده بگیرد نمی‌باشد.

1-  ادامه توسعه سایت‌ها و کارخانجات غنی‌سازی وابسته (از جمله کارنامه غنی‌سازی نطنز) برای تولید سوخت نیروگاه‌های قدرت هزار مگاواتی تا سقف تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای براساس برنامه
 
2- ادامه اقدام به سخت و نصب سانتریفیوژ‌های نسل دوم و سوم و جایگزین نمودن آنها با سانتریفیوژ‌های نسل اول به منظور بهره‌‌وری اقتصادی و صنعتی تولید اورانیوم با غنای مورد نیاز براساس برنامه‌های اجرایی سازمان انرژی اتمی  
 
3 - ادامه ذخیره‌سازی اورانیوم غنی شده برای سوخت سه ساله یک نیروگاه (نیروگاه موجود و توسعه آینده)
 
4 - ادامه اقدام به اکتشاف و توسعه معادن اورانیوم در سطح کشور براساس برنامه  
 
5- ادامه تولید اورانیوم با غنای 20 درصد برای رفع نیاز به تولید میله‌های سوخت، تولید رادیو داروها و پرتودرمانی، سایر مصارف صلح‌آمیز هسته‌ای براساس نیاز داخل و بازار تجارت
 
6- ادامه و تکمیل کارخانه آب سنگین اراک جهت بهره‌مندی ملت ایران خصوصا بیماران سرطانی
 
7- ادامه همکاری‌های لازم با آژانس هسته‌ای، تلاش و اقناع افکار عمومی برای مقابله با تهاجمات دشمنان برای محروم کردن ملت ایران از حقوق مسلم هسته‌ای خود.
 
8- چنانچه هر یک از نهادهای حکومتی طرف مذاکره هسته‌ای، تحریم‌ها یا اقدامات غیر دوستانه‌ای را علیه نهادها و اشخاص جمهوری اسلامی اسلامی ایران تصویب یا اعمال کند، دولت مکلف است اقدامات مقابله به مثل از جمله تقدیم لایحه برای تصویب در مجلس شورای اسلامی را به عمل آورد.
 
9- هرگونه موافقت با خواسته‌های طرف مقابل نباید خارج از معاهده NPT باشد
 
10- حمایت و حفاظت همه جانبه از دانشمندان و کارشناسان حوزه هسته‌ای کشور
 
11- ایجاد امکان تعامل با کشورهای بی‌طرف و دوست و مستقل در همکاری های صلح‌آمیز هسته‌ای
 
12- تولید محصولات تجاری هسته‌ای به ویژه داروهای هسته‌ای و امکان صادرات آنها در راستای حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی
 
13- توسعه مرکز و پژوهشگاه‌ها و دانشکده‌های هسته‌ای و تجهیز هر چه بیشتر آنها
 
14- اقدام برای معرفی چهره‌های مظلوم دانشمندان هسته‌‌ای شهید ملت ایران در سطح بین‌الملل و مجامع بین‌المللی و ثبت شده این مظلومیت در سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی هسته‌ای

اضافه می‌شود؛ این طرح در حال حاضر صرفا توسط تعدادی از نمایندگان امضا شده و طبق روال قانونی باید تقدیم هیئت رئیسه مجلس شود پس از آن و با صلاح‌دید هیئت رئیسه طرح مذکور در جلسه علنی مجلس قرائت خواهد شد 289 نماینده خانه ملت در مورد سرنوشت آن تصمیم‌گیری کنند.

همچنین طبق ماده 166 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در طرح‌ها و لوایح سه فوریتی پس از تصویب فوریت بلافاصله کلیات و سپس در همان جلسه نسبت ماده واحده یا هریک از مواد مذاکره و رای‌گیری می‌شود.

پیشهاد نمایندگان قبل از ورود به ماده واحده یا هریک از مواد پذیرفته می‌شود و نسبت به آن‌ها پس از اظهارات یک مخالف و یک موافق به نمایندگان دولت اخذ رای به عمل می‌آید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۴:۵۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
با عرض سلام و خسته نباشید.با توجه به اینکه ملت ایران با تقدیم چندین هزار از بهترین و باغیرت ترین جوانان انقلاب را به این مرحله رسانیده است.پس حتی ذره ای عقب نشینی از حق هسته ای خیانــــــــــــــت مسلم و باز هم خیانت مسلم به خون پاک این شهیدان مقدس است.
آخرین اخبار