قم/

تثبیت حق غنی سازی ایران، بزرگترین دستاورد توافقنامه ژنو

عضو بنیاد ملی نخبگان گفت: بزرگ ترین دستاورد مذاکرات ژنو در گام اول این بود که حق غنی سازی ایران در عمل تثبیت شده و همه کشورها پذیرفتند که غنی سازی ایران ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم ، درباره ارزیابی مذاکرات ژنو اظهار کرد: این مذاکره اولین باری است که در سطح بین الملل همه طرف ها به بازی برد – برد از آن تعبیر می کنند.

معاون پژوهش مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی، با اشاره به تقدیر مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده، افزود: در عرصه داخلی نیز تقدیر و تشکر مقام معظم رهبری از هیات مذاکرات هسته‌ای، دلالت بر حفظ خط قرمزهای ایران در مبارزه سیاسی با قدرت های ستمگر است.

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه تاکید کرد: در عرصه داخلی برخی معتقدند که تعهدات طرفین نامتوازن و غیر متقابل است و لیست تعهدات ایران در مقابل لیست تعهدات طرف غربی به روشنی گویای این است که توافق نامه ظالمانه است؛ اما باید اظهار کرد که بزرگ ترین دستاورد مذاکرات ژنو در گام اول این بود که حق غنی سازی ایران در عمل تثبیت شده و همه کشورها پذیرفتند که غنی سازی ایران ادامه پیدا کند.

عضو بنیاد ملی نخبگان گفت: در طول تاریخ مذاکرات هسته ای ایران، تیم های مذاکره کننده با همه زحماتی که کشیدند، طرف غربی هیچ گاه برای حق غنی سازی ایران، تضمین کتبی نداد.

وی تصریح کرد: لازم است همگان بدانند که حق غنی سازی ایران چیزی نیست که کشوری بخواهد به ایران بدهد یا ندهد، یا به رسمیت بشناسد یا نشناسد. ما خودمان این حق را داریم، اما انتظار داریم که کشورهای دیگر به این حق احترام بگذارند و اجرای آن را بپذیرند که در سند ژنو همین کار صورت گرفته است و همه کشورهای 5+1 از جمله آمریکا قبول کرده اند که برنامه غنی سازی 5 درصدایران ادامه پیدا کند.

طاهری با اشاره به کاهش تحریم ها خاطرنشان کرد: گام مثبت دوم این مذاکره آن بود که توانست علاوه بر کاهش تحریم های ظالمانه در زمینه های صادرات پتروشیمی، طلا و فلزات گران‌بها، صنعت خودرو و ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی، همچنین جلوی تحریم های ظالمانه جدیدتر را نیز بگیرد.

معاون پژوهش مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی، با اشاره به این که برخی افراد جامعه از این دستیابی هسته ای را در برابر کم شدن فعالیت هسته ای مطلوب نمی دانند، بیان کرد: دستاوردهای این توافق را باید با منافع ملی سنجید. بر مبنای تأکیدات مقام معظم رهبری، شاخص خطّ مستقیم ما باید ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها باشد و خط قرمز حفظ شود.

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه گفت: باید توجه کرد که غربی ها که قبلاَ اجازه دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته ای را نمی دادند و می گفتند نباید در خاک ایران غنی سازی کنیم؛ اما اکنون با تلاش دانشمندان ایرانی و سیاستمداران خود، می توانیم در خاک خود غنی سازی 5 درصد داشته باشیم.

عضو بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: به علاوه هیچ کدام از رآکتورهای ما تعطیل نمی‌شود و کاهش فعالیت ها نیز عدم تولید اورانیوم غنی شده 20 درصد است که باید در قدم های بعدی از آن دفاع کرد.

وی با اشاره  و فشار لابی های صهیونیستی اظهار کرد: آمریکا همواره در عرصه بین الملل، برداشت یک جانبه خود را ملاک قرار می دهد و در این توافقنامه نیز با هدف توجیه در افکار عمومی، کنگره و ساکت کردن رقبا جمهوری خواه، برداشت خود را ارائه می کند. بنابراین با توجه به سابقه تاریخی و فشار لابی های صهیونیستی نمی توان به آنها اعتماد کرد./ب


برچسب ها: قم ، تثبیت ، حق ، غنی ، سازی ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.