شیراز/

كعبه زرتشت کجاست؟

کعبه زرتشت متعلق به دوره هخامنشينان است و در استان فارس قرار دارد.

 

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ در سينه ي كوه رحمت دو قبر از دو پادشاه آخر هخانشي ( ارد شير دوم و ارد شير سوم ) مشاهده مي شود در امتداد همين مقابر در سمت راست به فاصله حدود 100 متر آرامگاه ديگري قرار دارد كه نا تمام مانده است و به آخرين پادشاه هخامنشي داريوش سوم تعلق دارد .نماي خارجي و نوع ساختمان و نقوش آن دقيقاً مانند آرامگاههاي پادشاهان هخامنشي در نقش رستم مي باشد .

به جز آرامگاههاي پادشاهان هخامنشي كه در كوه قرار گرفته ، در فضاي مقابل اين گورها بنايي به شكل مكعب با سنگهاي تراشيده منظم وجود دارد كه به كعبه زرتشت معروف است .

درباره اين بنا كه متعلق به دوره هخامنشينان است نظريات مختتلفي وجود دارد بعضي آن را مكاني براي قرار دادن تابوت مي دانند و بعضي جايگاهي براي نگهداري از آتش مقدس . كعبه زرتشت در سطحي پائين تر از زمين قرار دارد و شامل راه پله اي است كه به اتاقي به اندازه 5/2 در 5/2 متر منتهي مي شود بر قسمت پائيني ديوارها ي اين بنا كتيبه اي با سه زبان پهلوي ساساني  پهلوي يارتي و يوناني مربوط به دوران شاپور اول ساساني وجود  دارد . اصلي ترين موضوع كتيبه پيروزي شاپور اول در جنگ با والرين امپراتور روم است .

نقش اول ، تصوير تاجگذاري نرسي است كه حلقه شهرياري را از مظهر آناهيتا مي گيرد .

نقش دوم در پائين آرامگاه داريوش قرار دارد و بهرام دوم را در جنگ با دشمنش نشان مي دهد .

نقش سوم صحنه پيروزي شاپور اول بر والرين امپراتور روم را نشان مي دهد كه شبيه  آن در تنگ چوگان نيز وجود دارد اين نقش از بزرگترين حجاريهاي نقش رستم است .

نقش چهارم بيانگر پيروزي هرمز دوم ساساني بر دشمن است در بالاي اين نقش صحنه حجاري شده وجود دارد كه تقريباً از بين رفته است و آن را به شاپور دوم نسبت مي دهند .

 نقش پنجم ، پيروزي بهرام دوم بر دشمن كه شباهت زيادي به نقش قبلي متعلق به بهرام دارد.

 نقش ششم كه اين نقش متعلق به دوره عيلاميان است و داراي فوق العاده اي است اين نقش از نقوش مذهبي عيلاميان است و بعدها در زمان ساسانيان بر روي ان تصويري از بهرام دوم حجاري كرده اند ولي در سمت راست آن هنوز بقاياي نقش برجسته نمايان است .

نقش هفتم اين نقش متعلق به اردشير بابكان است و گرفتن حلقه قدرت را از مظهر اهورا مزدا نشان مي داد ./ش

انتهای پیام/

برچسب ها: کعبه ، زرتشت ، کجاست؟
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Kazakhstan
رستم
۲۲:۴۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳
جالب بود ممنون