سالانه بیش از 12 تن شکوفه ی بهار نارنج در فارس تولید می شود که 40 درصد آن به خارج از کشور صادر و مابقی به مصرف داخلی می رسد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ بهار نارنج با قدمت 540 ساله به عنوان درختی سنتی درشیراز کاشته شده و معمولا به صورت خشک ،عرق و اسانس با خاصیت تسکین دهنده و آرام بخش استفاده می شود.

عرق بهار نارنج به سبب داشتن طبع گرم، برای اعصاب بسیار مفید است و شیرازی ها معمولا این عرق را به صورت ترکیب با گلاب یا عرق بید مشک به صورت شربت مصرف می کنند اما مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.

بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.

 به گفته ی کارشناس مرکبات جهاد کشاورزی فارس بهار نارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد.

عباسی گفت: بسیاری از مردم، برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی از بهار نارنج استفاده می کنند. وی در باره خواص دارویی این درخت می گوید بهارنارنج به علت بو و طعم خاص و همچنین خواص دارویی همیشه مورد توجه مسافران و گردشگران بوده و از جمله سوغاتی های شیراز محسوب می شود.

به گفته ی این کارشناس، بهارنارنج همچنین برای افرادی که مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارند هم به صورت عرق یا چای آن توصیه شده است.

دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنجهای عصبی مفید است. علاوه براین ، بوی منحصر به فرد این گیاه باعث شده است که از آن در تهیه عطر هم استفاده شود .

در قرن شانزدهم میلادی، یک پرنسس ایتالیایی به نام «آنا ماری نرولی» متوجه اسانس حاصل از گلهای گیاه شد و از آن برای خوشبو کردن دستکشهایش استفاده میکرد.

امروزه اسانس گلهای بهار نارنج که به نام «نرولی اویل» در جهان مشهور است از اسانس های گرانقیمت است.

 بهارنارنج کاربردهای فراوانی از جمله استفاده در شیرینی و نقل، چای، مربا و عرق گیری دارد.

انتهای پیام/س

برچسب ها: صادرات ، بهار ، نارنج ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.