به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران هشدار میدهند که مصرف سوسیس و کالباس میتواند به دلیل وجود مواد نگهدارنده با ترکیبات نیتراتدار سبب بروز انواع بیماریها و به ویژه سرطانهای خطرناک در افراد در تمامی ردههای سنی شود.
گفتنی است براساس پژوهشهای صورت گرفته غذاهای فرآوری شده حاوی نیترات، میتوانند بسیار خطرناک باشند ولی میتوان با مصرف برخی سبزیها اثر این مواد را کم کرد.
بررسیها نشان میدهند، از جمله سبزیهای موثر در این زمینه کلم، گلکلم، کلمپیچ و تربچه هستند زیرا این سبزیها در ترکیبات خود دارای عنصر گوگرد طبیعی هستند که این گوگرد در ترکیب با نیترات سبب بیاثر شدن نیترات بر ترکیبات خونی بدن میشود.
ژپژوهشگران علاوه بر مصرف مواد غذایی گوگرددار مصرف مواد طبیعی و انواع میوههای دارای ویتامین C را نیز در کم خطر کردن نیترات موثر میدانند.
از جمله میوهها و سبزیهایی مانند فلفلسبز، پرتقال، لیموشیرین و گوجهفرنگی میتوانند به عنوان یک چاشنی سالم در کنار این نوع موادغذایی مصرف شوند.
پژوهشگران در عین حال هشدار میدهند که افراد باید تا حد امکان از خوردن این نوع موادغذایی خودداری کنند زیرا با وجود خوردن موادغذایی اثر نیترات به طورکلی از بدن محو نمیشود.
انتهای پیام/