گياهان يكي از بزرگترين شاهكار هاي خلقتند و پايه و اساس حيات بخش و عمده اي از دنياي اطراف ما را تشكيل مي دهند با معرفي گونه گياهانی گیلاخه در استان كرمانشاه و چگونگی مصرف این گیاه به بررسي جزئيات این گیاه می بپردازيم

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

نام فارسی این گیاه پیاز زاگرسی است و آن را در نام محلی گیلاخه می نامند.

مشخصات ریخت شناسی: گیاه پایا دارای پیاز- پوشش خارجی آن خاکستری متمایل به سیاه – استوانه ای و کمی زخیم و گوشتی – برگ به تعداد 3 الی 6 عدد – چهار بخشی – ناودانی با حاشیه کم و بیش زبر – گل سفید- دسته ای متجمع در چتری پر گل و متراکم –

این گیاه معمولا درکرمانشاه، پاوه، روانسر واسلام آباد یافت می شود و از قسمت های برگ و ساقه های جوان این گیاه استفاده می شود.

این گیاه را معمولا به صورت آش تهیه کرده و مصرف می نمایند.

آش : برگهای این گیاه را با مقداری آب روی اجاق گذاشته و بعد از مدتی مقداری برنج به آن اضافه کرده سپس پیاز داغ را آماده کرده و به آن اضافه می کنند./س

برچسب ها: کرمانشاه ، گیاه ، گیلاخه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شکوه
۲۱:۳۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
گیلاخه در کردستان به وفور وجود دارد و طرفدار زیادی دارد . گیلاخه را بعد از پختن با اب کم و با پیاز داغ و تخم مرغ کمی تفت میدهیم . یا مانند کوکو سبزی درست می کنیم و بسیار خوشمزه است .
یا از آن با گوشت ،خورشت هم تهیه می شود .